Muut pohjoismaat ovat tänä aikana kehittäneet tuulivoimatuotantoa. Fortum ostaa sitä tänne Suomeen ja myy kotitalouksille. Tuulivoimaenergian hiilijalanjälki on 0%. Omalta osaltamme ostamme Fortumilta tuulivoimaenergiaa kotiimme.
Kun avasin tänä aamuna Keskipohjanmaa-lehden, etusivulla oli iso otsikko Suuri tuulipuisto Ullavaan. Outi Airolan uutinen jysähti alkuun näin..
Ruotsalaisyhtiö Saba Wind Oy haluaisi rakentaa noin 40-60 turbiinin tuulipuiston Ullavaan 1800 hehtaarin metsäalueelle. Tuulipuisto tuottaisi 150 megawattituntia sähköä, mikä vastaa noin 50000 omakotitalon energiatarvetta.
Ja neuvottelut maanomistajien kanssa ovat jo käynnistyneet. Lupaprosessi kestää pari vuotta, jonka jälkeen yhtiö on valmis käynnistämään hankkeen välittömästi.
Jotenkin tuntuu siltä, että suomalaiset eivät ole ehtineet tähän voimalajunaan ollenkaan. Nyt seistään asemalaiturilla ja ostetaan ruotsalaista energiaa.
Lokit rakastavat merta, mutta viihtyvät myös makean veden äärellä. Suntin rannoilla on mukavaa suunnata kohti keskustaa. Ruoka ratkaisee kulkusuunnat.
Olen aina ihmetellyt mielessäni noita kielteisiä tuulienergialaskemia ja vertailuja - miksi tuulivoimaloita sitten muualla maailmassa on käytössä, onko siellä tuulet jotenkin suotuisampia vai mikä?
VastaaPoistaHerätti mielenkiintoa ja innostusta tuo keparissa ollut uutinen tuulipuistosta. Taitaa pieni Ullava saada mukavaa nostetta puistohankkeesta, hienoa!
Minustakin oli mukava, että juuri sinne Ullavan korpimetsiin saadaan työtä ja elämää.
PoistaEikö Porissakin ole tuulivoimala, iso sellainen...
VastaaPoistaOnneksi meillä täällä Päijänteen saaressa saan kuulla lokkeja, kestän paremmin eron kotipitäjääni, meren rannalle.
Rannikolla on tuulivoimaloita ja ehkä Porissakin.
PoistaRuotsalaiset myyvät tällä hetkellä Suomeen tuulivoimaa ja nyt ovat rakentamassa Ullavalle oman. Suomalaisethan ovat pessimistisiä tuulivoimaloiden suhteen, milloin on kallista, milloin tuulee liian vähän jne
Lokit leviävät meren rannoilta sisämaahankin, sinne aina missä ruokaa on.
Tuulivoimaloiden hiilijalanjälki ei ole nolla prosenttia, oikeastaan millään energiamuodolla ei sellaiseen päästä. Syitä tähän on monia, muun muassa rakennuskustannukset, käyttöikä ja erityisesti se, millaisia ihmisten materialistisia tarpeita kyseisillä energiamuodoilla halutaan tyydyttää.
VastaaPoista