lauantai 16. helmikuuta 2013

Makuuhuoneessa

 
Makuuhuoneessa ei viime näkemästä ole tapahtunut sanottavasti muutoksia. Jotain pientä kuitenkin.
Muistanette, että olen aikamoinen tyynyjen pyörittäjä. Muutan huoneen ilmettä usein pelkästään tyynyjä vaihtamalla. Makuuhuoneessa kävi myös niin. Siirsin sinne tumman munakoison väristen tyynyjen tilalle  olohuoneesta vapautuneet Missonin tyynyt. Huomasin näitä kuvia katsoessani, että Missonin väriskaala sopii erittäin hyvin makuuhuoneeseen, etenkin tapettiin. Isot, hyvin vaaleat turkoosit, samettityynyt ovat iältään jo 14 vuotta vanhat, ne teetin Turun kotimme makkariin. Niistä en luovu, vaihtaa tosin voin välillä.
Minulle jäi verhoja iso kasa entisestä kodista. Koska nykyiseen kotiimme en laita verhoja, olen miettinyt niiden verhojen jatkokäyttöä. Voi olla, että joistakin tulee tyynyjä. Joten tyynyralli ei lopu.
Uutta sängynpäätyä en ole vielä saanut aikaiseksi, samalla vaituisi helmalakanakin. Nyt ne ovat pellavaa, perinteisen pellavan väristä.
Tuo Tolomeon pikkulamppu on lukulamppuni, se valaisee hyvin kun luen sängyssä.
Paljastan myös, että löytyy makuuhuoneesta pitsiäkin. Vaihdoin lakanat tänään ja päätin ottaa käyttöön  vihdoikin Borås Cottonin  valkoiset pitsilakanat. Ne ostin Turussa ollessani ainakin 10 vuotta sitten. Ne ovat olleet käärössä tähän saakka. Pyrin kyllä lakanoita pyörittämään aina pinon alta käsin, että kaikkia tulee käytettyä. Melkein kaikki lakanani ovat valkoisia, parit Lexingtonin raitalakanat on joukossa.
Pidän aina kahta päätyynyä ja kuvassa oleva alimmainen raitatyynyliina on Lexingtonin.
En ehkä osaisi nukkua värillisissä ja kirjavissa lakanoissa, tottumis- ja makukysymys.
 

19 kommenttia:

 1. Hienosti yhdisteltynä eri tyylejä, jotka kuitenkin olet saanut sopimaan yhteen. Ei vain kaunista vaan myös kiinnostavan näköistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapetti on tosiaan tarkoituksella tyylistä poikkeava. Kaikki seinäy ovat valkoisia ja tapetilla saatiin sopivan lämmin tunnelma makkariin.

   Poista
 2. Kaunis ja unettava makuuhuone - tosin minä olen kyllä niitä, joiden pussilakanat on hyvinhyvin värikästä Marimekkoa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siellä hyvät unet tulee. Makuasiat ovat aina henkilökohtaisia, koti pitää laittaa juuri sen oman maun mukaan.

   Poista
 3. Sulla on siellä makuuhuoneessasi aika romanttista pitseineen, kanista!

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Nyt on romanttista, kun otin pitrsilakanat käyttöön. Kyllä niissäkin uni tulee.

   Poista
 5. Ihana tapetti! Ja kauniit on lakanatkin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidän Josef Frankin tapetista, sehän on klassikko, Svensk Tenn Tukholmassa valmistuttaa ja myy edelleen Josef Frankin klassikoita myös kalusteita.
   Tilasin heidän nettikaupasta.

   Poista
 6. Ihana siistiä!
  Mulla on samanlainen sängynpeite..

  rakastan myös valkoisia sänkyvaatteita, pitsiä..
  niin hurmaavat ovat sinun lakanasi...

  En tykkää tapetista =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peite on Ikean ja samaa settiä nuo takimmaiset valkoiset tyynyt. Edullinen ja hyvä peitto.
   Valkoisissa on raikas nukkua.
   Tapetti on klassikko ja sisustusvalinnat ovat aina henkilökohtaisia. Jokainen hankkii juuri sitä mistä pitää.

   Poista
 7. Romanttista ja modernia samaan aikaan. Koti on tosiaan henkilökohtainen asia, mutta sisustuskuvia on aina mielenkiintoista katsella, sinun kotisi huokuu puhtautta ja kaikki on aina kohdallaan (uskon että muulloinkin kuin kuvan oton aikaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta. Katselen mielelläni eri tavoin sisustettuja koteja, vaikka itse en samaa tyyliä toteuta omassa kodissani.
   Kyllä meillä pölypallot lentelee ja tavarat ovat niin sanotusti hukassa.

   Poista
 8. Ylellisen hienot ja romanttiset lakanat ja eksoottisen kaunis seinä. Olen ihaillut kotiasi ja järjestystä aiemminkin, itselläni on pienen asunnon kaaos..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ison asunnon hyviä puolia on se, että tavara ikäänkuin hukkuu tilaan, ei tule "ahdasta". Pienen tilan sisustaminen onkin haasteellista.

   Poista
 9. Upean näköistä! Tuo tapettinne on ihana:)

  VastaaPoista