lauantai 21. huhtikuuta 2012

Vielä viisi asiaa

Sain noin viikko sitten Pappilan elämää blogin Mummolta Hyvän mielen-haasteen. Tehtävänä on kertoa kymmenen asiaa, jotka tuovat hyvää mieltä. Jos taas on jo aikaisemmin vastannut tähän haasteeseen kymmenellä asialla, nyt riittää viisi. Jokin aika sitten vastasin tähän haasteeseen. Täältä linkin takaa löytyvät aikaisemmat hyvää mieltä tuottavat asiat.
1. Kukat ilahduttavat aina. Niitä on ilo saada ja antaa. Ilo on myös ostaa niitä kotiin. Kesällä on nautinto kulkea kukkaniityillä, metsässä ja ojanpientareilla ja valita kukkakimppuja kotiin. Olen jo aloittanut kukkien metsästyksen täällä kaupunkimaisemassa. Aikomukseni on herättää eloon Turhan tarpeellista-blogini ja kuvata sinne kaupungilla bongaamiani villejä kukkia ja kasveja. Vielä ei ole löytynyt kuvattavaa. Kunhan kevät ehtii niin luulen löytäväni.
2. Paljon iloa olen saanut pienestä askartelupiiristämme. Olemme kokoontuneet vasta kaksi kertaa ja yksi retki on tehty Kauhavalle. Toukokuussa on aikomus kokoontua yhden jäsenen pihamaalle. Sieltä löytyy mukavaa puuhaa.
3. Lintujen laulu, sitä kuuntelen mielelläni. Mitä pidemmälle kevät ehtii, sitä lukuisampi joukko on lintuja livertämässä.

4. Koti on valmistumassa vähitellen muuton jälkeen. Jokainen uusi kohennus ja hankinta on ilon aihe. Tämä voi tuntua joistakin turhamaiselta, mutta minusta ei. Kotona vietetään suurin osa ajasta, mikäpä sen mukavampaa kuin viihtyisä koti.
5. Hyvät ystävät ovat elämän suola. Vuosi vuodelta heitä arvostaa entistä enemmän. Vanhojen tuttujen uudelleen tapaaminen taas vuosien tauon jälkeen on ilahduttavaa ja antoisaa.
Elämä ei ole aina ruusuilla tanssimista. Toivon voimia kestää vastoinkäymiset, joita elämä väistämättä tuo eteen. Samalla on muistettava kiittää kaikesta siitä, mitä hyvää elämä on antanut.
Voimia ja kiitoksia teille kaikille.  
Joka haluaa voi jatkaa  tätä Hyvän mielen haastetta.

22 kommenttia:

 1. Niinpa se on: yksinkertaiset asiat ja kiitollisuus. Niista onni koostuu.

  VastaaPoista
 2. Loppujen lopuksi yksinkertaiset asiat ilahduttavat eniten, ja niitä arvostaa yhä enemmän vuosien karttuessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämä ei ole monimutkaista, turvallisuus ja pienet onnen hetket tekevät hyvän mielen.

   Poista
 3. Ihanat kukkaset ♥
  Nautin suunnattomasti myös lintujen lauluista. harmi, kun en tunnista montaakaan..
  Kiva on aina lukea eri ihmisten hyviä hetkiä, nautinnollisia asioita, tapoja.
  kiitos, kun jaoit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnossa kokee elämän ainutkertaisuuden ja kauneuden.

   Poista
 4. Osaat arvostaa elämässä myös sen arvokkaammat asiat, joita ei edes rahalla saa, eli ystävät, luonto, ja kaikki siihen liityvät asiat. Juuri linun laulukin , kuinka kaunista kuultavaa ja aivan ilmaista jokaiselle!
  Kiitos sulle, oli ilo lukea näitä!

  VastaaPoista
 5. Näitä on niin mukava lukea aina. Tulee hyvälle mielelle toisen hyvistä mielistä, oivalluksista. Jokaisen voisin allekirjoittaa, paitsi tuota kodin laittoa. Kolmen vuoden jälkeen vieläkin jotain vailla :) Askartelupiirisi kuulostaa niin kivalta, että sinne olisi mukava päästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä on muistuttaa itseä ja muitakin kertaamalla näitä elämän pieniä ja suuri asioita.
   Askartelupiiri on mukava piristys.

   Poista
 6. Näistä ei koskaan saa tarpeekseen. Sinussa on sisäistä kauneutta ja osaat siirtää sen ympäristöösikin, ei siinä ole mitään turhamaista, se on lahja, jota jaat muidenkin silmien iloksi.
  Kukkien bongaamista, jees, kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On mukava ponnistella oman kodin eteen ja nauttia siitä.
   Toivottavasti ideani onnistuu ja löydän mukavaa kuvattavaa.

   Poista
 7. Niin hehkeät ruusut, joista tulee hyville mielin. Onni ja hyvä mieli löytyy todella arjen pikku asioista, kauneudesta ja taidosta havaita kauneutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauneus ja sen löytäminen on tosiaan monen ilon aihe.

   Poista
 8. Hyvän mielen haastetta voi ja pitääkin kantaa mukanaan arjessa. Ja onnen ruusuja ripotella sinne tänne ilahduttamaan!
  Kiitos sanoistasi, ne valaisevat tätä päivää.

  VastaaPoista
 9. Nyökkään kaikille hyvän mielen lähteillesi. Samoja iloja tunnumme arvostavan.

  Niin totta: kotonahan - varsinkin jos on eläkkeellä -, suurimman osan ajastaan viettää. Kodin eteen kannattaa ponnistella, kuunnella ikiomaa estetiikkaansa. Kaikki kodissasi näyttää kauniilta.

  Juuri tänä aamuna kiitin mielessäni myös omaa kotiamme. Ja kotikaupunkia. Ja järvinäköalaa. Silmä ja sielu lepäävät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotia, kotikaupunkia ja tuttuja paikkoja arvostaa vuosi vuodelta enemmän.

   Poista
 10. Ihanaa ruusutarhaa.
  Kauniisti olet kirjoittanut ilonaiheistasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruusut sattuivat sopivasti olemaan maljakossa ja pääsivät kuvaan.
   Kiitoksia.

   Poista
 11. Kymmenen, viisitoista ilonaihetta löytyi kuin itsestään. Varmasti seuraavat viisikin löytyisivät yhtä helposti. Hyvä niin.

  VastaaPoista
 12. Hyvältä tuntuvat myös nämä uudet hyvät asiat. Tuntuu myös hyvältä, kuinka nopeasti ja hyvin olet aloittanut tämän uuden elämäsi uudeslla/vanhalla paikkakunnalla.

  VastaaPoista