tiistai 30. lokakuuta 2007

Sohvatyynyjen vaihto

Syksyisin vaihdan kepeiden kesätyynyjen tilalle talvisemmat sohvatyynyt. Kukkaruukkujen minihameiden askartelun yhteydessä turkoosit kesätyynypäälliset lähtivät pesukoneeseen. Vaikka Osborne&Little ja Kenzo kertovat, että vesipesu ei ole sallittua, siitä huolimatta pesin päälliset koneen hellävaraisessa 40-asteen villapesuohjelmassa. Eipä siinä kuinkaan käynyt, pieni kutistuminen oli havaittavissa, mutta se ei haittaa tyynyissä. Jotenkin kylppärissä oli turkoosin merellinen tunnelma tyynypussien kuivuessa telineessä.


Tilalle tulivat vuosi sitten hankitut Zoffanyn kankaasta ommellut tyynypussit. Sisätyynyt ovat vanhat ja jo litistyneet, joten sisätyynyt pitää uusia. Uudet pulleat ja puhtaat tyynyt tuovat tarvittavan ryhdin. Fucsianpunainen kuviollinen tyyny ja samoja sävyjä tummemmin toistava raidallinen tyyny kaipaavat seurakseen lisää värejä. Ajattelin jouluksi ommella pari täyteläisen punaista tyynyä, kangas on jo valmiina palakorista pelastettua silkkiä. Sammaleenvihreä samettityynykin voisi sopia joukkoon.

7 kommenttia:

 1. Sohvatyynyt on ihania! Ja niita ei koskaan ole liikaa... Minulla on vaan paha tapa ostaa aina uudet, sailoa vanhat ja ajatella, etta otan ne viela kayttoon. Kuinka ollakkaan, ostan sitten taas uudet ja tyynynpaallisia on kertynyt melkoinen varasto!

  VastaaPoista
 2. Kauniita tyynyjä sinulla onkin. On kiva vaihtaa talveksi uudet värit ja punainen tuo lämpöä tupaan.

  VastaaPoista
 3. Minä olen sen suhteen säästeliäs, että pesen ja vaihtelen tyynyjä.
  Tähän vaikuttaa myös se, että tyynypussikankaat eivät aina ole kovin huokeita. Haluan satsata kankaissa, ovat niin näkyvä elementti olohuoneessa. Tosin montaa metriä ei tarvita, metristä tulee 2-3 tyynypussia riippuen koosta.
  Nuo kuvassa olevat ovat 50x60, 50x50-kokoisia tulisi metristä 3 kpl.

  VastaaPoista
 4. Hei Arleena - muistatkos tasettien kasvatuksen aikataulua? Tai jos aiot tänä syssynä laittaa, milloin aloittelet. Minun tekisi mieleni purkittaa ne jo nyt - toisaalta tuli tässä mieleen että voisihan sitä vähän vaikka porrastaa niin jatkuisi kukinta pitempään...

  VastaaPoista
 5. Tasetit kukkivat 4-6 viikon kuluttua. Minulla on kokemusta vain tuossa kivi/vesi-kombinaatiossa. Kait multaan tai hiekkaan istutettuna onnistuu samassa ajassa. Niin hiekka käy myöskin, varsinkin jos lasimaljakkoon istutat on hiekka kauniimman näköistä kuin multa.
  Lasimaljakossa kiviin istutettuna näkyvät sipulit kasvavine juurineen kaunisti. Kokeile molempia.

  VastaaPoista
 6. Kiitos vastauksesta - taidan sitten aloitella pikapuoliin. Lasiastiaan tosiaan suunnittelin pihapolkusoraan istuttamista, pitää vaan käydä sitä ottamassa varastoon, jos huomenna onkin jo lunta...

  VastaaPoista