keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Betonivalua

Vietimme askartelun merkeissä Annekatariinan pihalla koko iltapäivän. Aurinko paistoi, seura oli iloista, naurunpyrähdyksistä naapuritkin saivat osansa. Kesällä äänet kantautuvat pihapiirien yli talosta toiseen. Kesällä saakin olla vähän rennompaa. Olin unohtaa ruoan, se on tärkeä osa kerhomme tapaamisessa.
Puutarhan lipstikasta oli syntynyt maukas keitto, nokkossämpylöiden nokkoset oli kerätty lähialueen metsästä. Grillin muurinpohjalla paistuivat lätyt sekä suolaiselle että makealle täytteelle.
Punaisille mansikoille oli sävy sävyyn  valittu mariskooli, jossa oli  valkoista kermamascarponevaahtoa.
Kahvipöydässä oli raparperipiirakkaa, mansikoita ja jäätelöä.
Askarteleminen oli nyt betonivalua. Vein mukanani  alpakkatarjottimen, ison lasivadin sekä metallisen kynttiläkulhon. Lasivati jäi nyt ilman valua tällä kertaa.
Tässä valetaan kynttiläalustaa. Valun alapuolella on kaksi kuunliljan lehteä. Tarkoitus on, että juuri se puoli  on ns oikea puoli. Taputtelen tuossa betonia tasaiseksi. Betonin sisään laitoin metalliverkkoa. Päällystin alustarjottimen elintarvikekelmulla, joten luulisin valun irtoavan hyvin muutaman päivän kuivumisen jälkeen.
Tein vielä toisen pienen valun eli paksun kynttilän alustan, sen keskellä sojottaa naula kynttiläpidikkeeksi.
Tämän alustan kohdalla olen vähän epäleväinen, mutta saa sitten nähdä..
Lupiinit ehtivät jo vähän nuukahtaa.  Huolsin ne leikkaamalla jokaisen varren ja vaihdoin raikkaan veden juotavaksi. Nyt ovat jo virkistyneet. Harmi kun en hoksannut ottaa lupiininlehteä valuun koristeeksi.

13 kommenttia:

  1. Lupiinit ovat kauniita maljakossa. Jatketaan valuhommia, kun hankin lisää kuivabetonia. Lipstikkaa riittäisi vielä jakoon, samoin muita yrttejä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisin ottaa lipstikkaa keiton verran ja yrttejäkin.

      Poista
  2. Kaikkea sinä teetkin - kuin nyt betonivalua. Nostan hattua luovuudellesi.
    Mansikat on mehevän näköisiä ja taatusti maukkaita.
    Hyvää juhannusta sinulle valujesi kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä ei ihminen ajankuluksi ja seuran takia tekisi.
      Samaa sinne.

      Poista
  3. Kivaa! Nyt harmittaa kun en itse muistanut napata valmista valua, vaikka juuri työmiehet sitä meillä tekivät, kauan on jo tehnyt mieli tuotakin kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisit valanut omat kulhot, kun betonia oli tarjolla. Siellä ei kai myydä valmista betonisekoitusta säkeissä, josta saisi betonitaikinaa vain vettä lisäämällä. Se on helppoa hommaa ja saa muotoilla mitä haluaa.

      Poista
  4. Mukavalta kuulostaa sekä päivä että tuo betoniaskartelu.Saamme kai sitten kuvan valmiista tuloksesta....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvaa pukkaa, otin juuri tekeleen pois muottilautasesta. Tuli ihan kiva, kuuliljan lehtikuvio näkyy hyvin.

      Poista
  5. Kuola alkoi valua heti kun näin tuon mansikkakuvan ja miten ihanan värnen mariskooli siinä olikaan. Betonivalu oli varmaan sekin hieno. Lupiinin lehti olisi ollut hyvä idea. Kivaa juhannusaikaa Arleenalle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan kiva tuli. Toinen pienempi valu lohkeili reunoista - liian ohutta oli. Se saa olla harjoituskappale. Lupiini olisi sopinut.
      Kiitos, sitä samaa sinne.

      Poista