sunnuntai 14. syyskuuta 2008

Laskosverhot

Keittiökuvauksissani verhot eivät ole päässeet mukaan kuviin. Leijonainen taisi ihmetellä keittiöni olevan verhoton, kun niitä ei näkynyt. Nyt esittelen verhot.
Keittiön ikkunassa on laskosverho. Ikkunarivistö jatkuu seinän taakse ruokailutilaan. Näihin kahteen isoon ikkunaan olen ripustanut samaa laskosverhoa. Ikkunoista toinen on osittain keittiötilassa, koska tilojen välillä ei ole ovea vain aukko.
Kangas on puuvillaa, pohjaväri vaalea harmaa, valkoisia kukkia ja lehtiä mustin ääriviivoin, muutama vihreä lehti joukossa. Kangas on puuvillaa ja Gaston y Danielan.

Päätin muuttaa verhojen ilmettä. Siihen on mahdollisuus aloittamalla vetonarujen kiinnittäminen yhtä alalenkkiä ylemmästä lenkistä. Eron huomaa kun vertaa näitä kuvissa näkyviä verhoja keskenään. Yläkuvassa verhot muutoksen jälkeen ja alakuvassa ennen muutosta.
Eipä tämä nyt kovin järisyttävä muutos ole, mutta vaihtelu virkistää. Vaihdan verhoja noin 5-6 vuoden välein, joten mukavahan se pienikin muutos on.
Kuvissa näkyy myös valaistuksen vaikutus. Alimman kuvan valo hieman kellastuttaa kuvaa. Hepposiahan nuo kuvat ovat, otin hieman liian hämärässä.

Pihalla kukoistavat vielä ruusut. Näyttää siltä että kukista saadaan nauttia lokakuulle saakka.

Vaahteroissa näkyvät ensimmäiset kellastuneet lehdet. Syksyn ruska alkaa tästä.

13 kommenttia:

 1. Kaunis kuosi verhoissa! Meillä syksy on jo pitkällä. Kovin kauniita ja loistavia ruskan värejä ei näyttäisi tulevan, puut vain kellastuvat. Mutta kaunista on siltikin.

  VastaaPoista
 2. Ihana ruusu pihallasi ja kyllä eron verhon asettelussa huomaa. Minä tässä mietin juuri aamun koiralenkillä toisten pihoja bongaillessa, että multa puuttuvat syksyiset kukkijat kokonaan. Täytyy alkaa paikkailla puutteita (eli tunkea lisää kasveja ylikuormitettuun pikkupihaan lisää, hah!)

  Krisu

  VastaaPoista
 3. Kauniit verhot, kiitos kuvasta ;-)
  Ylimmäinen on selvästi pirteämpi ja värikin varmaan oikeampi. Kannatti vähän laskostella.
  Olen samaa mieltä, että vaihtaa vaikka harvemmin, mutta laittaa laatua sitten kun laittaa.

  VastaaPoista
 4. elina,
  keltaista näyttää meilläkin tulevan, mutta kestää vielä hetken. Vihreä on täysin vallalla vielä

  VastaaPoista
 5. krisu
  kylvin keväällä syysastereita purkkeihin ja koulin kukkapenkkiin, kyllä se kannatti nyt loistavat kukinnat
  jaloruusut ovat hyviä syyskukkijoita ainakin täälläpäin, pakkasiin saakka

  VastaaPoista
 6. leijonainen
  juu alimmaisessa värit ovat valaistuksesta johtuen liian kellertävät

  samaa mieltä, silloin kun vaivan näkee, että valikoi kankaan ja ompeluttaa verhot eipä kannata halpaa ostaa, jota sitten vaihtelisi joka vuosi

  VastaaPoista
 7. Kauniit verhot ja ruusut niin freeseinä vielä, kuin kesällä ikään. Mutta teillä siellä etelässä taitaa vielä tosiaan ollakin ihan kesä, meillä jo koivikot ovat aika ruskaisia...

  VastaaPoista
 8. Tosi kauniit verhot! Ja IHANA ruusu!

  VastaaPoista
 9. inkivääri,
  niin se on täällä alkaa pari viikkoa aiemmin ja päättynee pari viikkoa myöhemmin tuo kesä.
  Vihreältä näyttää vielä ainakin ikkunasta katsoen

  VastaaPoista
 10. junika,
  kiitos sanoistasi ja mukava kun piipahdit.
  Toivon sinulle kaikkea hyvää.

  VastaaPoista
 11. Kauniit verhot, yksinkertaiset mutta silti monipuoliset muunneltavuutensa ansiosta! Laatuun kannattaa panostaa. Oletko ommellut verhot itse vai missä olet verhot teetättänyt? Itse en ole verhoihmisiä, ainoastaan eleettömät ja yksinkertaiset verhotpääsevät minun kotiini..

  VastaaPoista
 12. kittyk,
  Verhojen ompeluun käytän ammattiompelijaa. Varsinkin laskosverhot vaativat taitoa ja lisätarvikkeita, joten ompelijalta käy niiden tekeminen leikiten.

  VastaaPoista