Kesäretkellämme päätimme nauttia talliravintolassa kesälounaan seisovasta pöydästä. Viiletimme kumpuilevan kesämaiseman läpi kohti ruokakeidasta. Paikka näytti golfkentän laidalla oikein sievältä. Mutta sisääntultaessa epäilin.
Paikka oli nuhjuinen, muistutti nuhraantuneine kalusteineen lähinnä työmaaruokalaa. Lounaspaketti seisovasta pöydästä, 12 euroa henkilö. Alkuruokana salaattia, savulohta, kasviskeitto, pääruoka pasta bolognese ja jälkiruoka suklaamousse, lopuksi kahvi. Juomina maito, piimä, kotikalja. Siis tyypillinen lounas kautta Suomen, hinta tosin vaihtelee 7-12 euron välillä. Tässä paikassa gurmeelounas hinnasta päätellen.
Ruokailumme alkoi jo huonosti. Odotimme kassalla henkilökuntaa tovin. Vihdoin eräs ruokailijoista vinkkasi, pitää soittaa kelloa. Teimme näin ja odotimme, vihdoin saimme maksaa ruuan sekä opastuksen talontavoille.
Salaattipöytä oli niukka ja kalsea, jäävuorisalaattia isoina kovina paloina, suuria tomaattilohkoja, mustia oliiveja, eiliset perunat marinoitu vesi/öljykastikkeella perunasalaatiksi. Savulohta piti olla, se oli loppunut.
Ihmettelen, miksei kovahkoa jäävuorisalaattia voisi tarjota karkeana raasteena. Mitä mustat oliivit tekivät tässä kokoonpanossa. Missä oli salaatinkastike vai oliko se vain osana vetistä perunasalaattia.
Veitsiä ei ollut, pyyntömme jälkeen odottelimme niitä tovin. Samoin odotimme kotikaljaa. Kun se tuotiin niin huomasin, että kokin peukalo lepäsi täydessä kaljakannussa. Emme huomauttaneet siitä, jottei synny marisevan asiakkaan mainetta, ehkä se oli puhdas peukalo.
Päätimme nauttia väliruokana kasviskeiton. Lautaset olivat loppuneet, pyysin niitä ja taas odoteltiin hetki. Tietysti lusikatkin olivat lopussa, odotusta taas. Keitto oli ihan hyvää, mutta haaleaa.
Jännityksellä odotimme pääruokaa, pasta bolognesea. Kierrepastaa ja jauhelihakastiketta, vain sitä, ei ketsuppia, ei juustoraastetta.
Savulohta oli ilmestynyt alkuruokapöytään, otimme sitä. Savulohi oli ihan kunnollista.
Kuten arvata saattaa, pasta oli lötköä, ylikypsää, jauhelihakastike ei veden ja jauhelihan lisäksi sisältänyt oikeastaan muuta kuin suolaa. Pakotin itseni syömään mauttoman lötkön annoksen. Ajattelin, kunhan pääsen kotiin teen jotain oikein hyvää.
Jälkiruokaa en enää edes ajatellut ottaa. Suklaamousse ei ole suosikkini. Kun maistoin kumppanin annoksesta, totesin, valmisjauheesta sekoitettu mousse. Eipä enää houkutellut kahvikaan.
Jännityksellä odotimme pääruokaa, pasta bolognesea. Kierrepastaa ja jauhelihakastiketta, vain sitä, ei ketsuppia, ei juustoraastetta.
Savulohta oli ilmestynyt alkuruokapöytään, otimme sitä. Savulohi oli ihan kunnollista.
Kuten arvata saattaa, pasta oli lötköä, ylikypsää, jauhelihakastike ei veden ja jauhelihan lisäksi sisältänyt oikeastaan muuta kuin suolaa. Pakotin itseni syömään mauttoman lötkön annoksen. Ajattelin, kunhan pääsen kotiin teen jotain oikein hyvää.
Jälkiruokaa en enää edes ajatellut ottaa. Suklaamousse ei ole suosikkini. Kun maistoin kumppanin annoksesta, totesin, valmisjauheesta sekoitettu mousse. Eipä enää houkutellut kahvikaan.
Rahoillemme emme saaneet vastinetta. Lounaasta jäi epämiellyttävä muisto, ei koskaan enää tähän paikkaan. Ihmetellä täytyy, kuinka ammattilaisilta voi onnistua ruoka näin huonosti. Mietin myös eivätkö kokit maistele tekemäänsä ruokaa. Tämänkin lounaan raaka-aineista olisi taidolla ja huolellisuudella syntynyt kelpo lounas. Olisiko paikallaan kritiikkipalaveri.
Pastalautaset Arabian 24h ja Koko, Villeroy&Boch Flow
Ruokamaailman ohjeen mukaan Pasta bolognese
170 g pekonia, 2 sipulia, 2 valkosipulin kynttä, 400 g sika-nautajauhelihaa, 500 g tomaattimurskaa, 70 g tomaattipyrettä, 4 rkl ketsuppia, 1 rkl sinappia, 1 lihaliemikuutio, 0,5 tl mustapippuria, 1 tl sokeria, 2 rkl kuivattua basilikaa
Kuutioi pekoni, hienonna sipuli ja valkosipuli. Ruskista pekoni kuumalla pannulla, lisää jauheliha. Paista jauheliha kypsäksi. Lisää sipuli ja paista noin minuutti. Lisää loput aineet ja anna hautua kannen alla n 45 minuuttia.
500 g spagettia keitetään kypsäksi ja sekoitetaan kastikkeen joukkoon. Tarjoa juustoraasteen kera.
Pennepastaa ja jauhelihaa oman ohjeen mukaan
Vähärasvaista nautajauhelihaa 500 g ruskistetaan öljytilkassa koko ajan sekoittaen, lisää 2 tl maustepippuria. Siirrä kypsä liha kulhoon. Lisää pannulle yksi hienonnettu iso sipuli ja kypsennä hitaasti pehmeäksi. Siirrä liha pannulle ja lisää joukkoon 1 tlk tomaattimurskaa, 70 g tomaattipyrettä, ripaus sokeria ja n 2 dl kasvislientä . Hauduta hiljakseen tunnin verran. Sekoita usein. Lisää lopuksi joukkoon 100 g yrtti-pippuri tuorejuustoa. Kastike on valmista, kun juusto on sulannut.
Nautitaan al denteksi keitetyn pennepastan kera.
Pastalautaset Arabian 24h ja Koko, Villeroy&Boch Flow
Ruokamaailman ohjeen mukaan Pasta bolognese
170 g pekonia, 2 sipulia, 2 valkosipulin kynttä, 400 g sika-nautajauhelihaa, 500 g tomaattimurskaa, 70 g tomaattipyrettä, 4 rkl ketsuppia, 1 rkl sinappia, 1 lihaliemikuutio, 0,5 tl mustapippuria, 1 tl sokeria, 2 rkl kuivattua basilikaa
Kuutioi pekoni, hienonna sipuli ja valkosipuli. Ruskista pekoni kuumalla pannulla, lisää jauheliha. Paista jauheliha kypsäksi. Lisää sipuli ja paista noin minuutti. Lisää loput aineet ja anna hautua kannen alla n 45 minuuttia.
500 g spagettia keitetään kypsäksi ja sekoitetaan kastikkeen joukkoon. Tarjoa juustoraasteen kera.
Pennepastaa ja jauhelihaa oman ohjeen mukaan
Vähärasvaista nautajauhelihaa 500 g ruskistetaan öljytilkassa koko ajan sekoittaen, lisää 2 tl maustepippuria. Siirrä kypsä liha kulhoon. Lisää pannulle yksi hienonnettu iso sipuli ja kypsennä hitaasti pehmeäksi. Siirrä liha pannulle ja lisää joukkoon 1 tlk tomaattimurskaa, 70 g tomaattipyrettä, ripaus sokeria ja n 2 dl kasvislientä . Hauduta hiljakseen tunnin verran. Sekoita usein. Lisää lopuksi joukkoon 100 g yrtti-pippuri tuorejuustoa. Kastike on valmista, kun juusto on sulannut.
Nautitaan al denteksi keitetyn pennepastan kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti