tiistai 25. kesäkuuta 2013

Vanhat talot

Kävelin Isokatua kohti Mannerheiminaukiota.  Sinisen Knapen talon olen ohittanut monen monta kertaa. Pysähdyin tai minut pysäyttivät ikkunoiden kukkalaatikoihin istutetut tummat lilat petuniat. Kukat sopivat hyvin talon siniseen.  Talon rakennuttanut Ernst V. Knape oli lääkäri ja myöhemmin myös runoilija. Ansioistaan hänelle on pystytetty patsas Englanninpuistoon. Sinisen talon vieressä oleva valkoinen kivitalo oli aikoinaan myös Knapen talo.
Korttelin päässä pysähdyin toisen kerran  Rahmin talon eteen. Ikkunoiden kukkalaatikoissa loistivat kirkkaanpunaiset pelargoniat. Tämä rakennus on peruskorjattu kauniisti. Talon rakennutti laivanvarustaja Johan Rahm  noin v 1753.
Poikkesin Rantakadulle. Ihailen ohikulkiessani tätä talovanhusta, joka on päässyt jo rapistumaan ja on  kauan odottanut korjaajia. Korjaukset on nyt aloitettu, mutta ne edistyvät mielestäni hyvin hitaasti. Vai  lieneekö mieli jo malttamaton pitkän odotuksen jälkeen. Mukava, että talovanhus saadaan kunnostettua.
Talon historiaa en ole vielä löytänyt, ehkä sekin jonain päivänä selviää.  

11 kommenttia:

 1. Kauniita taloja. Hyvin valitut kuvakulmat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Pidän vanhan kaupungin tunnelmasta.

   Poista
 2. Vanhat talot on ihania. Mutta niiden peruskorjaus maksaa maltaita. Ja vaikka ne on suojeluksen piirissä, niin omistajilla ei aina ole rahaa, vaan talot annetaan pilaantua (ja sitten ehkä saadaan perettuakin.. :( Hienoa, että alinta taloa nyt korjaillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peruskorjaamin en ei ole halpaa, jos hyvin tekee. Edullisempaa se on kun korjaa riittävän ajoissa.

   Poista
 3. Tuo sininen on kaunis väri taloille, tykkään siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turkoosiin vivahtava sininen on hyvä julkisivuvärinä.

   Poista
 4. Mukavaa noilla vanhankaupungin viihtyisillä kaduilla on käyskennellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siellä on rauhallista ja kaunista.

   Poista
 5. Kauniita kuvia! Minäkin olen seurannut tuon vaaleanpunaisen talon rapistumista ja nyt siinä näkyy jotakin remppaa. Vuosia sitten näin joskus jonkun mummon ikkunassa, varmaan oli talon viimeinen asukas.

  VastaaPoista