tiistai 25. syyskuuta 2007

Teräsdesignia


Keittiössäni on kaunis teräspannu 1960-luvulta. Ajansaatossa kauniisti kulunut, mutta edelleen ajaton ja kaunis. Pannun on suunnitellut Timo Sarpaneva ja valmistaja on ollut luullakseni Arabia tai Opa.

Kahvinkeittimien yleistyessä kahvipannuilla ei ole enää sijaa siinä alkuperäisessä tarkoituksessa mihin ne on tehty. Me pidämme pannun esillä keittiötasolla sen kauniin muotonsa johdosta, mutta myös käyttöesineenä. Tee- ja kaakaovesi keitetään pannussa.

Kun etsin tietoa pannusta, päädyin Opan-nettisivuille. Pannun tietoja siellä ei ollut, mutta Timo Sarpanevan suunnittelemia tuotteita löytyi. Allaluetellut Sarpanevan tuotteet ovat edelleen Opan Pro-mallistossa.

Katelautanen teräksestä löytyy myös meiltä, mutta vain yksi kappale. Olen käyttänyt lautasta kynttiläalustana. Nyt haluan hankkia lautasia lisää kate- ja tarjoilulautasina käytettäviksi.

Teräslautanen ja kulho, yhdistelmä on hyvä esimerkiksi kalan tarjoilussa.

Kulho ja kansi teräksestä sopivat salaatille, kananmunaruuille ja ruuanvalmistuksessa.

Lasinaluset 4 kpl, teräksisenä ovat ainakin ikuiset ja voihan niitä käyttää tuikku- ja muiden kynttilöiden alustoina turvallisena vaihtoehtona.

1 kommentti:

  1. Tuohon vesipannuun on kyllä kommentoitava vielä näin vuosien jälkeenkin, että suunnittelija on kyllä Pentti Alaklaave - HACKMAN. Että näin...

    VastaaPoista