perjantai 16. marraskuuta 2007

Suppilovahveropasta ja lämpimät voileivät


Kiirehdin kesken työpäivän torille vähän ennen sulkemisaikaa. Ajattelin pakastaa muutaman litran karpaloita. Viimeisen tunnin tarjoukset yllättivät taas positiivisesti. Reilu kaksi litraa kotimaisia kirsikkatomaatteja yhdellä eurolla, samoin 2 kiloa mehukkaita klementtiinejä eurolla ja syksyn viimeisiä suppilovahveroita runsas litra kahdella eurolla.


Tuntuipa kevyeltä kukkarossa. Karpaloitakin oli neljän euron litrahintaan. Kyllä torilla kannattaa käydä.

Toripäivän iltana ajattelin tehdä suppilovahveropizzaa, mutta olin hiukan laiskalla tuulella ja tein lämpimät voileivät.


Suppilovahveroleivät

Suppilovahverot puhdistetaan roskista ja ryöpätään kevyesti. Huuhdellaan kylmällä vedellä nopeasti ja pilkotaan pieniksi.

2 keskikokoista sipulia pilkotaan
3 valkosipulinkynttä pilkotaan
25 g voita, sienien takia voi sopii parhaiten
1 tlk tomaattimurskaa
0,5 dl kermaa
mustapippuria
suolaa
kirsikkatomaatteja ja juustoraastetta

Pane voi pannulle ja lisää sipulisilppu, kun voin tirinä on hiljennyt, ja sen jälkeen valkosipulit. Kuullota muutama minuutti. Lisää sienisilppu ja kuullota sekoittaen pannulla reilu 5 minuuttia.
Lisää joukkoon tomaattimurska, mustapippuri ja suola. Keitä kasaan hiljalleen kymmenisen minuuttia. Lisää kerma ja anna kiehahtaa.
Asettele vaaleat grahamleipäviipaleet voideltuun vuokaan. Lusikoi sienihakkelusta reilusti leiville. Päälle puolitettuja kirsikkatomaatteja ja runsas keko juustoraastetta.
Paista uunin ylätasolla grillivastuksen alla 200-asteessa noin 15 minuuttia.


Tarjoa kirsikkatomaatti-sipulisalaatin kera.

Loppu sienihakkeluksesta säilötään jääkaappiin seuraavan päivän ruokaa varten.


Suppilovahveropasta

Keitä pasta al denteksi. Käytin pientä makaronia, kun niitä sattui olemaan sopivasti kaapissa. Pastaksi voit valita sitä mitä kaapistasi löytyy.

Jääkaapista otettu suppilovahverohakkelus kumotaan öljytylle kuumalle pannulle. Lisätään joukkoon loraus kermaa ja puolitettuja kirsikkatomaatteja. Tarkistetaan maku ja lisätään tarvittaessa mustapippuria. Annetaan porista sen aikaa, kun pasta kypsyy.
Sienikastike kaadetaan ja sekoitetaan kypsän pastan joukkoon. Pinnalle ripotellaan juustoraastetta.

Hyvän ruuan päätteeksi sopii nauttia pakasteesta otettua suklaavadelmakakkua kahvin kera.

2 kommenttia:

  1. Tosi hyvia toriloytoja olet tehnyt!

    Lampimistaleivista puheenollen; kannattaa ehdottomasti kokeilla olutkuorrutusta! Bongasin sellaisen mtv3:n nettisivuilta ja sita tuli kuluneella viikolla kokeiltua. Eika todella haittaa vaikkei ole oluen ystava (kuten mina).
    www.mtv3.fi/koti/koyhatritarit2006/reseptit.shtml/merituuli?579407

    VastaaPoista
  2. Täytyypä kokeilla vinkkiäsi olutkuorrutuksesta. Katsoin myös tuon köyhät ritarit-ohjelmaosuuden. Uusia juttuja on aina hauska ottaa keittiöön kokeiltavaksi ja parhaat palathan jäävät pysyvästi valmistusvalikoimaan.

    VastaaPoista