keskiviikko 10. syyskuuta 2008

Keittiön pienet puuhat

Pieni kotipuuhastelu keittiössä on rentouttavaa. Hiljaisessa kodissa putsaaminen ja järjestely antaa tilaa ajatuksien lentää. Tuntuu kuin kuulisi omat pohdiskelunsa. Järjestelin kaappien sisältöä ja tarkastelin miten kaikki toimii parhain päin. Edelleenkin olen tyytyväinen keittiövalintoihini. Terästasot ovat vain parantuneet käytössä, niihin on tullut sitä ajan rutiinia ja patinaa. Tasoilla on esillä jokapäiväisessä käytössä tarvittavaa tavaraa, ei mitään rekvisiittaa.
Kahvinkeitin, pannualunen, öljypullot, suola-pippurimyllyt, öljysumutin, sipuli- ja tomaattikulhot.

Kattilakaapin ovesa on paikka keittiöpyyhkeille heti lieden ja vesipisteen välissä. Vaikka pyyhkeet ovat kauniita katsella haluan pitää ne piilossa oven takana.

Tiskiharjalla on sopiva paikka kuivauskaapin valutuskaukalon päällä, sekin saa olla piilossa.Keittiöluutuille on oma paikkansa tiskiallaskaapissa. Pystypintojen, ovet, laatikot ja välilasit, ja vaakapintojen, tasot ja pöydät, pyyhkimiseen omat luutut ripustettuna muutaman euron koukkuihin oven taakse. Minuun eivät ole tehonneet mitkään design-luututelineet tiskialtaassa, peruskoukut sopivat oikein hyvin.


Monenlaista leipälaatikkoa olen kokeillut. Nyt on käytössä Alessin leipälaatikko. Se vaikuttaa oikein hyvältä "paperipussileipien" säilyttämiseen.

Sämpylät ja ruiskiekot säilytän Steltonin kankaisessa leipäpussissa. Se on aina valmis avattavaksi pöytään istuttaessa.

Induktiolieteen olen ollut tyytyväinen. Tunnen jopa viihtyväni kokkailun parissa. On tullut ideoitua ruokia täysin omien ajatuksien mukaan. Johtuukohan se tästä uudesta keittiöstä.

Sain matkani aikana Pionilta Anun Puutarhasta tämän iloisen tunnustuksen. Samaa voin sanoa Anulle ja teille kaikille, jotka käytte täällä blogissani. Tervetuloa edelleenkin. Annan tämän tunnustuksen juuri Sinulle. Lähetä se eteenpäin.

15 kommenttia:

 1. Tyylikäs moderni keittiö, oli kiva kurkistaa sinne:)

  VastaaPoista
 2. Huh miten ihana keittiö. Meillekin on tulossa valkoinen keittiö ensiviikon tiistaina. Rosteritaso näyttää hurmaavalta valkoisuuden kanssa.

  VastaaPoista
 3. Kaunis, toimiva keittiö. Pöytäliina on pöydällä, mutta verhoja ei näy. Syyn ihmettelyyni saat blogistani.

  VastaaPoista
 4. yelian,
  keittiö on selkeä ja ovien taakse sijoitettu kaikki pieni tavara.

  VastaaPoista
 5. jori,
  rosteritasosta olen niin tyytyväinen. Kas kun kokkaan, niin todella kokkaanroiskuamalla kuin rapaten. Ei ole hätäpäivää rosteri kestää kaiken. Paranee vain vanhetessaan.

  VastaaPoista
 6. leijonainen,
  piti heti kurkata mitä verhoista sanotaan (ne eivät nyt näkyneet keittiökuvissa)

  Postaan huomenna tai joskus kukikkaista keittiöverhoistani, jotta kyllä sitä romantiikkaakin tästä keittiöstä löytyy. Nyt näytti vain "kokin" keittiön kliiniset puolet.

  VastaaPoista
 7. Kadehdittavan kaunis ja toimiva keittiö, viimeisen päälle ajateltu. Pidän tuosta valkoisen ja hiekanvärin yhdistelmästä, juuri nyt tekisi mieleni värittää kaikki sillä.

  VastaaPoista
 8. Kauniissa keittiössä syntyvät ateriasi. Ei ihme, että annoksesikin näyttävät aina niin upeilta!

  VastaaPoista
 9. Ihana! namupala koko keittiö! Näyttää toimivalta ja on just niin siisti piilotettuine tiskiharjoineen kuin ajattelin sinulla olevankin. Minäkin pidän tiskiharjan pois näkyvistä. En yhtään tykkää, jos se jätetään kuivauskaapin ritilöistä näkyville roikkumaan. :)

  VastaaPoista
 10. Nyt vetää melkeen kateeksi sinun siisti,selkeä ja virtaviivaisen kaunis köökkisi!
  Omani on repsottava ja ollut ikuisuuden työn alla.
  No, näistä kuvista sain kyllä roppakaupalla intoa omanikin kunnostukseen/siivoiukseen :D

  Tuolla kelpaa kokkailla!

  VastaaPoista
 11. Hyvät ystävät kiitos komenteistanne.

  jatriina,
  tuo kostean rantahiekan värinen seinä on valkoiselle hyvä tausta pehmeä mutta ei liian pastelli

  elina,
  kiitos myös Kotona-blogistani. Ja minulla on tunnustuksesi tallessa. Sen laitan jonkun mukavan sydänasian yhteydessä sinne Kotona-blogiin

  krisu,
  minä ja etenkin mieheni haluaa, että kaikki luutuista lähtien on ovien takana. Hänellä on tuo esteettisyys kehittynyt vielä pitemmälle kuin minulla. Itse olen pikkasen spontaanimmin räiskähtelevä

  helinä,
  lähes kymmenen vuotta kokkailin epäkäytännöllisessä keittiössä. mutta nyt olen saanut ihan itse miettiä askelteni ja kätteni kulut keittiössä, se on mukavaa nyt

  VastaaPoista
 12. Kylläpä siitä keittiöstä tuli hieno! Onko teillä ollut jo keittiöbileet uuden kyökin kunniaksi?

  Leipäpussukka on hauska, mistä sellaisia saa?

  VastaaPoista
 13. auringonkukkametsä,
  kiitos paljon, samat terveiset sinne

  VastaaPoista
 14. nanna,
  kyllä uutena tuli vähän hehkutettua ja kilisteltyä ja edelleenkin nautitaan mukavuudesta.

  Steltonin pusseja saa sisustuskaupoista ja Artekista.
  Muuten sen reunan saa käännettyä, näytti kuvassa vähän epämääräiseltä.
  Väreissä löytyy, mutta ei enää vaaleansinisenä.

  VastaaPoista