sunnuntai 18. marraskuuta 2007

Klementiinit jälkiruokana


Marraskuun harmaudessa maistuvat c-vitamiinia sisältävät auringonkeltaiset sitrushedelmät. Torilta ostamani, 2 kg eurolla, klementiinit ovat maistuneet sellaisinaan ja myös erinomaisesti jälkiruokana. Helppo, nopea ja maistuva jälkiruoka syntyy hetkessä.


Klementiini-raejuustosalaatti

1 prk eli 200 g raejuustoa
4 klementiiniä paloiteltuna
0,5 dl rusinoita pienittynä
1 rkl hunajaa tai vastaavasti vaaleaa siirappia

Sekoita ainekset keskenään. Nautitaan jälkiruokana tai välipalana.

5 kommenttia:

  1. Sitrukset ovat ihania! Jo niiden pelkkä väri piristää mieltä. Halvalla olet saanut klementiinejä, lucky you.

    VastaaPoista
  2. Juu torilla viimeisenä tuntina saa myyjiltä hyviä tarjouksia.

    En tiedä onko tuurini joskus sattumaa vai tarkoituksellista. Tänään kun olin ostamassa kukkia tuliaisiksi, sattui valintani puolukkakukkaan (täytyy tarkistaa sen oikea nimi) myyjä totesi, että nämä ovatkin puoleen hintaan myytäviä hiukan kuivahtaneina.
    Valitsin tuliaiskimpuksi leikkokukat, mutta tietysti itselleni terassille puolukkakukat.

    VastaaPoista
  3. On kyllä raikkaan aurinkoisia nuo klementiinit. Meillä tahtovat hedelmät kadota parempiin suihin ihan siltään...

    VastaaPoista
  4. Suurin osa hedelmistä meilläkin syödään sellaisenaan. Mutta tuo parin kilon klementtiinisatsi houkutteli kokeilemaan kevyen jälkkärin muodossa. Raejuustossahan on sitä kalsiumia, joten terveyspommihan jälkkäri on kokonaisuutena, sokeria ei sanottavasti.

    VastaaPoista
  5. Tosi maukkaan tuntuinen jälkiruoka. Kokeilen heti tänään!

    VastaaPoista