lauantai 24. marraskuuta 2007

Joulua odotellessa

Viikko vielä niin sytytetään ensimmäinen adventtikynttilä. Aloittelin jo joulusiivousta. Tosin en ollut kovin innostunut puurtamiseen, joten puuhastelin pienten asioiden parissa.


Järjestin monilokeron eli nappi- ym pikkusälän säilytyslokerikon ja ompelurasiat. Tein jopa pikkulöytöjä. Unohtunut pantterini löytyi, kiinnitin sen puseroon. "Löytyi" vanhoja nappeja. Esimerkiksi kuvan Suomen leijonalla varustettuja metallinappeja, metallinappeja tekstillä for centleman, keraamisia pallonappeja. Ei siis aivan turhaa näpertelyä, käyttöä napeille löytynee sitten joskus.


Olin ajatellut siirtyä nappien jälkeen kirjahyllyn siivoukseen, mutta....
Siihenhän siivoukset jäivät, kun löysin pienen näytehengarin, jossa ovat Kvadratin huopakangasnäytteet. Teroitin sakset ja pian ne upposivat pehmeään huopaan. Huopanäytepaloja on 32 ja kaikki eri väreissä.
Klematiksen ohuista rungoista olin kiertänyt pari kranssia ja ne kaipasivat jotain lisää. Siispä huopasydämet ja -tähdet sopivat täydentämään kranssit.

8 kommenttia:

 1. Ihania nuo kranssit. Varsnkin tuo missä on harmaita ja punaisia sydämiä. Tuollainen moderniin kotiin sopiva joulukranssi, ei liian romanttinen. Ihana kerrassaan!

  VastaaPoista
 2. Ajattelinkin, että klematis ei ole se tyypillisin kranssiaine, joten selkeät huopasydämet tekevät kranssista jouluisen, mutta ei aivan perinteisen romanttista ja tavanomaista.

  VastaaPoista
 3. Tulipa nättiä - ja varsinainen aarrearkku tuo monilokerikko:)

  VastaaPoista
 4. Oikea oivallusten palsta! En ole koskaan tajunnut, että kärhöistä voi tehdä kranssia!
  Ja nyt asia on päivänselvää, kun sen täältä lukee. Jotenkin minulla ollut luovuus ja mielikuvitus hukassa

  VastaaPoista
 5. Minä olen sellainen, että keräilen syksyllä sekä pihalta että metsästä kaikenlaista.
  Klematiksen varret ovat kovia, mutta tosi sitkeitä ja kiepsahtavat oikein hyvin ja nopeasti (olen myös hiukan "hätäinen") sydämmen ja ympyrän muotoon. Ja sellaisenaankin ovat ihan ok, mutta koristelukin sopii.

  VastaaPoista
 6. Onpas kutkutteleva nappikätkö! Riittäisi organisoimista omissakin sälävarastoissa. Olen myös haaveillut jonkinlaisesta monilokerikosta, puisesta sellaisesta kenties...

  Kivoja kransseja. :)

  VastaaPoista