lauantai 11. toukokuuta 2013

Galleriassa

Tutustuin Visu-galleriassa  noin viikko sitten  mielenkiintoiseen näyttelyyn, josta lyhyt esittely gallerian sivuilta alla.
 "
THE GALLERY WILL BE PRESENTED IN GROUP SHOW
Pohjoismainen Taidekoulu / Nordiska Konstskolan

12.4. - 11.5.2013

Näyttelyn lähtökohtana on ollut näyttelytilan muoto. Millaiseen tilaan näyttelyvieras astuu? Mikä on sileiden valkoisten seinien ja tungettelevan keinovalon historia? Näyttelyssä The Gallery will be Presented in a Group Show galleriatila ei tule olemaan näkymätön, viitteetön tila mihin taideteokset järjestellään ajattomaan, limbomaiseen janaan. Tämän näyttelyn ajatus on päinvastainen. Gallerian muoto tulee oikeuksiinsa tilallisten installaatioiden sarjassa jonka luojina ovat seuraavat Pohjoismaisen taidekoulun oppilaat:

Kajsa Ignestam, Khalid Imran, Tomas Jakobsson, Miika Luhti, Björn Lönnroth, Mari Mattila, Leena Ojutkangas, Mira Roivainen and Sami Väisänen. 
 "
Ensimmäisissä kuvissa taiteilijaa ovat inspiroineet ikkunat. Ikkunoissa on valkoiseksi maalatut ja leikkauksin lovetut puukuitulevyt, jotka peittävät verhon lailla osaa ikkunanäkymästä.
Tilan laminaattilattia on inspiroinut. Taiteilijan siveltimestä on  syntynyt lattiaa imitoiva maalaus. Toteutuksen nostaisin maalauksen tavoin seinälle.
Ilmastointi on tulkittu maalaamalla poistoilmanventtiilit seinälle, toistavat erehdyttävästi aitoja alkuperäisiä. 
Energiaa eli sähkö esitettiin maalauksena, säännöllisen tarkka abstraktio  Seinä ja sen liittyminen lattiapintaan oli maalattu seinää imitoiden lasikuitutapettina ja liitos lattian laminaattiin korostui harmaana laminaattikuviona.  Oviaukot olivat saaneet ympärilleen mustin katkoviivoin maalatut holvikaaret.  
Valaistus konkretisoitui  kohtaamiseen, loistevalaisimet oli laskettu katsojan tasalle ja ne täytyi ohittaa kiertämällä. Katosta minulle ei jäänyt mitään mielikuvaa.
Näyttelyjuliste on kopioitu Visun sivuilta. Julisteessa taiteilijoiden nimet.  Toivon teille kaikille  mukavia ja antoisia hetkiä taidegallerioissa. Kannattaa tutustua ilman ennakkoluuloja  lähiseudun tarjontaan. Taidekokemukset ovat virkistäviä ja puhdistavia. Taide on kokemista ei ymmärtämistä varten.

2 kommenttia:

 1. Mielenkiintoisen näköinen näyttely.

  Näyttelyissä kannattaa todellakin käydä ja juuri ilman ennakkoluuloja tai -odotuksia. Antaa vaan taiteen vaikuttaa, ottaa vastaan mitä saa.

  VastaaPoista
 2. I prefer Gгeen Smoke E-cigs, since they are quitе еаsy to uѕе.
  I don't have to be able to refill the particular cartridge over and over. I don't have
  to maintain сhargіng it. Thеse are make uѕe of anԁ chucκ affoгdable heаlthful oрtions for me.
  I am imρresѕeԁ by thе range
  of tasteѕ theу offеr. ӏ haѵe
  trіed a lοt οf them. The cigarеttes taѕte is fairly
  rich and creаmy. Ӏ possіblу could at last obtain contгol over mу pеrsοnal unheаlthy cigагеtte ѕmoking
  habitѕ that wеre becoming a thгеat for me and peoplе
  around me personallу.

  My wеblog; green smoke electronic cigarette review

  VastaaPoista