maanantai 26. marraskuuta 2007

Pikkujoulua kohti

Pikkujoulukausi on meneillään yrityksissä, mutta kodin pikkujoulua vietetään joulukuun koittaessa. Varustauduin pikkujouluun joulukukalla, jonka hankin reilu viikko sitten. Ostin pikku-amarylliksen ajatellen juuri sen lyhyyttä. Tulinko ajatelleeksi, että venähtäähän se kukkavarsi pituutta samalla kun kukka-aihio avautuu. Nupullinen kukkani on nyt kurottanut reilusti pituutta. Pienet amarylliksen kukat avautuvat silmissä päivä päivältä . Kukat ovat hennon punertavaan vivahtavat valkoiset. Kun valikoin kahden kukkavanan yksilön, saan nauttia kukasta tuplasti. Otsikon kuvassa amaryllis eli ritarinkukka on juuri tänään tässä vaiheessa.

Muutama päivä sitten se näytti tältä. Matalalla sohvapöydällä koko kukan saaminen kuvaan ruukkuineen oli hiukan vaikeaa.

Sytytin kynttilän Arabian lautaselle, johon on maalattu A Alarieston "Suomalaiset Jäämeren rannalla".
Kirjahyllykin on nyt järjestetty ja pölyt kirjoista pyyhitty. Lukemattomia kirjojakin löytyi, joten joulun aikaan on ohjelmaa kirjojen parissa. Vakuudeksi urakastani sytytin pienen kynttilän kirjoille. Pieni uushopeinen palkintolautanen sopii oikein hyvin kynttiläaluseksi.

9 kommenttia:

 1. Pidin joskus koulussa esitelmän Andreas Alariestosta, hih!
  Ja musta on kiva päästä kurkkimaan toisten kirjahyllyihin.

  VastaaPoista
 2. Amaryllikän avautumista onkin lysti seurata - melkoisen pitkä on hän8] Voih - jaksaisikohan sitä ihan kirjahyllynkin pölyttää - siitä pitäisi kyllä aloittaa, kun on niin pölyinen, mutta kuvasi kertoo että kannattaisi - on niin kirkkaat ja kauniit sävyt kirjanseljissä...

  VastaaPoista
 3. Komea tulee varmasti amarylliksestäsi - itse olen ehkä enemmän hyasintti-ihmisiä. Juuri muuta joulukoristetta en kaipaakaan.

  VastaaPoista
 4. Taalla joulukukkavalikoimat on aika rajoittuneet. Joulutahtia saa, mutta en ole niiden suuri ystava. Hyasintit on hmm.. usein aika saikahtaneen nakoisia ;) ja eilen loysin amarylliksia. Harmikseni leikkoversioina ja sikakalliina.

  VastaaPoista
 5. Piti viela sanoa, etta valkoiset orkideat taitaa olla meidan joulukukat tana vuonna.

  VastaaPoista
 6. Andreas Alariestoa on meillä vain tämä pieni seinälautanen, lahjaksi saatu. Kuten näkyy ei se ole nyt seinällä vaan sopii kynttilälle.

  Tänään amarylliksen kaksi kukkaa olivat jo kokonaan auki, onneksi on toinen kukkavana tulossa. Olen niin iloinen, että sain itsestäni irti kirjahyllyn siivouksen. Kannatti sytyttää kynttilä sen kunniaksi.

  Jouluksi voin laittaa hyasintteja vain terassille, nuorin tyttäremme on allerginen tuoksulle.

  Nanna, täällä tuo pienikukkainen hyasintti maksoi 2,95 euroa, joten haen niitä jouluksi lisää, jos on vielä tarjolla.
  Orkideat ovat kauniita, luulen että niitäkin on ihaillaan jouluna perhepiirissä.

  VastaaPoista
 7. Valkoiset joulukukat on kauniita. Saisinpa minäkin aikaiseksi kirjahyllyn siivouksen. Keskustassa kun asuu se on perusteellisesti puunattava ainakin kerran vuodessa ;)

  VastaaPoista
 8. Olen melkein joka joulu hankkinut joulupöytään hyasintteja ja varmaan myös tänä jouluna. Amarylliksenkin voisi ottaa koemielessä.
  Ja kirjahylly olisi tosiaan syytä myös siivota. Siinähän onkin urakkaa muutamaksi päiväksi.Ainakin.
  :)

  VastaaPoista