keskiviikko 24. syyskuuta 2008

Syyskuun kuvia

Tyyni syksyinen aamu on rauhoittava. Auringon valo siilautuu kauniisti puiden läpi ja asettuu peileiksi veden pintaan. Näkymä on satumainen, mielen valtaa tunne kuinka voin tallentaa tämän muistiin, mielen kätköihin. Valokuvat tallentavat muistot fyysisesti, mutta tunnetta niihin ei saa. Se on vain hetkessä, näkymien, maisemien edessä.

Hehkuvat värit on helppo tallentaa valokuviin. Syksyssä on haikean hyvästijätön tunnelma. Juuri nyt medioissa on jauhettu loputtomiin, liiaksi asti, Kauhajoen traagista tapahtumaa. Eikö mikään riitä, olemmeko mediamässäilijöitä. Tehtyä ei saada enää tekemättömäksi. Ongelmia ei ratkota mediamässäilyllä. Niillä ei tueta surevia, joita tämä asia koskettaa elämän loppuun saakka.
Antiaikalainen blogissaan julkaisi Mielenterveyden keskusliiton puheenjohtajan Pekka Saurin tiedotteen kokonaisuudessaan. Olen täysin samaa mieltä. Mieleeni jäi tiedotteen viimeinen lause.
Ihmisellä pitäisi olla edellytykset merkitykselliseen elämään muutenkin kuin julkkiksena, idolina, miljonäärinä tai kuolemattomana sankarina.

Tyynen veden pintaan heijastuva taivas peilaa joen rannan syksyisen näkymän.

16 kommenttia:

 1. Oi miten kauniita syksyn värejä on kuvissasi! Täälläpäin ei ole tuollaista syksyä, katsoessani kuviasi tulee ikävä syksyä....Ja maisema tuossa jokikuvassasi on todella upea.

  VastaaPoista
 2. Viimepäivien tapahtumat hiljentävät jälleen mielen ja yht äkkiä elämän pienet asiat nousevat arvoon arvaamattomaan. Bloggauksesi kolmessa viimeisessä rivissä on totisesti kiteytettynä niin suuri juttu, että meidän kaikkien olisi syytä pohtia noita sanoja. Upeita syksyn kuvia

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia, nyt saamme luonnossa kulkiessamme ihanat värikollaasit eteemme.
  Mielestäni tuo mediamässäily saisi kanssa loppua, eikä tuota ikävää asiaa nostaa noin korkealle jalustalle.

  VastaaPoista
 4. Arjen kestäminen tuntuu olevan hukassa tänä päivänä. Pitää olla jotain suurta, julkista tai kaunista. Yritän saada lapseni kestämään "tylsää". Juhlatkin tuntuvat paremmilta kun koko elämä ei ole juhlaa.Jos koko ajan juoksemme elämysten perässä ei elämä saa meitä kiinni.

  VastaaPoista
 5. yaelian,
  luonto on ihmeellinen, onko siinä se salaisuus, sen kauneutta ei aina edes huomaa
  kesän jälkeen syksy loistaa taas kirkkaimmin kauniina

  VastaaPoista
 6. jori,
  minäkin talletin mieleeni nuo sanat, elämää varten.....

  VastaaPoista
 7. eija,
  luonnossa on nyt oikein runsauden pula, olisi ihana tallentaa kaikki kuviin

  VastaaPoista
 8. tiiu,
  juuri näin, tuo viimeinen lauseesi oli oikeaan osuva

  VastaaPoista
 9. Upeita kuvia! Syksyssä tosiaan on jäähyväisten tuntua, hassua. Time to die.

  VastaaPoista
 10. Kauniita kuvia ja värejä. Tuo mitä kirjoitit aivan lopussa, on totta. Olen miettinyt, että pitkään traagisilla asioilla mässäily saa vain uusia häiriintyneitä liikkeelle.

  VastaaPoista
 11. krisu, inkivääri, elegia ja leijonainen

  kiitos teille kaikille kommenteista ja käynnistä blogissani

  Media ei jätä meitä helpolla tapahtumien ulkopuolelle, tahdomme tai ei.
  Asioiden vatvominen jatkuu, tuntuu, että tiedämme miten toimia.
  Joten toimintaa, jotta vältytään näiden ikävien asioiden toistumiselta

  VastaaPoista
 12. Upeat kuvat, tuo veteen heijastuvakin on niin tarkka!
  Mediamässäily on vastenmielistä ja olen myös törmännyt joihinkin blogeihin, missä velloo kauhea viha. Kirjoituksesi toi tervetullutta tervehenkisyyttä kehiin.

  VastaaPoista
 13. kre,
  Kiitos palautteestasi. Minuakin puistatti, kun luin vihaa ja katkeruutta pursuavaa blogikirjoitusta. Pekka Saurin rauhallinen, lohduttava mielipidekirjoitus oli todella paikallaan kaiken sotkun keskellä.

  VastaaPoista