maanantai 24. maaliskuuta 2014

Keväällä kerran

Lunta on juuri sen verran, että näyttää valkoiselta. Tämä lumi hupenee kovaa vauhtia, kun aurinko paistaa keväisen kirkkaasti.
Nyt luvataan allergikoille piinallista kevättä. Pölyä on  tänä vuonna ilmassa runsaasti ja tavallista pidempään.Siitepölymäärät ovat tavallista runsaampia. Onneksi en ole allergikko. Katupölyaika on jo alkanut ja jopa jo mennytkin.. Ennen tätä lumentuloa puhdistettiin keskustan kadut, joten aika hyvältä näyttää. Puistoissa ja metsissä on raikasta ja kevyt hengittää. 
Meidän oma joki, Suntti, on vielä jään peitossa. Kun sunnuntaina kiertelin sen rantoja, tepastelivat nämä tuntemattomiksi jääneet linnut jäällä. Kai ne olivat luistelemassa. 
 Kevät kuin aamu, sen yöt
auringotonta päivää.
Pihoille ovat ilmestyneet
äänettömät pyörät. Kun ensimmäinen
lintu alkaa äännellä aamuyöllä,
se on tuskin kuuluvaa
kaikkein verkkaisinta puhetta
ei kenellekään. Se ei ole laulun
nousuja ja vaikenemisen
laskeutumista vaan tasaista
oloa. Se sanoo: No niin, no niin....
Niin tyytyväinen ihminenkin
selvittää ja oikoo vaivattomaksi
elämäänsä ja kevyttä peitettä.

Veijo Meri  Kevät kuin aamu  / 1987


2 kommenttia:

 1. Teillä on siis vielä lunta - ja aika paljonkin ! Ja jokikin jäässä. Kun minusta tuntuu että joka puolella just joet olivat sulia.
  Hyvää tiistaita.

  VastaaPoista
 2. Tämä jokemme on hitaasti virtaava kapea joki, jonka jäät eivät hätäile poismenoaan. Aika myöhään jäätyi koko joki, tammikuussa oli vielä sulaa.
  Lunta on varjoisissa paikoissa vielä, mutta vain parisenttiä, se hupenee kyllä nopeasti. Tännän paistoi aurinko niin kauniisti, että lumet taisivat jo lähteä.
  Sitä samaa.

  VastaaPoista