sunnuntai 21. syyskuuta 2008

Syksyn väriskaala - luonnon omat trendit

Tänään aamulla kuljin metsään. Edessäni nousi hoitamaton, tiheäksi kasvanut kuusimetsä. Valon puutteesta kuusen alimmat oksat olivat harmaantuneet, pudottaneet neulasensa. Kuusista oli tullut vanhuksia. Metsä näytti kuitenkin kauniilta peikkometsältä.
Itkupilli pohdiskeli blogeissaan värien yhdistelemistä. Luonto on mielestäni paras värienyhdistelijä. Sillä on hyvä värisilmä ja varma maku.
Tässä kuvassa on yksi esimerkki luonnon hillitystä väriskaalasta. Heinikon syksyinen kitinharmaa sävy jatkaa ylös kuusien rungon harmaiden eri sävyissä ja päättyy latvuksessa vihreiden väriskaalaan. Puiden takaa pilkottaa turkoosi taivas. Luonnon varmalla värisilmällä valinnat onnistuvat sisustukseenkin.

Metsän siimeksessä jatkuu vihreän väri-iloittelu. Pehmeä sammaleenvihreä tukeutuu ruskean sävyihin sekä jäkälien harmaaseen ja vedenvihreään.

Syksyn trendiväreistä otetaan harmaan, ruskean ja vihreän joukkoon tehosteeksi leiskuvaa väriä. Keltainen, lime, oranssi ja pehmeä punainen lämmittävät syksyn koleudessa. Vilahtaa tuolla vaahteroiden joukossa madallettu kulta ja veden pinnassa hopeaa.

Villiviinin syksyinen väriskaala alkaa viininpunaisesta, vaalenee oranssiin ja kylmempään pinkkiin. Luonnon trendikäästä syksyn väriskaalasta saa hyvät vinkit kodin sisustusväreiksi.

22 kommenttia:

 1. Ihania kuvia herkullisine väreineen. Tänään olisikin hyvä sää mennä ulos, mutta taidan jättää väliin. Toivottavasti huomennakin paistaa.

  VastaaPoista
 2. Luonnon värit sopivat aina yhteen, on kuinka värikästä tahansa.
  Jänniä nuo kuuset, harmaantuneet kuin minun harjani, vähän vain eri päästä. Kyllä minäkin harmaantuisin, jos joutuisin noin tiuhassa elelemään.

  VastaaPoista
 3. elegia,
  näyttää siltä että huomenna paistaa, olen nimittäin päättänyt laittaa terassin syksykuntoon (vapaapäivä)

  VastaaPoista
 4. leijonainen,
  tuo olikin aika erikoinen kuusimetsä, yleensä ne jaksavat vanhuudesta huolimatta olla tuuheita alhaalta asti.

  Jotenkin se on aika kaunis.
  Kuulasta ja aurinkoista syksypäivää rakastan.

  VastaaPoista
 5. Kauniita luonnon värejä. Villiviinissä värien vaihtelu on loistavinta, olen nähnyt tummanharmaan kivitalon, jota peittää juuri nyt kirkkaanpunainen viiniköynnös.

  VastaaPoista
 6. Ihania kuvia ja tosiaan luonto on väriteorioiden oppikurssi, sieltä löytyy esimerkkejä sekä värien hillitystä että hyvinkin rohkeasta sommittelusta.

  Mä kaipaan niin mielettömästi suomalaiseen syysmetsään, kosteassa värit on niin syviä ja loistelijaita. Ruska kyllä tuo niin upean lisän silloin luonnon väripalettiin.

  VastaaPoista
 7. katriina,
  villiviini se osaa todella näyttää värejä. Tuo meidän villiviini on kasvanut kuivassa ja aurinkoisessa paikassa, joten väritkin ovat hieman niukempia.

  VastaaPoista
 8. itkupilli,
  Minustakin syksyinen aurinkoinen päivä on parasta syksyä värikkäässä, tuoksuvassa metsässä.

  Luonto maalailee joskus rohkeinkin sävyin, mutta ah niin kauniisti

  VastaaPoista
 9. Vaahterat ovat aivan erityisen ihanan värisiä tänä syksynä. Istutin meidänkin "pikkumetsään" yhden tänä kesänä, toivottavasti lähtee kasvamaan.

  VastaaPoista
 10. arleena,
  meidän 10-vuotta vanhat vaahterat ovat jo tosi isoja puita. Kasvavat niin reheviksi
  Luulen, että pihassasi on kohta tuuhealatvainen vaahtera

  VastaaPoista
 11. pioni tuo edellinen oli tietysti sinulle.
  Enhän minä nyt itselleni tarkoittanut vastailla.

  Tätä se myöhäinen aika teettää.

  VastaaPoista
 12. Olen samaa mieltä. Luonto on trendien ykkösluoja, aina niin harmoonisesti yhtyvine väreineen. Itse rakastan maanläheisiä värejä, lämpimiä ruskeita, limenvihreää, harmaata, oranssia ja keltaista. Näitä yhdistelemällä sisustuksessa kuin vaatetuksessa ei voi mennä pieleen!

  VastaaPoista
 13. Syksyn värit ovat kyllä todella kauniita. Meidän talon takapihalla on pari pientä vaahteraa jotka ovat niin punaisia että suorastaan hehkuvat valkoista seinää vasten.

  VastaaPoista
 14. kazza,
  Kannattaa todellakin uskoa kaiken alkua ja juurta, luontoa. Sieltä ne designeritkin värit ammentavat.

  Onko siellä kaukana NZ:ssa syksy samanlaista valmistautumista uuteen jaksoon, kasvukauden loppu ja uuden alkua.

  VastaaPoista
 15. kaisa,
  vaahterat ovat oikeita syksyn väripilkkuja, ihana värikirjo.

  VastaaPoista
 16. Ihania väri-ilottelukuvia olet taas tarjonnut meille. Syksyinen metsä on ihana!

  VastaaPoista
 17. tuatara,
  kiitos, ja pitkästä aikaa mukavaa että olet taas bloggaillut

  VastaaPoista
 18. Kauniita luonnonvärejä olet saanut vangittua kuviisi. Itse pidän kovasti tästä alkusyksyn tunnelmasta ja sen vivahteikkaista väreistä. Mukavaa syksyä sinulle!

  VastaaPoista
 19. Hienoja kuvia jälleen. Ylimmän kuvan kuusetkin merkillisen upeita, vaikka aika surullinen kohtalo niillä onkin. Syksy on nyt parhaimmillaan ja luonto niin upea.

  VastaaPoista
 20. kati,
  samoin, pidän myös syksyn kuulaudesta ja väreistä

  Hyvää syksyä sinnepäin ja onnea remonttiin.

  VastaaPoista
 21. elina,
  meitä onkin hellitty normaalia lämpimämmillä syyspäivillä ja aurinkoakin on riittänyt. Nautitaan täysin siemauksin.

  VastaaPoista