tiistai 10. heinäkuuta 2007

Sisustetaan neuloen ja virkaten

Suosittujen blogien joukossa ovat neuleblogit. Kun ensimmäisen kerran parisen viikkoa sitten osuin blogilistan sivuille, hämmästyin neuleblogien määrää ja suosiota. Tuli tunne, että kaikki suomalaiset naiset neulovat, virkkaavat ja askartelevat. Mutta minä en, joskus olen jotakin kutonut ja virkannut, jotta osaan alkeet. Blogeja lukiessa luulen, että neuleblogilaisten perheillä on aina villasukat jalassa, itsetehty neulepusero yllä ja virkattu pipo päässä. Nyt minulle on selvinnyt, että neuleblogit ovat maailmanlaajuinen ja erittäin suosittu ilmiö. Huippubloggaajat maailmalla ovat jo designereita alallaan. Tsemppiä suomalaisille neulojille.

Juuri teidän neulebloggaajien innoittamina katselin sisustuspuolen huippudesignerien töitä. Nyt on virkkaustyyli ujuttautunut sisustukseen. Mummon virkkaamat sängynpeitot, verhot ja liinat on kaivettu komeroiden perukoilta trendikkäinä osaksi sisustusta.

Mitä löysin, toivottavasti huippudesignerien ideat innostavat uusiin ja erilaisiin toteutuksiin. Tietysti lähtökohta on, että avaatte tämän blogin, toivotaan niin.

Italialainen Paola Lenti suunnittelee mattoja. Viimeisin trendi on virkattu matto. Makuuhuone ja lastenhuone ovat ensimmäiset kohteet, joihin sopii sijoittaa virkattu matto. Suomalaisten kotien seinät ovat usein paljaat, tauluja on niukasti ja korkeissa olohuoneissa kaikuu. Virkattu matto voidaan toteuttaa modernina seinätauluna, kuten täkänät ennenvanhaan.

Brasilialaiset veljekset Fernando ja Humberto Campana ovat idearikkaita huonekalusuunnittelijoita. Tai hehän suunnittelevat kaikkea maan ja taivaan väliltä, esimerkiksi Alessille niitä teräspuikkovateja. Aika rohkea veto on toteuttaa tuolien verhoilu virkaten Campanien tapaan, mutta omin ideoin tuolihupusta voisi tulla suomalainen, skandinaavinen lopputulos. Vermelha Chair on syntynyt jo vuonna 1993 ja tuoli on tallennettu designmuseoihin maailmalla.

Mitä mieltä olette Campanien Moss Teddy Bear tuolista, pienet nallet verhoavat koko tuolin. Lastentuoliin riittäisi mukaan vain ripaus pikkunalleja sommiteltuna sopivaan kohtaan.

Hollantilainen Marcel Wanders on toteuttanut tuolin metallirunkoon virkkaamalla verhoilun. Samaa ideaa voi toteuttaa vanhoihin metallirunkoisiin parveke- tai ruokapöydäntuoleihin. Samaisen designerin sivuilta löytyi myös virkattu valaisin.

Nepal on maailman köyhimpiä maita. Siellä naiset elättävät käsitöillä perheensä. Tuntemattoman nepalilaisen designia on huovutetusta villasta toteutettu iltalaukku. Kun näin tämän Viva Terran sivuilla, ihastuin kovasti sekä totetukseen että väreihin.

3 kommenttia:

 1. Öm, en itseasiassa tiedä miten tuon "lisää minut suosikiksi" napin saisi silleen OIKEEN toimimaan :)

  Mä menin vain tuonne omalle sivulle blogilistalla. (paina i-nappia oman blogin nimen edessä) Ja kopioin sen sivun osoitteen linkiksi.

  Joillainhan on sellainen nappi mistä se suosikiksi lisääminen tapahtuu automaattisesti, ei aavistustakaan miten sellaisen saisi.

  VastaaPoista
 2. Every ρersοn seеmed to be plеaseԁ with the sοlutіon, wіth
  the sреeԁineѕs of the shipping, аnԁ when thеy ԁid havе queries oг іѕsues, clіеnt ѕеrνice was swіft to
  еnаble.

  Fеel fгee tο surf to mу ѕіte http://oregonexplorers.orvsd.org/

  VastaaPoista
 3. In fact, you will not need to go to your auto seller to have an oil improve.
  You can get your pertinent info correct from the code scanner.  Feel free to visit my webpage :: obd wiz

  VastaaPoista