keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Marjoja poimimassa

Olimme sopineet siskoni kanssa, että tänään mennään poimimaan mustikoita. Marjaretkelle varasin mukaan kahvia ja voileipiä, enkä unohtanut vesipulloakaan. Ensin menimme taattuun mustikkapaikkaan, mutta muut olivat jo ehtineet ennen meitä.
Sitten hurautimme Kaustisen kallioiden juurelle. Joimme kahvit. Metsässä rämpiessä oli tullut jo pienoinen nälkä.  Tämäkin marjapaikka oli jo kertaalleen poimittu, emme lannistuneet vaan kiersimme uutterasti
lenkin metsässä. Molemmat poimimme marjat käsin. En ole oppinut käyttämään konetta. Sangon pohja täyttyi aika sopivasti, kunnes siskoni näki käärmeen luikertelevan kallioilta alas. Onneksi en nähnyt käärmettä.
Meillä ei ollut kumisaappaita, koska päivä oli helteinen, jalassa olivat kevyet kengät. Niinpä palasimme takaisin autoa kohti jatkaen poimimista. Aina piti tarkistaa mätäs käärmeen varalta.  
Saalis ei ollut suuren suuri. Iloitsin myös pienestä sienisaaliista, keräsimme kangasrouskuja, haperoita ja tatteja.  Ne valmistin ruoaksi heti kotiin päästyäni.
Mustikkaretkeltä unohdin ottaa kuvia, korjasin asian myöhemmin vadelmapaikassa.
Seuraavaksi kuljimme haudoille. Keräsin kuihtuneet begoniat pois ja huomenna menen viemään sinne uudet kukat.
 Ajoimme kotikyläni läpi. Se on mielestäni Suomen kaunein kylä. Joki virtaa läpi kylän ja suurin osa kylän taloista on levittäytynyt kylää halkovan maantien molemmin puolin. Oma kotini on joen toisella puolella varsinaisesta kylästä ja sinne ajetaan jokirantatietä pitkin.
Pysähdyin kuvaamaan sillalta jokea. Tässä kuvassa on yksi lapsuuteni uimarannoista. Se on kuvassa näkyvän niemekkeen takana. Rannassa kukkivat juuri nyt ulpukat, minulle ne ovat näkinkenkiä.
Pysähdyimme metsän hakkuuaukiolle, jossa villivadelmapensaat olivat punaisenaan vadelmia. Poimimme ropposet täyteen ja päätimme tulla uudelleen. Aukio oli iso, joten vadelmaa riittää.
Tänään oli lämmintä + 23 ja puoli astetta päälle näytti mittari. Toivotaan, että lämpimät jatkuvat vielä.

11 kommenttia:

 1. Ihana postaus! Ja kiva että löysitte vadelmia kun mustikkasaalis jäi saamatta. Meillä on täällä ennen ollut paljon villivadelmia, mutta nyt ei ole. Onkohan syynä kuivuus? Lämmin päivä on täälläkin tänään ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vadelmat vaihtavat usein paikkaa, joskus ne vain katoavat pois.

   Poista
 2. Vadelmat ovat niiiin hyviä.
  En ole löytänyt hyvää vadelmapaikkaa...mustikkapaikkoja kyllä mutta en ole "ehtinyt" metsään muuta kuin Pilkun kanssa..

  ihanat kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hakkuuaukeilla on usein vadelmaa.
   Minä ostin tänään lisää mustikoita, se on varma niksi saada marjoja.

   Poista
 3. Vadelmia riittää meilläkin. Nyt ne ovat parhaimmillaan. Mustikoita täältä ei juurikaan löydy. Hmm, tatteja. Niitä täytyykin käydä etsimässä. Olen yleensä myöhässä tattien kanssa ja ne ovat jo ehtineet mennä pahaksi ennenkuin menen sienimetsälle.
  Mukava kirjoitus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Vadelmia menen vielä poimimaan lisää sekä villivadelmia että tarhaan kasvatettuja vadelmia poimimaan. Sienet nousevat sateella nopeasti.

   Poista
 4. Aivan loisto-otos tuo ensimmäinen vadelmakuva! Taustalla häämöttävät horsmat oikein kruunaavat väri-ilottelun, ja totta tosiaan tästä tulee iloiseksi:D

  VastaaPoista