tiistai 3. tammikuuta 2012

Lumitöissä

 
 
Ilontuottajiksi ostin ruokakaupasta viikonlopuksi tulppaanikimpun. Hyvin ovat säilyneet. Taltioin niitä kuviin muistoksi vuoden ensimmäisinä kukkina.

Tänä aamuna ensimmäiseksi kurkistin ikkunasta ulos. Mikä iloinen yllätys, lumi peitti maan. Ahkerat kiinteistönhoitajat olivat jo avanneet kadut auki. Sievät lumikasat reunustivat katuvieriä.  Aivan ikkunamme alle oli parkkeerattu pieni valkoinen auto. Se oli niin soma, että pakko oli napata siitä kuva. Kuvanoton hetkellä en nähnyt kyljessä olevaa tekstiä. Kun siirsin kuvia koneelle jopa suureni kuva eteeni.
Suomella töissä.  Sauli Niinistö.  Ilmankos lumityöt oli jo tehty. Saulihan se ehtii hoitaa nekin.
Täällä vanhassa kaupunginosassa katulamput ovat vanhan mallin mukaan sepän takomia, Turussa tehtyjä. Myös katulamppujen valon sävy on ns vanhan sävyä eli valo on kellertävä ei halogeenimäisen kirkas. Sävy välittyy aamun kuvista hyvin. Raatihuoneen  luminen edusta aamulla.

7 kommenttia:

 1. Kauniit tulppaanit! Ihanaa,että luntakin vihdoinkin tuli!

  VastaaPoista
 2. Ihanaa, tulppaanit ovat tulleet! Lunta on meilläkin, vähemmän riemastuttavaa ;D

  VastaaPoista
 3. Ihanan väriset tulppaanit!
  Ja ihanaa sekin, kun sataa lunta. Lumitöitä olisi pitkästä aikaa ihan kiva tehdä, nyt valitettavasti istun flunssaisena sisällä. Ehkä ehdin kuitenkin tälle talvelle;)

  VastaaPoista
 4. Nauratti kun otsikon 'lumitöissä' alta paljastuikin hehkeitä tulppaaneja.. no tulihan se lumikin. Vanhat keltaiset valot ovat paljon tunnelmallisempia kuin uudet kirkkaat, sopivat vanhaan miljööseen paremmin.

  VastaaPoista
 5. Satumaisissa näkymissä saat silmäsi uusiin aamuihin avata.

  VastaaPoista
 6. Yaelian,
  Lumesta tykkään, kun sitä nyt on.

  lepis,
  Tulppaanien aika on nyt.

  pioni,
  Lumityöt ovat ihan mukavia, kun niitä on sopivasti.

  sirokko,
  Ensin en aikonut laittaa kukkia ollenkaan, mutta kun kuvani lumesta olivat kovin nyyryt lisäsin piristeeksi tulppaanit.

  Lastu,
  Totta, lumi kaunistaa näkymät.

  VastaaPoista
 7. Hyasintit vaihtuvat kohta tulppaaneiksi täälläkin. Lumitöitä ei ole tarvinnut tehdä. Tänään vesisade on sulattanut vähäiset lumet.

  VastaaPoista