perjantai 28. helmikuuta 2014

Meidän Ikeat

Muutama päivä sitten Krisse kertoi blogeissa kiertävästä haasteesta, jossa kartoitetaan kodissa olevia Ikean tuotteita. Päätin kantaa korteni kekoon ja listasin meiltä löytyvät Ikea-tavarat.

Työ- ja vierashuoneessa on Karlstad-vuodesohva. Se on helppo aukaista ja on jousitettu. Mittasuhteet ovat oikeat, nukkumis- ja istuinmukavuus ovat hyvät. Verhoilu on irrotettava ja  pesun salliva kangas on helppo itsekin pestä koneessa. Vaihtopäällisiä on saatavilla, kun haluaa vaihdella väritystä tai kangas on kulunut vuosien saatossa. Vuodesohva on reilut kaksi vuotta ollut käytössä ja on vielä moitteettomassa kunnossa.
Samaisessa huoneessa on vielä valkoinen Billy-kirjahylly, se on ollut meillä lähes 15 vuotta.  Hylly on kestänyt hyvin kirjojen painolastin. Takalevyt, jotka eivät näy, ovat vähän muutossa kärsineet. Valkoiset näkyvät osat ovat hitusen kellastuneet. Ajattelin maalata ne, mutta sekään ei ole välttämätöntä. Yksi osa on toisessa työhuoneessa. Muutettuamme tähän kotiin tilasinneljä hyllylautaa lisää. Hyllyä valmistetaan edelleen.
Työhuoneessa no 2 on valkoinen Melltorp-pöytä, joka koostuu kahdesta pöydästä, 125 cm ja 75 cm,
pöydän alla on valkoinen Alex-laatikosto. Pöytä on noin viisi vuotta sitten hankittu ja laatikosto pari vuotta sitten. Hyvä yhdistelmä.
Makuuhuoneessa on kaksiosainen valkoinen Malm-lipasto alusvaatteiden ja teepaitojen  säilyttämiseen. Hankittu tähän kotiin reilu kaksi vuotta sitten. Tämä Muurame-lipastojen plagio
on vähän huterampi, mutta ainakin vielä on kestänyt ehjänä.
Keittiöön on tullut ostettua monenlaista pientavaraa ja astioita. Tämä lasinen, kuvulla varustettu kakkulautanen on parhaimpia keittiöastiaostoksiani. Hankala sijoittaa kaappeihini, mutta yläkaappien päällä sille on sopiva paikka.
Sitten on monenlaista pientä tavaraa hankittu. Nuo valkoiset kulhot ovat jokapäiväisessä käytössä isompia kulhoja on enää kaksi ja niitä on tarkoitus hankkia lisää. Omenoiden lohkoja ja kuorimaveitsi ovat säännöllisessä käytössä lähes päivittäin. Mustavalkoisia pikkutarjottimia käytän aika harvoin.
Alimmassa kuvassa on teräksiset perunalumipuristaja ja jauhosihti sekä pallovispilä.  Muutakin löytyy, kuten keittiöpyyhkeitä ja laseja. Ikean paksua puuvillaa olen ostanut sekä ruokapöytäliinoiksi että sohvatyynypäällisiksi. 
Ikean kehyksiä on osteltu sekä valokuville että maalauksille. Ficuksen ja kliivioiden isot kukkaruukut ovat myös Ikeasta.  Nyt tulee harvoin käytyä Ikeassa. Tarvitsen joitakin astioita ja aina ostan niitä isoja ruokaservettejä.
Kertokaa, mitä Ikeaa teiltä löytyy.

16 kommenttia:

 1. No, onpas sulla Ikeaa. Silloin kun me on kalusteet hankittu, niin ei ollut kyseistä firmaa lähimaillakaan. Joten meiltä löytyy vaan pientä tilpehööriä. Tyttärillä on kodit aika pitkälti Ikeaa! Itseasiassa tällä viikolla yksi tytär osti ekan kotinsa tavarat sieltä. Huomenna niitä sitten kootaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa olohuoneessa, keittiössä eikä eteisessä ole Ikeaa ollenkaan. Kirjahylly oli hyvä hankinta, siihen mahtuu sopivasti kirjoja, kun se on selkeän yksinkertainen vain hyllyjä.
   Se kokoaminen on hankalin vaihe, tosin en ole koskaan sitä itse tehnyt.

   Poista
 2. Tuopa on hauska haaste. Meillä ei ole läheskään niin paljon Ikeaa kuin teillä, mutta yksi kiva vihreä lävikkö on ja olohuoneessa sohvapöytä ja pari pikkupöytää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikean tyyli natsaa hyvin makuumme, joten sitä on ripoteltu työhuoneisiin ja makuuhuoneeseen.
   Keittiön pientavaraa ostanikin lisää, kun pääsemme käymään Ikeassa.

   Poista
 3. Billy-hyllyä on koko seinällinen. Huone jossa se on, oli ennen työhuone, nyt makuuhuone. Ja sen hyllyt piti järkätä uuteen uskoon - poistaa kaikki mapit ym. Onneksi siinä on jokunen lasinen ovi, joissa on takalevy. Tarkoitus on (joskus) pujottaa sinne väliin valokuvia. Ja pitäisi käydä ostamassa lisää ovia. Sopisi makkariin paremmin.
  Ja sitten on se Ecpedent (tai sinnepäin) oleva neliö hylly työhuoneessa. (Se Billy ei mahtunut sinne) Ja tietenkin kaikenlaista pientä tavaraa, kuten vaaseja ja keittiökamaa. Mm. ihanat siniset lasilautaset (joita en kylläkään juuri käytä - miksiköhän:). Ikea on ihana kauppa kierrellä ja katsoa. Nykyisin harvemmin tulee sinne mentyä, vaikka matkaa ei ole paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan Billy-hyllyyn saa lasiovet, kiva idea laittaa valokuvia lasioviin.
   Ikeasta kyllä löytyy keittiöön pientä tavaraa, esim keittiöpyyhkeet ovat hyviä, servettejä ostan aina ja jotain sellaista minkä luulen helpottavan ruoanlaittoa. Käyn myäs siellä herkkukaupassa ja ostan sellaista mitä marketeista ei saa.

   Poista
 4. Meillä se pyökkinen Billy, ihan ykähyllyineen kattoon asti :)
  Joissakin ovia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillekin sopii vielä ne ylähyllyt, jos kirjoja tulee lisää että lisähyllyille on käyttöä.

   Poista
 5. Täältä löytyy myös noita isoja valkoisia kulhoja, erittäin käyttökelpoisia moneen hommaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä kulhoja hankin lisää, ovat olleet kovassa käytössä ja osa on särkynyt. Sopivat niin moneen tarkoitukseen.

   Poista
 6. No löytyihän sinultakin aika paljon Ikeaa. Toi vuodesohva kiinnostaisi, kun meillä kyllä on vieraita varten vuodesohva ja tykkäänkin siitä, mutta nyt se on ruvennut natisemaan, niin että pelkään etteivät vieraat saa siinä nukuttua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ollut tyytyväinen Karlstad vuodesohvaan. On kiva, että siihen saa vaihtopäälliset.

   Poista
 7. Hauska haaste,minullakin on aika monta IKEA-tavaraa,tämän voisin minäkin toteuttaa;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin oli mukava ikäänkuin inventoida mitä Ikeaa onkaan ostanut.

   Poista
 8. Malm-lipastosta kiinnostuin oitis! Muutkin IKEAn kalusteet ja tavarat näyttivät tosi hyviltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lipasto on makuuhuoneessa verraton, sinne on helppo viikailla vaatteita.
   Osan kalusteista olen tilannut nettikaupasta, kun olen nähnyt ne livenä liikkeessä. Esimerkiksi nuo Malm-lipaston ja Alex-laatikoston sekä kirjahyllyyn lisähyllyjä.
   Kankaitakin voi tilata netistä, niissä on niin selkeät värit ja kuviot, että hahmottaminen on helppoa.

   Poista