Lounas ja päivällinen aloitetaan alkuruualla. Samoin alkaa ensimmäinen blogini, alkuruualla. En ole kokki, mikä selviää hyvin pian lukijoille, mutta ei välttämättä kokkailijalle. Kunnianhimoinen tavoitteeni on saada hyvät ideani toteutettua vähintään ideoideni tasoisina. Ulkonäkö ei ole pääasia, vaan itse syntynyt tuote. Joskin ulkonäöllä on merkitystä, onhan se puoli ruokaa.
Sipulinpelkääjän salaatti
Tämä salaatti on yksinkertainen klassikko. Nimi syntyi, kun kestitsin vieraita, joista yksi ei sietänyt sipulia. Sipulinpelkääjä sanoi: Onpa hyvä salaatti, mitä mausteita tässä on.
Kerroin salaatin syntyhistorian, ihmetys oli aikamoinen. Tätä salaattia tehdään nyt sipulinpelkääjällä silloin tällöin.
Sipaistaan salaattivati valkosipulin kynnellä
Revitään vatiin rapeaa vihreää salaattia
Murskataan joukkoon valkosipulin kynsi
Viipaloidaan kuorittua kurkkua
Kuutioidaan persikkaa ja keltaista paprikaa
Ripotellaan yrttisuolaa ja pienen pieni ripaus mustaapippuria
Roiskutellaan neitsytoliiviöljyä
Sekoitetaan kevyesti ja koristellaan kapeilla mozzarellasuikaleilla
Nautitaan rapean patongin kera
Salaattien ainesmäärien valinta on vapaa oman mielikuvituksen rajoissa.
Kuvia saan blogiin myöhemmin, kunhan tämä luomisvaihe nytkähtää liikkeelle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti