lauantai 14. huhtikuuta 2012

Sade ropisee ikkunaanAamulla katsoin ensimmäiseksi ikkunasta ulos. Oli luvattu säätiedotuksen mukaan, että täällä sataa perjantaiyönä lunta tai räntää, sade jatkuu vielä lauantain. Eipä pitänyt säätiedotus ihan paikkansa. Aamulla ei satanut, sade alkoi aamupäivällä ja se oli vettä. Niinpä toteutin aikomuksen. Otin vaaleanpunaisen pihaharavan ja lähdin haravoimaan pihaa. Se oli mukavaa puuhaa. Sain täysin lumettoman osan pihasta haravoitua. Tein myös hiukan puhdistusta pensaikossa. Ikivanhojen syreenipensaiden rungot oli sahattu pari vuotta sitten tyngiksi, liian korkeiksi tyngiksi. Tosin nyt niistä vesoi uutta kasvua, mutta harmaantuneet tyngät eivät ole kaunistus.
 
Ensimmäinen  pensas oli täysin laho, potkaisin sitä pari kertaa, johan tyngät levisivät. Eikä elonmerkkejä ollut. Seuraavassa oli pari haaraa samoin lahoja ja vielä kolmannessakin. Muut neljä olivat tiukasti maassa kiinni. Sainpahan edes nuo tyngät roskikseen. Toivon, että pihaan jätettäisiin vain kolme pensasta ja muut kaivettaisiin pois. Katsotaan miten käy. Suunnittelin uutta istutusaluetta siinä haravoidessani, ja pihapolkua. Laatoitus voitaisiin siirtää pihan muulta alueelta pihapolulle.
Ruusupensasaita on aika heinittynyt ja vallaton, sille pitäisi tehdä jotain. Ei, en minä yksin päätä, enkä toteuta. Muiden kanssa on sovittava, katsotaan mitä tästä tulee.
Ja sitten alkoi sataa räntää. Siirryin sisälle ja näppäilin ikkunan takaa kuvia pihakoivuista.

 
Pisaroita ja räntähiutaleita tipahteli ikkunaruuduille ja puiden oksille.

Muutama postaus sitten kerroin, että keittiön katossa kulkeva liesituulettimen poistoputki maalataan. Idea lähti kehittymään Tyylivarkailta. Keittiön ikkunassa roikkuu Muuton E27 valaisin ja siinä on keltainen johto. Joten ilmastointiputki sopinee myös keltaiseksi. Kun sitä ei voi peittää, se maalataan näkyvämmäksi. Jossain vaiheessa tämäkin projekti valmistunee.

8 kommenttia:

 1. Ikkunan läpi otetut kuvat ovat kauniita!

  VastaaPoista
 2. Ihania värisävyjä noissa puukuvissa! Keltainen putki piristäisikin kivasti keittiön valkoisuutta.

  VastaaPoista
 3. Keltainen, kyllä! Riemastuttavaa, kuinka hienot ideat syntyvätkään ajallaan, kun malttaa.

  VastaaPoista
 4. Vähän piristystä saisi kattoputkesta, kun väriä laittaa.

  VastaaPoista