lauantai 12. lokakuuta 2013

Modernin taiteen museossa

 Nizzan Modernin Taiteen Museossa sisäänkäynnin edessä ihastutti Arne Quinzen installaatio. Sitä voisi kutsua myös puureliefiksi, sillä teos on taitavasti muotoiltu ja rakennettu puurimoista, väreinä kirkas punainen, valkoinen ja maalaamaton puu.
 
Yves Klein (1928-1962) tunnetaan ultra marinin sinisestä väristä, jota hän käytti maalauksissaan  ja veistoksissaan.  Nämä luonnon muovaamat oksat ovat taipuneet taiteilijan käsissä teokseksi. Luulisin, että moni teistä ajattelee juuri nyt samoin kuin minä  Miten helppoa on valita luonnosta oksat ja spreijata ne
haluamallaan värillä. Näyttää helpolta, kun katselee taiteilijan lopputulosta.
 Japanilaisen taiteilijan installaatio. Teos on luotu metallilaatikoista.
 Taiteilija Christo on paketoija. Teokset syntyvät paketoimalla. Muistatte varmaan ne isot rakennukset, jotka hän paketoi yhdessä vaimonsa kanssa taideteoksiksi.
Sininen pitkällä laahuksella varustettu iltapuku on toteutettu muovipulloilla. En ole aivan varma oliko tämä
Yves Kleinin.

 Poistuessani pysähdyin vielä tämän puuveistoksen ääreen.  Kun en tehnyt muistiinpanoja, tekijä jäi minulle tuntemattomaksi.
Terassikahvilasta kuvasin tämän veikeän olennon, joka asustaa suihkulähteessä.
Rivieralla ei voi lomailla törmäämättä taiteeseen. 

8 kommenttia:

 1. Taitaa toi Arne Quinzen teos olla "hiukan" liian vaikea meidän taidoillamme toteutettavaksi, mutta tuo pieni puuteos tossa viimeisessa kuvassa voisi olla mahdollisuuksien rajoissa! Oletpa nähnyt erikoisia taideteoksia.

  VastaaPoista
 2. Vallan ihania kuvia taiteesta.
  Totta, usein (no, usein ja usein) tulee ajatelleeksi, että itsekin "osaisi" bygata jotain vastaavaa taiteellista, vaan kyllä se taide syntyy sisäisestä palosta, joka itseltä sitten puuttuisi.

  VastaaPoista
 3. Kiva kun veidät meidät oikein sisälle asti. Noita Kleinin sinisiä oksia, niin kuin usein modernia taidetta katsellessa, tulee tosiaan heti mieleen helppoa, minäkin voin.. Minulta vielä löytyy kaikenlaisia oksiakin, mutta jostain kumman syystä eivät näytä taiteelta vaikka miten niitä asettelisin.. spreijaamalla en ole vielä niitä raaskinut pilata :)

  VastaaPoista
 4. Upeita kuvia. Ei ihan heti tule mieleen esim. tehdä muovipulloista iltapukua...ja miten hieno lopputulos!

  VastaaPoista
 5. Tykkäsin myös muovipulloista tehdystä iltapuvusta, olikin todella hieno!
  Paljon kauniita taideteoksia olit kuvannut ja nähnyt siellä paikan päällä.

  VastaaPoista
 6. Mahtavia taideteoksia! Hienoa tuollainen kultturellinen kaupunkiloma!

  VastaaPoista