maanantai 2. heinäkuuta 2007

Kuvia ja pastaa

Kuvat kertovat sanoja enemmän

Profiilini kuva kertoo minusta. Itsestä on aika vaikea näpätä kuvaa, ainakaan julkaisukelpoista. Ainahan se oma kuva on näköistään rumempi.
Cole&son Formasetti-kokoelmassa ovat itseninäköiset kuvat tapettina, joten ne käyvät. Seinällinen fototapettia keittiössä tai ruokailutilassa on sopiva määrä tuomaan tarvittavan tunnelman. Tapettikuvista saa myös kuvagallerian seinälle, alustana muutaman sentin paksuiset puulevyt. Tapetin painatus onnistuu omista kuvistakin, toteuttajana decolino. Valokuvatkin voi syödä. Kuvakakkuun toteuttaa syötävät kuvat, jotka sopivat niin pienten kuin suurtenkin juhlijoiden kakkuihin.

Pasta carbonara arleenan tapaan

Käytän carbonaraan kierrepastaa, jonka kierteisiin takertuu kastike juuri sopivasti. Kastikkeen pääroolissa on vähärasvainen amerikanpekoni, hiukan savulta maistuvana.

Pasta keitetään keittolevyn max-asennossa, ilman kantta väljässä vedessä, johon on ripautettu tarpeellinen määrä suolaa. Koska pasta on syötävä heti eikä huomenna, mitataan pastaa, 2-3 dl syöjää kohti. Pastan kypsyysaste on al dente, jolloin siinä on hampaille sopivasti vastusta. Kun pasta on al dente, valuta vesi siivilän läpi ja kaada tarjoilukulhoon.

Sillä aikaa, kun pasta kypsyy, valmistetaan kastike. Pekoni kuutioidaan, pekonia saa olla mieluimmin liian vähän kuin paljon. Pienen pekonipaketin puolikas riittää neljän hengen carbonaraan. Kuumalle pannulle heitetään pekonikuutiot, annetaan ruskistua hetki. Valkosipulinkynnet hakataan pieniksi ja ripautetaan pekonin sekaan samoin kuivattu pepperonepalko ja jauhettu mustapippuri. Annetaan kypsyä hetki ja pepperonet poistetaan joukosta. Lopuksi kaadetaan pannulle oikeaa kermaa ja vesitilkka. Kastike kaadetaan pastan päälle tarjoiluvatiin ja sekoitetaan. Ennen tarjoilua ripotellaan pastalle juustoraastetta, esimerkiksi parmesaania.

Mansikoita ja kermavaahtoa


Kesällä mansikoiden aikaan jälkiruokana maistuvat viipaloidut mansikat vaniljalla maustetun kermavaahdon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti