maanantai 25. helmikuuta 2013

Uutta olohuoneessa

Olohuoneen ikkunalaudan asetelmat vaihtuivat. Kuparinruskeaa on nyt sohvatyynyissä ja keramiikkapulloissa ja isossa Merja Pohjosen kupissa. Kuusen runko on edelleen saanut olla ikkunalla. Nostin lasimaljakon, jossa on tammenterhoja, käpyjä, oliiveja ja kastanjoita, ikkunalle. Maljakon sisältö on kerättyjä muistoja matkoilta.Kaikki alkoi NUD-valaisimista,  jotka ripustin ikkunoiden päälle.
 
Olohuoneen peränurkan kuvassa näkyvät  NUD-valaisimet tai oikeastaan valon takia niistä näkyvät vain harmaat betonikannat.
Näissä ikkunoiden lähikuvissa valaisimet jo näkyvät. Niissä on led-poltin, joka antaa pehmeän valon. Aikaisemmin ledit olivat kirkkaita ja valoteholtaan liian teräviä. Kehitystä on tapahtunut hehkulamppujen poistumisen myötä.
 
Vielä lähikuvissa ikkunan esineistöä. Nyt on keskitalven aika viimeistään jäänyt taakse ja alkaa pääsiäisen odotus. Huovuttamani pääsiäismunat odottavat uutta tulemista esille, mutta ei aivan vielä.
 
Harmaa betoninen kanta sopii rennon karheana olohuoneeseen. Led-polttimen valosauva on mukavan kiemurainen ja se korostuu valaistuna. Odottelen vielä uutta poltinta, toinen oli rikkoutunut matkalla eli valosauva oli poikki.  Valkoista kangaspäällysteistä johtoa on riittävästi, ylimääräisen kiepautin sykkyrälle katonrajaan.
Hallin seinäkaapisto on myös tilattu ja on tulossa parin viikon kuluttua. Nupit käyn ostamassa ja maalaan ne värikkäiksi. Kaksi ovea maalataan liitutaulumaalilla mustiksi. Pienet uudet hankinnat piristävät mukavasti  kotia.    

16 kommenttia:

 1. Kauniita esineitä.Kotisi on tyylikkään rauhallinen.Minä kaipaan ikkunalautoja,niitä minulla ei ole ja muutenkin harvemmin näkee täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihdoin minulla on leveät ikkunalaudat. Niitä ei uusissa tai uudemmissa taloissa enää ole. Tykkään niistä, kuten huomaat, käytän niitä myös.

   Poista
 2. Ikkunasyvennyksiäsi ihastelen minäkin, ovat suorastaan tehty tuollaisia asetelmia varten. Sinulla onkin kauniita esineitä esiteltäväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keräilen juuri tuollaista esineistöä. Onneksi saan kaappitilaa lisää.

   Poista
 3. Olikos nuo ruskeat keramiikkapullot jotain saksalaisia rommipulloja?
  Olen aikoinani keräillyt niitä ja vieläkin niitä löytyy kirppareilta.
  Ihana valo, kevättä se tietää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistelen, että ne olisivat venäläisiä. Paksuja keramiikka- tai savimassapulloja. SPR:n kirppikseltä olen ostanut, pitää käydä hakemassa vielä siellä olevat kaksi pulloa.
   Aurinkoa oli eilen ja tänään, kevät on jo alkanut.

   Poista
 4. On kaunista: hienot asetelmat ja kuusikin jäljellä :) Lamput ovat myös uksinkertaisudessaan aivan ihanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiitooos. Lampuista pidän ja niistä haaveilin aikani.

   Poista
 5. Ihanat nuo valaisimet ja sopivat täydellisesti paikkaansa. Olispa meilläkin ikkunalaudat joille rakentaa asetelmia.
  Jännityksellä odotan eteisen kaapin kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään niistä, harmi, että toinen poltin oli rikki. Lähetin reklamaation, ei ole kuulunut vielä mitään.
   Kaapista pitäisi tulla ihan kiva.

   Poista
 6. Tyylikästä, pelkistettyä tykkään näkemästäni paljon.

  VastaaPoista
 7. mahtavat ikkunasyvennykset ja niin kauniisti somistetut, keväisesti. voin jo kuvitella kauniit huovuttamasi munat ja vehreät koivunoksat paikoillaan.
  ps. blogissani on tunnustus Sinulle:)) kuvasi ja tekstisi ovat ihastuttavia, nautin niistä kovasti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin noin vinkkisi mukaan laitan ne pääsiäismunat esille.
   Kiitos kauniista sanoistasi.
   Käynpä kurkkaamassa blogiisi.

   Poista