perjantai 2. marraskuuta 2007

Stroganoff ja taatelirahka


Stroganoffiin eli palapaistiin ostin palana naudan sisäpaistia . Halusin nähdä lihan kokonaisena ja paloitella sen itse. Tuntui kuin olisin saanut parempaa lihaa eikä valmiiksi paloitellussa usein mukana tulevia ripepaloja. Palapaisti on syksyruokaa, hitaasti uunissa kypsynyttä.

Stroganoff eli palapaisti

800 g naudan sisäpaistia
voita
8 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2 sipulia paloiteltuna
3 porkkanaa paloiteltuna
4 tl dijonsinappia
2 tl suolaa
mustapippuria kokonaisina

Ota liha huoneenlämpöön reilu puoli tuntia ennen paloittelua. Paloittele liha poikkisyin 3 sentin kuutioiksi. Ruskista palat pannulla voissa 2-3 erässä kevyesti käännellen. Siirrä lihat uunipataan. Huuhtele pannu ja kaada huuhteluvesi pataan. Kiehauta loppuneste ja murenna siihen kasvisliemikuutio ja kaada pataan. Lisää pataan paloiteltu sipuli ja porkkana sekä mausteet. Kypsennä hitaasti hauduttaen 180-asteessa noin tunti.

Jos haluat voit suurustaa padan vehnäjauhoilla ja lisätä joukkoon kermaa. Tein kevyemmän version ja tarjosin palapaistin seurana keitettyjä perunoita. Lisäksi aterialla oli tarjolla vihersalaattia.

Jälkiruuaksi nopeatekoinen taatelirahka.

Taatelirahka

1 purkki rahkaa
1 purkki Bulgarian jogurttia
2 tl vaniljasokeria
1 pussi 200 g kivettömiä kuivattuja taateleita

Sekoita keskenään rahka ja jogurtti ja lisää joukkoon vaniljasokeri. Suikaloi taatelit saksilla ohuiksi suikaleiksi ja sekoita rahkan joukkoon. Murustele tarjoilukulhoon päälle kaurakeksiä.

4 kommenttia:

  1. Hei, kiva blogi! Erityisesti tykkään ruoka- ja keittiöaiheisista jutuistasi. Ja kiva huomata, ettet pelkää käyttää aitoa voita.
    Tuo taatelirahka kuulostaa jouluiselta. Kuivatut taatelit ovat ihania!

    VastaaPoista
  2. Minusta voi antaa sekä lihalle että kalalle paistettaessa juuri oikean aidon lopputuloksen. Rasvaa en pelkää, kun sitä paistettaessa ei kovinkaan monta grammaa tule ruokailijaa kohden.

    VastaaPoista
  3. Tuota jälkkäriä on kyllä kokeiltava - kuivista taateleista en ole osannut muuta tehdä kuin kakkua ja tuoreita tai siis niitä ei kuivia ei täällä periferiassa ole lainkaan saatavilla.

    VastaaPoista
  4. Kunnon lihapata kuuluu näihin kuuraisiin alkutalven päiviin. Itse käytämme ahkerasti, erityisesti viikonloppuisin savipataa. Lihat, vihannekset ja vaikkapa riisit pataan ja ulkoilemaan- parin tunnin päästä on ruoka valmiina.

    VastaaPoista