torstai 22. marraskuuta 2007

Kasviskeitto

Marraskuun ruokahaasteeksi Polkkapossu valitsi soijarouheen, joka on yksi haasteruuan raaka-aineista. En ole koskaan käyttänyt soijarouhetta. Aikonut olen kyllä, mutta ajatukseksi on jäänyt. Nyt on syy toteuttaa aikomus. Ensiksi piti löytää ohje ja se löytyikin helposti Etra-liiton-sivuilta.
Valitsin kasviskeiton, se tuntui helpolta aloittaa soijarouheen kanssa. Muuntelin reseptiä hiukan.


Kasviskeitto

8 dl vettä
500 g perunoita
50 g sekavihanneksia, käytin pakastevihanneksia
30 g sipulia, käytin yhden ison sipulin
1 dl tummaa soijarouhetta
0,5 tl kasvisliemijauhetta, laitoin yhden kasvisliemikuution
0,5 dl täysjyväriisiä
2 kpl valkosipulinkynsiä
ripaukset paprikajauhetta, mustapippuria
2 tl rypsiöljyä
0,5 dl tomaattimehua, laitoin desin ketsuppia
ripaus kirveliä

Keitä riisi. Kiehauta soijarouhe tilkassa kasvislientä. Pilko juurekset, kasvikset, sipulit ja kuullota öljyssä. Lisää vesi, kasvisliemikuutio, tomaatti(mehu)ketsuppi, mausteet, soijarouhe ja riisi. Keitä kypsäksi, tarkista maku ja mausta tarvittaessa.

Keitto oli hyvää ja korvaa meillä jauhelihakeiton jatkossa. Soijarouhe on tullut nyt osaksi ruuanvalmistusta keittiöömme. Nyt kokeiluja odottavat jo sydänystävälliset, runsaskuituiset, laktoosittomat, gluteenittomat ja 100% kasvisperäiset soijapalat, soijajauho ja soijamaito.

7 kommenttia:

  1. Mä ihan pakahdun täällä kun on niin siideä kuinka soija kotiutuu köökkiin toisensa jälkeen kiitos haasteen... :-D Ihanaa. Soijasoppa on hyvää, ohjeesi menee kyllä testiin tässäkin kodissa.

    VastaaPoista
  2. Ja se on hyvää kasviskeittoa. Tänään mukaelin lettupannun lempeän vuohenjuusto-soijapastan. Tosin pikkukotiloita oli käytössä, kun isoja ei löytynyt. Ja se oli myös erinomaista.

    VastaaPoista
  3. En olekaan koskaan kokeillut soijarouhetta keitossa. Ehkäpä nyt kokeilen, kun olet tällaista reseptiä testannut ja hyväksi havainnut.

    VastaaPoista
  4. Kannattaa kokeilla. Koska soijarouhepussista kuluu keittoon vain pieni osa, seuraavaksi kannattaa kokeilla vuohenjuusto-soijarouhe- pastaa, sekin on hyvää. Kerron jossain vaiheessa oman kokeiluni siitä ohjeineen.

    VastaaPoista
  5. Tein keittoa, hieman muunnellen, ilman riisiä mm. Mausteiden suhteen jäi ainakin oma versioni hieman valjuksi, samaa tykkäsivät teininikin. Täytyy kokeilla lisää soijarouhetta, valmissoijaruuat tölkeissä ovatkin jo tuttuja ja hyväksi koettuja.

    VastaaPoista
  6. Tatti, en tiedä käytkö enää tässä blogissa, mutta en saanut selville omaa blogiasi, joten vastaan tähän.

    Soijarouhe ei mielestäni ko keitossa lisää makua, vaan sen tekevät todellakin mausteet. Itse lisäisin ehkä kaksi kasvisliemikuutiota.

    Valkosipulia ja muita mausteita voi tietysti lisätä maun mukaan, en olutkaan mittoja laittanut muutoin kuin valkosipulista.

    Meillä pidettiin keitosta ja riisit sopivat hyvin mukaan myös.

    VastaaPoista