perjantai 24. toukokuuta 2013

Aurajoen rannoilla

Kävelin Aurajoenrannan kävelypolkua, kuten niin monesti Turun vuosieni aikana. Näyttivätkö maisemat  hieman ränsistyneiltä ? Kuvittelinko vain. Tuomet kukkivat parhaillaan. Roskakoreja oli töhritty entistä enemmän. Sorsat olivat yhtä sööttejä kuin ennenkin. Tuomaansilta ja takana näkyvä Rautatiensilta olivat entisellään. Ikuistin sillat kuten menneinä vuosinakin. 
Pysähdyin Teatterisillalle, katsoin kohti Tuomiokirkkoa. Se näytti olevan väärällä puolella jokea. Hämäystä, joki kaartaa Auransillan jälkeen sen verran, että kirkko näkyy  kuin siirtyneen toiselle rannalle.
Jokilaivaravintoloiden aurinkoisilla kansilla rentouduttiin juoman ja ruuan parissa.
Auransillan takaa pilkistää nostokurjen kauha. Siellä rakennetaan uutta siltaa. Se yhdistää Kauppiaskadun joen yli Rettigin palatsiin.   

Käännyn Teatterisillalla  toiseen suuntaan ja katson kohti merta ja satama-aluetta. Edessä näkyy kuuluisa Myllysilta. Nyt se on uusi ja uljas, entinen notkahtanut silta on purettu. Toivotaan, että tämä silta kestää Tuomiokirkkosillan lailla satoja vuosia.
Lehmukset joen molemmin puolin ovat keväisen vihreitä. Niiden siimeksessä on aurinkoisina päivinä  varjoisaa  viettää päivää penkeillä istuen tai nurmikolla lojuen.
Vielä katse takaisin rantapolulle. Sama vaahtera näyttää nytkin olevan lajitovereistaan myöhässä, lehdet ovat vasta tuloillaan, puu näyttää paljaalta.
Tuomi on kasvanut ja kaartuu polun ylle oksat täynnä valkoisia kukkia. Näkemiin Turku.

19 kommenttia:

 1. Turku on kaunis kaupunki, ainakin Aurajoen rannoilta katsottuna. Enää ei tule Turkuun asiaa kovin usein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunista on sielläkin, mutta kotoisen kaunista täällä.

   Poista
 2. Turku on kaunis vihreä kaupunki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on ja tuli tutuksi sinä aikana kun siellä olin.

   Poista
 3. MINUN KOTIKAUPUNKINI! Nyt tosin asun muualla. Aurajoen rannat ovat ihanat. Toisin oli lapsuudessani. Silloin siellä näkyi enimmäkseen laitapuolen kulkijoita ja kaikki oli enemmän tai vähemmän ränsistynyttä. Silloin oli tosin veneitä vieri vieressä kummallakin puolella jokea, mutta nyt eivät kai ihmiset halua ilkivallan pelossa veneitään siellä pitää. Tuo puinen rakennettu kävelypolku on myös mahtava ja on nautinnollista kävellä siitä aina Halisiin asti. Hienoja kuvia Arleena, kiitos niistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurajoen rannat ovat nyt siistit ja hoidettu. Muutama vuosi sitten istutettiin rannoille paljon kirsikkapuita.

   Poista
 4. Noita maisemia katselen joka työpäivä - ja välillä täytyy katsella niitä vieraan silmin, jotta näkee, miten kaunista on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavat maisemat eikä niihin kyllästy.

   Poista
 5. Turuus on ollu aurinkoista. komee kuvasarja. kävelin nuorena neitona noita samoja reittejä siis abaut 50 vuotta sitten:) Kevätkesä on kaunista aikaa.
  Koska olet myös yksi Varjojen saari kirjoittajista niin annan uuden osoitteen mistä koko tarina löytyy. Aikatherine blogi on viety turvaan
  http://mielenkuviajatarinoita.blogspot.fi/p/tarina-varjojen-saari.html

  Hyvää aurinkoista viikonloppua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silloin oli aurinkoista. Täällä on edelleenkin.
   Kiitos linkistä, pitääpä käydä lukemassa.

   Poista
 6. Sulla oli varmaan kiva reissu Turussa.
  Tutuksi se on mullekin tullut, kun keskimmäinen poikani asuu juuri tuon Aurajoen vierellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli se mukava reissu.
   Sinulla tulee varmaankin käytyä myös Turussa.

   Poista
 7. Oi, syntymäkaupunkini, jossa minulla on kymmeniä sukulaisia, joita en ole tavannut...Vain Ester-täti siellä odottaa meitä tulevaksi ja hän onkin isäni puoleisen suvun kävelevä tietopankki.

  Alkaako Turku ränsistyä...Täytyykin ottaa aikaa visiitille sinne. Tuo toiseksi viimeinen kuva on houkuttava. Turun saaristo on ainutlaatuinen.

  Kaunista viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turussa on kaunista ja juuri tuo Aurajoki rantoineen ja siltoineen. Myös vehreitä puistoja löytyy.
   Ei Turku ns ränsistymässä ole. Kävellessäni tuolla Tuomaansillan rantatiellä näytti kuin olisi vähän ränstynyttä, roskiksia töhritty ja vähän hoitamatonta.
   Samaa sinulle.

   Poista
 8. Kiitos kuvista, taidettiin Leena Lumin kanssa olla Heidekenillä samoihin aikoihin...

  VastaaPoista
 9. Joki on aivan upea juttu. Minä kun aina olen ollut meren rannalla, on joki jotain ihmeellistä.
  Tosi kauniit kuvat ja kiva reissukertomus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taas olen viettänyt lapsuuteni ja osan nuoruudesta aivan joen rannalla, on joki tuttu. Tietty niissä kaupungeissa, kuten Turku ja tämä nykyinen joki
   virtaa kaupungin halki.
   Kiitos.

   Poista
 10. Helsingin jälkeen koen Turun kiinnostavaksi kaupungiksi. Kesällä etenkin siellä olisi kiva vierailla ja yöpyä. Pitää tutkia josko jotain kulttuuritapahtumaa, jolla miehen saisi sinne houkutelluksi ;)

  VastaaPoista