tiistai 20. marraskuuta 2007

Puolukkaa, kynttilöitä, uutta ja vanhaa


Terassin sisustaminen kukin ja kynttilöin jatkuu joulua odotellessa. Joulun puolukka eli lamosalali löytyi Stockmanin ale-altaasta 2,45 euroa kappale.


Vanha Arabian soikea valkoinen vati sopi juuri kahden joulupuolukan istutusvadiksi. Myyjän mukaan kukat kestävät kylmässä jopa pienessä pakkasessa läpi talven, joten lasitettu terassi on sopiva. Istutin niiden joukkoon reunoille luonnon kanervaa.


Itsenäisyyspäivän iltana sytytän terassille kaksi pitkää kynttilää. Niitä varten on vapautunut kesäkukilta peltinen istutuslaatikko. Luonnon puolukka jatkaa sopivasti lamosalali-teemassa, puolukanvarvuista asettelin pitkille valkoisille kynttilöille vihreän alustan.


Kynttilät ovat 80-senttisiä ja kuvassa ne näkyvät "kokonaisina" sytytettyinä.

Sisällä leijuu kynttilätuoksun lisäksi vieno ruusuntuoksu. Keräsin viimeiset ruusut pihalta kuivumaan kimppuna sata vuotta vanhaan viljakappaan. Vanha kappa sopii hyvin yli satavuotisen perintöpiirongin päälle. Vanhan seurana on moderni taulu ja sen väriä toistavat kynttilät Ikean lasisissa kynttiläjaloissa. Moderni lasiomena korostaa vielä tätä vanhan ja uuden liittoa.

8 kommenttia:

 1. Kivoja nuo terassin asetelmat taas. Tuota puolukan näköistä, salaliakos sanoit sen olevan, näkyi olevan meidänkin kukkakaupassa ja teki mieli ostaa, mutta ei ollut kovin halpaa ei. Ja tosi näyttävät nuo itsenäisyyskynttilät - mistä noin pitkiä saakaan?

  Sinullakin on vanha kappa, ruusut sopivat siihen hienosti ja uusi ja vanha tosiaan muodostavat kivan kokonaisuuden:)

  VastaaPoista
 2. Joulun puolukka on noin viitisen euroa normaalisti, mutta hiukan samannäköinen punamarjainen kanerva taitaa olla vieläkin arvokkaampi. Onneksi sain puoleen hintaan, se oli ns impulssiostos, kuten kukkien osalla usein käy.

  Nuo pitkät kynttilät ostin jo viime vuonna Turusta joulumarkkinoilta. Nämä olivat vielä jemmassa ja tulevat nyt poltettua. Kynttilät ovat tosi hyviä, käsinvalettuja ja suoraan valajalta ostettuina eivät olleet kovin kaliitakaan.

  Kappa on peritty enonaltani, piironki isomummulta.

  VastaaPoista
 3. Minakin tulin kyselemaan mista noita pitkia kynttiloita saa, mutta sita olikin jo kyselty :)

  Ihania kukka-asetelmia olet tehnyt, kauniit!
  Teetko itse myos kransseja?

  VastaaPoista
 4. Kransseja tuunaan. Tarkoittaa sitä, että vanhat oksa-, risu- ja olkikranssit koristellaan uudelleen joko havuilla tai muilla tarvikkeilla. Jaa mutta terassille tein klematiksen varsista ja kartiokuusen oksista muutaman pienen kranssin.
  Hyödynnän pihakukkia ja kasveja talveksi terassille.

  VastaaPoista
 5. Viimein tajusin googlettaa sinut ja löysin tänne. Olen yrittänyt päästä aikaisemminkin useita kertoja, blogini kommenteihin jättämälläsi osoitteella, mutta turhaan. Ihanaa, että löysin perille :O) Tosi kaunis kappa ja ihanan jouluinen puolukka-asetelma. Löysin kyllä kuvia muistakin kauniista ja vanhoista esineistä. Sekä ihania maisemakuvia. Nyt vastaan haasteeseesi ja esittelen lähipäivinä oman kauppakassini. Laitoin sut blogilistani suosikkeihin, etten vaan kadota sinua.

  VastaaPoista
 6. Kauniita nuo terassiasetelmat. Erityisesti tuo puolukkainen marjakasvi. Mitä olet kieputtanut sen ympärille vai tuliko Stockalla kasvin mukana? Pidän myös kapastasi. Juuri tuollaisen haluaisin itsekin tarjoilu -ja koriste-esineeksi.

  VastaaPoista
 7. Kesän lapsi, olen jo jonkin aikaa seurannut blogiasi, onhan se suosikkilistallani, joten pääsy on helppoa. Kiitos sinulle, että sain tulla suosikiksesi.

  Aino, kanervat puolukka-asetelmaan poimin metsäretkelläni, samalla poimin sammalta, kuusenhavuja, puolukan- ja mustikanvarpuja sekä sammaloituneita risuja.

  Kappa on "lojunut" kodinhoitohuoneessa, muta nyt keksin ottaa sen ruusuille. Ovat krouvin ja hempeän vastakohtia.

  Samassa paikassa lojuvat nuo Arabian vanhat (4 kpl erilaisia) ja kuluneet vadit. En käytä niitä tarjoilussa, mutta muistorikkaina esineinä ne saavat uusia tehtäviä, mitä milloinkin.

  VastaaPoista