perjantai 11. lokakuuta 2013

Matkanäkymiä

Nizzan Massenan aukio on hyvin keskeinen kaupungissa. Sinne johtavat monet keskustan kadut. Aukio on  luonnollisesti monien tapahtumien kokoontumispaikka. Joseph Vernier suunnitteli 1800-luvulla aukion italialaistyyliset rakennukset. Julkisivujen väritys on nizzanpunaista.
Aukion läpi kulkee Nizzan raitiovaunuliikenne. Raitiovaunuilla on kätevä matkustaa ylös vuorille ja/tai kiertää
alhaalla kaupunkia.
Kolmenkymmenen vuoden jälkeen aukiolle on palautettu takaisin Apollo-patsas. Marmorinen seitsemän metriä korkea Apollo seisoo keskellä  La Fontaine du Soleil-suihkulähdettä.
Uusina patsaina on aukiolle sijoitettu korkealle pylvään päähän useita miespatsaita, jotka  katselevat aukion menoa vakavana mietiskellen. Paikallisen taiteilijan tarkoitus on saada patsaiden avulla ohikulkijoiden nostamaan katseensa ylös kohti patsasta ja samalla Nizzan sinisenä hohtavaa taivasta. Kerrotaan, että varsinkin taiteilijat inspiroituvat tästä sinisestä, jota on sekä taivaalla ja meressä.
 
 
Aukiolta matka jatkuu Nizzan vanhaan kaupunkiin. Siellä on kiehtova, intensiivinen tunnelma. Kapeilla kujilla on mielenkiintoista puikkelehtiä, istahtaa katukahvilaan tai nauttia jäätelöstä, joka on paikallista pientuontantoa. Tässä kaupunginosassa ripustetaan edelleenkin pyykit ulos kuivumaan ja muuta paikkaahan niille ei löydy kuin rakennusten julkisivujen parvekkeet ja ikkunat. Hyvin italialainen tapa, joka onneksi on säilynyt.
Viimeisen kuvan taustalla häämöttää Linnavuori, jolta avautuu kaunis näkymä yli kaupungin.
Nizzan Modernin Nykytaiteen Museon ikkunoista avautuu komea näkymä kaupunkiin. Tässä museossa kannattaa käydä, nähtävää löytyy yllin kyllin.
Samaisen museon ikkunasta avautui näkymä Acropolis-konferenssikeskukseen ja sen puutarhaan.
Huomasin museon ikkunasta myös kauniin pienen parvekkeen, joka oli kuin vehreä keidas. Voin kuvitella, miten mukava on istuskella tuolla vihreässä lehtimajassa.
Kävimme myös Biotin kylässä, se oli pienoinen seikkailu, mutta siitä joskus myöhemmin. 

18 kommenttia:


 1. Nizzanpunaista ja muita upeita näkymiä, kiitos!
  Pyykit näkösällä…tuollaisilla vanhoilla sivistyskansoilla on rohkeutta olla ja elää juuri omalla laillaan. Meillä suomalaisilla olisi paljon otettava mallia tuollaisesta aitoudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyykit ikäänkuin kuuluvat juuri tuonne vanhaan kaupunkiin. Se luo oman mukavan kotoisen tunnelman.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Siellä oli niin paljon nähtävää, vaikka Nizzassa on tullut käytyä jo seitsemän kertaa.

   Poista
 3. Niin kauniita värisävyjä rakennuksissa! Nuo seitsemän miestä pylväiden päissä muuten 'keskustelevat' hekin pimeän aikaan vaihtuvin värein, varmaan kaunis valoshow paikan päällä, olen nähnyt vain telkussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta niissä loistaa valo pimeään aikaan.Se on kaunis näky. Noista väreistä pidin myös.

   Poista
 4. Kiva oli katsella kuvia kauniista Nizzasta. Etenkin nuo kapeat kujat aina viehättävät. Kiitos.

  VastaaPoista
 5. Mukava matkakooste:) Pidän paljon tuollaisista kapeista kujista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä koluan aina vanhat kaupunginosat. Nizzassa se onkin kaunis ja tunnelmallinen

   Poista
 6. Kiva matkakooste. Kapeat kujat ovat minunkin mieleen.
  Pyykit ikkunoissa tai kujan yli vedetyissä naruissa on kivan näköistä turistin silmissä, mutta tokko kukaan meistä sellaiseen ryhtyisi... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kuuluu kulttuuriin, että kaikki ns yksityinen on piilossa. Pyykitkään eivät näy, se on hyvä puoli meillä.

   Poista
 7. Mahtava matkajuttu. Kuvat olivat upeita ja niistä sai hyvän käsityksen perinteisestä Nizzasta kapeine kujineen. Olisi kyllä aika jänskää virittää naruja ja laittaa tissiliivejä ja pikkareita etc muidenkin ihaltavaksi:) Olet jo melkoisen kokenut Nizza-matkailija joten osaat ottaa olennaisen irti ja se näkyi tässäkin. Kiva kun pääsin matkalle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille suomalaisille sellainen kulttuuri, että kaikki on näytillä on hyvin vierasta. Varjelemme yksityisyyttämme. Niin kaupungeissa järjestyssäännöt kieltävät pyykkien levittelyn näkösälle.
   Kiitos sinulle kommentistasi.

   Poista
 8. En ole koskaan käynyt Nizzassa, nyt sain poiketa, kiitos!!

  VastaaPoista
 9. Ihanan värikästä tunnelmaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakennukset ovat kauniita ja värikkäitäkin.

   Poista