tiistai 31. tammikuuta 2012

Työhuoneessa

Olen hetkeksi poistunut työpöydän äärestä. Tarkoitus on kertoa työhuoneesta ja kuvahan  kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.  Olen siis kuvaamassa juuri  tätä näkymää. Työpöytänä on entinen keittiöpöytämme. Pöytä on sopivan leveä (90cm), joten tavaraa mahtuu  kuten kuvasta näkyy. On skanneri, joululahjaksi saamani kaiuttimet, tietysti näppäimistö ja näyttö, hiiri ja hiirimatto. Ja sälää, kirjoja, lehtiöitä, kyniä. Kohdevalaisimen palanut poltin odottaa kai ongelmajätteisiin pääsyä. Metsälehden kalenteri lepää aivan silmieni alla, sen avulla pysyn ajan tasalla päivien suhteen. Skannerin luukku on jäänyt auki, painoin sen juuri alas.

Levyasema on pöydän alla. Eihän se sopisikaan  enää pöydälle. Pöydän alla on muutakin. Siellä risteilee johtoviidakko. Minä vihaan noita johtoja. Ne ovat kaikki tarpeellisia eikä niitä sovi poistaa yhtäkään. Ensin on kaksi kamerajohtoa (digin ja järkkärin), kaiuttimien kaksi johtoa, skannerin, näyttöpäätteen , näppäimistön, hiiren, levyaseman, internetin, pöytävalaisimen, sähkön jatkojohto... ainakin tusinan verran johtoja. 
Kysymys kuuluu. Miten te olette järjestelleet johtoviidakon ?  Langaton järjestelmä olisi yksi ratkaisu, mutta ei siinäkään tätä arsenaalia aivan ilman johtoja saa toimimaan.
Seuraava tehtäväni on järjestää työpöydän alusta siistiksi. Katsotaan milloin se on valmis. Ilmoitan asiasta kuvien kera täällä.

Työtuolistani muutama sana. Se on Kartellin Spoon Chair ja ostin sen tähän työhuoneeseeni joulukuussa.  Tuolissa on hyvä istuinmukavuus ja pyörillä on helppo liukua pöydän ääressä.
Matto on valkoinen räsymatto mustin raidoin,  eilen ostettu.  Vanha Billy-kirjahylly pursuaa kirjoja. Kirjahyllyn ja päätyseinän väliin jäi sopiva kolo. Siihen sijoitin valkoruskean Palaset laatikoston, Ristomatti Ratian joskus kauan sitten suunnittelema. Arvaatte varmaan, että laatikostoon on sujautettu pientä sälää, varapolttimoita, sulakkeita ja kaikkea muuta tarvittavaa, joka saa olla piilossa käden ulottuvilla. Alimmilla hyllyillä on tarpeellista säilytettävää paperipostia.
Kirjahyllyssä on  Artemiden Tolomeo klipsivalaisin ja samaa sarjaa on myös työpöytävalaisin.

Huoneen tummanharmaa vuodesohva vilahtaa myös kuvissa. Tämä Ikean Karlstad sohva on myös vierasvuode. Yövieraiden myötä huoneesta tulee vierashuone.
Minulla on vielä jonkin verran viimeisteltävää tässä työhuoneessa. Ensimmäinen asia on johtoviidakon piilottaminen. Sohvatyynytkin vaihtuvat ja kirjahyllyä järjestellään edelleen. Otan mielelläni vastaan sisustusvinkkejä työhuoneen loppusilaukseen. Erikoisesti johtojen piilottamisvinkit kiinnostaa. 

21 kommenttia:

  1. Kiva työhuone, viileä ja tyylikäs. Tuoli on varsin vekkuli!

    Johtoviidakolle en osaa juuri mitään tehdä, mutta langaton hiiri kannattaa hankkia, ja kaikki latausjohdot pidän itse tallessa laatikoissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla oli sekä langaton hiiri että langaton näppäimistä, mutta aivan hankalat sulakkeiden vaihdon takia. Niiden aktivointi takkuili melkein aina. Tykkään näistä langallisista enemmän.

      Poista
  2. Hyvän kokoinen pöytä. Ihana tuoli sinulla. Ikealla on joskus ollut sellainen teline joka nostaa johdot pöydän alapintaa pitkin kulkevaksi.
    Ehkä on vieläkin.
    Billy hylly on hyvä, meillä se on aivan täpötäynnä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pöytä on leveänä tosi hyvä. Kuulostaa hyvältä alapintaa kiinnitettävä telin. Tässä pöydässä se on helppoa, koska Pöydän alapinnassa on runkoon kuuluva metalliputki.
      Billy kestää ja kestää ja siihen on saatu jo kerran jatkoakin.

      Poista
  3. Tuossa olisikin mukava kirjoitella blogia ja runoja. Äläkä edes ajattele langatonta systeemiä, se on sen jälkeen ainaista pattereiden vaihtamista.

    Näin kerran kätevän idean, joku oli piilottanut johdot tälläiseen:
    http://www.tietofriikki.fi/product_details.php?p=4058

    Jokin muukin putkilo kävisi, pitää vain inspiroitua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu en, minulla on langattomista huonot kokemukset.
      Kävin katsomassa jo Tietofriikillä ja siellä oli monta hyvää johtojen keräysratkaisua. Pitää vain tuumailla mitä ottaa ja kätevästi tulevat postin kautta ellei Ohlsonilta satu löytymään.
      Kiitos vinkistä.

      Poista
  4. http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/30200253/ http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/50138302/

    :)

    VastaaPoista
  5. Kivan näköinen työhuone. Johtoviidakolle en keksi mitään ratkaisua. Minä vain ummistan siltä silmäni, mutta imuroidessa se on hankala.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä johtoviidakko näkyy suoraan ovesta ja se on tosi ärsyttävää.
      Imurinkin kanssa on oltava varovainen ettei vedä johtoja irti.

      Poista
  6. Sinullahan on siisti työhuone.. Ja nätti.

    Itse ostin jokunen vuosi sitten Ikeasta sen pöydän alle kiinnitettävän johtotelineen. Oikein näppärä, sen kun vielä saisin käyttöönikin.. :DD
    Olen sitonut johdot yhteen sähkömiehen lenkillä ja antanut johdoille kiepauksen jälkeen vain just niiden tarvitseman pituuden. Nyt on siistimpää ja helpompi imuroida verrattuna siihen rönsyilevään kasaan lattialla mitä ennen oli. Ja olen ripustanut sen johtokerän jotenkin pöydän tms kulmaan narulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinäpä se ongelma, joka on minulle tuttu. Ikeasta ostin vuosia sitten johtokaukaloa, en saanut ikinä sitä käyttöön ja nyt se on jo viety kierrätykseen aika päiviä sitten.
      Tuo ratkaisusi sopisi meille hyvin, sillä johtonipun voi nostaa ja kiinnittää pöydän alle, siellä kulkee metalliputki runkona.
      Tuota pitää kokeilla.

      Poista
  7. Oi miten siistiä! Minäkin inhoan johtoja. Sanonkin lohduksesi: salamavalo poimii ne julmasti näkyviin. Ei silmä näe noin tarkasti pöydän alle varjoon.
    Minulla valtaosa johdoista sijaitsee näytön takana, olen laittanut sen kulmapöydän nurkkaan. Kyllä ne sieltäkin rönsyilee...
    Työtuolisi näyttää nätiltä ja ergonomiselta. Minulle lyhytselkäisenä on aina vaikeaa löytää hyvä kirjoitusasento. Ruuvaan työtuolin yläasentoon ja nostan jalat jakkaralle. Silloin kädet laskeutuu näppikselle oikeassa kulmassa. (Tavallinen työpöytä taitaa itsekullekin olla liian korkea?)

    Hyvä aihe sinulla! Saatankin palata siihen omassa blogissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Työtuoli on onnistunut ostos sekä ergonomiselta kannalta että ulkonäkönsä puolesta. Lujaa tekoa myös, muistan, että Ikean tuoli hajosi muutamassa päivässä. Sain reklamoitua ja palautettua tuolin.
      Työpöydän korkeus on se standardi eli 73 cm. Se on minulle ihan ok.

      Poista
  8. Kaikki näyttää olevan ihan tip ja top. Hallittua. Nopeaan olet saanut muuton jäljiltä tavarat paikoilleen ja kaikelle paikan.
    Nipussa ovat minunkin koneeni johdot, poissa tieltä, ei ehkä niinkään näkyvistä, kun etäämpää katsoo. Huomaan, että mieltymyksiä on jokaisella omansa. Minä tykkään langattomasta hiirestä, enkä ole kokenut pattereiden vaihtoa kiusallisena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vielä on paljon tehtävää. Kylppärin kaapisto on vasta tulossa ja saan pyykin lajittelupisteen ym kuntoon.
      Niputtaa olen nyt myös ajatellut, kun pöydän alle on helppo kiinnittää se nippu. Minulla oli pitkään langaton hiiri ja kannettavassa se on edelleenkin. Jotenkin sen aktivointi oli tylsää.

      Poista
  9. Kaunis on työtilasi. Kuinka oletkin loihtinut kotisi niin nopeasti kuntoon. Olitko etukäteen suunnitellut kaiken "valmiiksi": ei tarvitse siirrellä kaappien jne. paikkoja kun ne on mielikuvissaan jo asetellut kohdilleen ja nyt voit huokaista tyytyväisenä.

    Johtokammoa poden myös minä. Kun johto-ongelman saat vielä ratkaistuksi, työhuoneesi on valmis ja kaunis. Inspiroiva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On vielä tehtävää. Ei kai se lopu koskaan. Alkaa taas jossain vaiheessa uusi kierros, tosin pienin muutoksin. Olin pääkohdin suunnitellut etukäteen.
      Johdot on piilotettava tässä huoneessa vielä.

      Poista
  10. Ihana työhuone ja tuosta tuolista tykkään kovasti! On hieno asia , kum on oma työhuone ja vielä noin viihtyisä. Itselläni on kovasti matkaa saada vastaavanlainen oma huone. Vaikka onhan minulla jo käytössä tämä pojan entinen "digikeskus", jossa oli aikoinaan aivan mieletön johtomäärä. Huone pitäisi vain pintaremontoida, lattia hioa ja tapetit vaihtaa, uudet verhot laittaa, niin johan muuttuisi.
    Joulun alla vedin seinään yhteen kohtaan, johon oli jäänyt rumia ruuvin reikiä, samaa tapettia vaan päälle. Onnistui ihmeen hyvin ja mieliala koheni samassa suhteessa kun seinä siistiytyi.

    VastaaPoista
  11. Mukavan näköinen tuoli.

    Tuohon pöytään olisi helppo naamioida vielä yksi alumiinin värinen putki, jonne johdot ujuttaa.

    VastaaPoista