tiistai 11. joulukuuta 2007

Tulitikkuja ostamassa

Tulitikkuja tarvitaan erikoisesti juuri tähän aikaan. Takan tai puukiuassaunan omistavat eivät tule toimeen ilman tulentekovälineitä ja tulitikut ovat niistä ne perinteisimmät. Eikä taida löytyä tähän aikaan vuodesta kotia, jossa ei tulitikuilla olisi käyttöä, vaikka ei takkaa omistaisikaan.

Turun taidelainaamossa oltiin varustauduttu hyvin kynttilöiden aikaan. Vai olisiko kiittäminen ideasta taiteilija Matti Heleniusta, joka on tallentanut grafiikkaa ison tulitikkulaatikon kanteen. Turkulainen taiteilija on valinnut aiheet vanhasta kulttuurimaisemasta. Eikä käden symboliikkaa voi vastustaa, rasian takana teksti onks tikui.

Täytyi siis ostaa tulitikkuja jopa lahjoiksi annettavaksi. Rasian tyhjennettyä se täytetään uusilla tikuilla. Kaunis rasia saa olla näkyvillä takanreunalla tai ikkunalaudalla pienenä taideteoksena. Eivät ole tikut enää hukassa.

3 kommenttia:

  1. Ihania tulitikkupaketteja! Miksi tulitikut ei ole useammin kauniisti pakattuina. Tähän aikaan vuodesta niitä säilytetään käden ulottuvilla, joten voivat yhtä hyvin olla kauniissa paketissa :)

    VastaaPoista
  2. Minusta myös pieni taiteellinen pläjäys tulitikurasian kannessa ja myös sen takapuolella on oikein mieluisa oivallus.

    VastaaPoista