perjantai 9. tammikuuta 2009

Sohvan uumenissa

Tänään perjantai-iltana päätin, että teen kaikenlaista. Sytytän terassille kynttilät. Sohvalla löhoillen luen päivän lehdet ja katson telkkarista Nelosen elokuvan.
Hieman toisin kävi, sippasin tuohon kuvan sohvalle ja torkuin viluissani. Laahauduin hakemaan villaa ylle. Sukat jalkaan ja villatakki päälle. Vielä kietouduin torkkuhuopaan. Lämpöä virtasi myös kuvitteellisesti paksusta uudesta villanukkamatosta. Kuin joululahjana otin maton käyttöön jouluksi olohuoneen lattialle. Se " lämmittää" nyt koko talvikauden.
Tietysti ihanasti levittyvä villan lämpö nukutti entistä enemmän. Elokuvan kaikki mainoskatkot torkuin ja osan elokuvastakin.

Mantsurian kanditaatti oli hyvä elokuva. Mielestäni se kuvasi hyvin politiikan taustalla käytävää juonittelua ja vallanhimoa. Päämäärään hinnalla millä hyvänsä. Kuten hyvissä saduissa aina käy, niin kävi tässäkin elokuvassa, paha sai palkkansa. Hinta oli kova, niin se on elämässäkin, ihmiskohtaloilla leikkiminen on tunteetonta ja katkeroittavaa.

Nyt on elokuva katsottu, terassin kynttilöitä en muistanut sytyttää ja blogeja en ole ennättänyt lukea. Viikonlopuksi luvattiin lämmintä ja lumet saattavat kadota kokonaan tällä alueella.
Nyt lauantaiaamu on alkanut tyynenä nolla-asteisena. Taivas rusottaa vielä, aurinko ei ole noussut kokonaan taivaanlaelle. Aurinko on taas siinä asennossa, että illalla nousee täysi kuu.

15 kommenttia:

 1. Tuollaista minullekin on usein sattunut, kun on kietoutunut lämpimään ja katsoo televisiota sohvalla, niin siihen on helposti torkahtanut;-)

  VastaaPoista
 2. Matto on ihanan muhkea!
  Parasta elokuvahetkessäsi on varmasti ollut kietoutuminen lämpimään ja tunnelmointi.

  VastaaPoista
 3. Villa on pelastuksemme keskitalvella ja miksei muulloinkin.

  Kaunis talviväritys olouoneessasi, siinä on voimaa. En voi uskoa, että amaryllis kukkii edelleen eikä kasvata varttakaan. Etkö todellakaan ole kastellut ollenkaan?

  VastaaPoista
 4. jospa se oli tarkoituskin, kerätä lämpöä ja voimaa tulevaan. Kuulostaa loistavalta ulkoilu säältä.

  VastaaPoista
 5. Yaelian,
  Ehkä se oli pieni kylmän tunne, joka oli väsymyksen merkki ja houkutus uneen.

  VastaaPoista
 6. Sooloilija,
  Juu, sohvan lämpimässä syleilyssä villaan kietoutuneena elokuvan katselu on parasta rentoutumista, jopa uneen saakka.

  VastaaPoista
 7. katriina,
  Tämä amaryllis on sitä lyhyempää sorttia ja kyseessä on amarylliksen toinen kukkavarsi. En ole käyttänyt vettä sen jälkeen kun nuput ovat avautumassa.

  VastaaPoista
 8. tiiu,
  Tänään menikin sitten lämmön puolelle ulkona, huomenna on tarkoitus ottaa trippiä ulos.

  VastaaPoista
 9. Teillä on samanlainen matto kuin meillä. Vieläpä saman värinen. Aivan ihana!

  VastaaPoista
 10. Täälläpä olikin taas vaikka mitä lukemista monessa postauksessa!

  Huolestuin ensin että olitko tulossa kipeäksi, kun niin kovasti yhtäkkiä aloin kääriytyä villaan!:) Mutta toisaalta, mikä onkaan ihanampaa, kuin kylmänä talvi-iltana käpertyä lämpimään sohvalle!

  otettiin tuo elokuva nauhalle, katsellaan se varmaan tänä iltana. Kiitokset suosituksista! Toivotaan nyt ettei lumi sieltäkään ihan vallan kaikkoaisi, ja saisit vielä nauttia talvesta ja lumesta!

  VastaaPoista
 11. Miia-Rebekka,
  Mattomme on espanjalainen 114:n, staprosenttista villaa. Minä pidän siitä, punaviinin punainen väri lämmittää mukavasti sisustusta.

  Laura,
  Talviväsymys kait aiheuttaa tuon reaktion, että on kylmä. Onneksi apu on villassa.

  Vielä oli lunta maassa.

  VastaaPoista
 12. Onneksi et tullut kipeäksi, sitä jo pelkäsin, kun sinua niin vilutti. Flunssaa on kauheasti liikkeellä. Hyvää viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 13. Uuna Leijonainen,
  Kiitos. Hyvää viikonloppua sinnekin.

  VastaaPoista
 14. If you could give more detailed information on some, I think it is even more perfect, and I need to obtain more information!
  runescape powerleveling

  VastaaPoista