tiistai 11. marraskuuta 2008

Joulun odotusta

Kartell La Boheme maljakko ja liljat

Sisustusliikkeiden joulutunnelma rakentuu hieman eri tavalla kuin perinteisten tavaratalojen joulu. Valikoimista puuttuvat tekokuuset ja -kukat, muovikrääsä, värivalot ja joulumusiikki. Sen huomasin lauantaina, kun pistäydyin sisustusliike Sisustuksen Koodissa Turussa.


Huiskula oli tuonut hieman erilaisia joulukukkia myytäväksi liikkeeseen. Myrtit, mehikasvit, aloet, anopinkielet kestävät. Eivät ole tavanomaisia joulukukkia, mutta kotiin niistä saa jouluasetelmat jo nyt ja aina ensi vuoteen saakka.... ensikesään ja pitemmälle. Riippuen tietysti minkälainen viherpeukalo on.
Pöytään on katettu Linumin tämän joulun joulutekstiilit. Ruukuissa pienet joulumyrtit.

Lexingtonilla punaiset raidat sävyttävät myös joulutekstiilejä, mutta materiaalina on valkoinen puuvilla Linumilla puolipellava. Nämä eivät ole vain yhden joulun kestäviä, vaan vuosia kestäviä.

Perinteinen punainen amaryllis on ruokapöydän kaunistus. Amaryllikset voi kukittaa itsekin sipuleista, vielä ehtii jouluksi.

13 kommenttia:

 1. Se mikä silmääni hivelee on tuo puhtaus ja raikkaus. Suorastaan hätkähdin ensimmäistä kuvaa kun yritän vastikään totutella tähän vielä 'klooraamattomaan' olotilaani.
  Ihan kiva että joulu saa vihdoin uudenlaisiakin vivahteita, eri kasveja, värejä ja kuoseja, näyttävät oikein kauniilta ja tarpeeksi jouluisilta.

  VastaaPoista
 2. Amaryllikset ovat kyllä uskomattoman kauniita ja uljaita kukkia. Niiden tuoksu tuo aina joulun mieleen hyasintin tavoin ja on huumaava. Kaunis punainen maljakko ensimmäisessä kuvassa.

  VastaaPoista
 3. Sisustuksen Koodi liikkeessä käyminen kuuluu haave-listalleni, toivottavasti joskus toteutuu. Kartellin maljakko on upea, tuollaisen voisin joulupöytään laittaa.

  VastaaPoista
 4. sirokko,
  Valkoinen ja punainen ripauksella vihreää siinä se jouluväritys, mutta nyt erilaisin elementein.

  VastaaPoista
 5. kazza,
  Amarylliksia aion laittaa joulukiksi, mutta valkoisia.
  Niin ja noita myrttejä

  VastaaPoista
 6. elina,
  Kartellia on helppo sekoitella muun sisustuksen joukkoon.Se on kevyttä mutta näyttävää

  VastaaPoista
 7. Hillittyä, rauhallista kauneutta. Pidän todella. Ja kaiken rauhallisuuden keskellä punainen hehkuva maljakko, wau!

  VastaaPoista
 8. leijonainen,
  niin on, pidän tuollaisesta, kasvit mukaanlukien

  VastaaPoista
 9. Sirokon sanoin minunkin silmääni hivelee tuo puhtaus ja raikkaus. Eleetön punavalkoisuus on joulun väritys, vihreät kasvit maustamassa sitä. Amaryllis on uljain joulukukka, mutta hyvältä näytti valkoinen liljakin.

  VastaaPoista
 10. katriina,
  joulutunnelmaa tuovat värit, tuoksut ja kasvit ja kynttilät.

  VastaaPoista
 11. suvimarianne,
  mukava kun kävit, tervetuloa uudelleen

  VastaaPoista