keskiviikko 19. joulukuuta 2007

Joululiina

Pöytäliinoja joulukattaukseen on vähitellen kertynyt sopivasti, joten tänä jouluna ei tarvitse lähteä liinojen ostoon. Tällä hetkellä pöydällä on hiukan kesäinen William Morriksen Lily, romanttinen runsaskuviollinen. Näyttääpä Festivo-kynttelikkökin sopivan joukkoon. Ruokakaupan niukasta kukkavalikoimasta olin valinnut pinkit tulppaanit sen kummemmin pohtimatta värejä. Yllättäen totesin, että nehän sopivatkin juuri tuon liinan väreihin.


Tänä jouluna on tämän liinan vuoro juhlistaa aattoillan ruokapöytää. Sovittelin liinaa ja totesin, että ennen käyttöönottoa liina kaipaa silittämistä.


Mulberryn kaunispintaisen kynttilän polttaminen on jo aloitettu. Loppiaisena kynttilästä muistona ovat vain nämä kuvat.

Keittiöstä kiirii sen verran hyvä tuoksu, että on aika ottaa tiikerikakku uunista. Tiikerikakkua leivotaan meillä jouluksi.

PS. Tämä blogi ei sitten suostu päivittymään. Jospa yrittäisin lisätä tähän vaikkapa kuvan ja hiukan uutta tekstiä otsikon aiheeseen liittyen.

Valkoinen pellavaliina on yksi joulunajan kattausliinoista, harmaat pellavaservetit servettikoristeineen tuovat jouluisen tunnelman. Oma ideani on pihatuijan pikkuoksista sommiteltu kaitaliina, jolla palavat lasikupeissa tuikut. Tuikuista tulee mieleen jääpala, johon kynttilänvalo luo lämpimän tunnelman. Olisiko samaa tunnelmaa pienoiskoossa, kun Harri Koskisen suositussa Block-valaisimessa.

8 kommenttia:

 1. Kauniit pöytäliinat! Me hankittiin vasta uusi suurensuuri ruokapöytä eikä yksikään vanha liina siihen käynyt. Joululiinaa ei siis vielä ole, mutta ehtiihän tässä senkin vielä ompelemaan... Ehtiihän?

  VastaaPoista
 2. Kyllä ehtii. Liinoiksi sopivia kankaita onkin hyvät valikoimat kaupoissa. Mieli teksi hankkia uutta, mutta ei tänä jouluna.
  Pellavaliinat on käytössä myös valkoista, harmaata ja pellavanväristä kaitaliinoina.

  VastaaPoista
 3. Meilla myos poyta odottaa joululiinaa. Hommaa hidastaa poydalla oleva 1000:n palan palapeli, joka on pahasti viela kesken.. Onneksi muutama ilta h-hetkeen aikaa sita iltaisin tehda.

  VastaaPoista
 4. Meillä taas pöytä on yleensä vapaa. Ainoastaan päivälehdet Hesari ja Turun Sanomat valtaavat aamuisin ja muulloinkin melkein puolet pöydästä.

  Hauska harrastus tyo palapeli. Minulla on taas tietsikassa noin 200 erilaista pasianssi, joista tosin eniten pelaan sitä mieluisinta.

  VastaaPoista
 5. Ihanoita juttuja taas - tuokin kynttilä ja joululiinasi on aivan upea. Minulla on äidin kutoma pellavainen ja surullisena täytyy todeta, että liian monta kaunista liinaa olen hassannut antamalla kynttilöiden valuttaa niiden päälle. Tänä jouluna jokainen, siis joka ainoa, pitkien kynttilöiden kynttelikkö laitetaan tarjottimelle tai lautaselle, lupaan ja vannon!

  VastaaPoista
 6. Hei Inkivääri ,
  Jos on valuttavia kynttilöitä, hyvä idea on laitaa kynttelikkö tarjottimelle tai lautaselle. Myös kynttilämansetit on hyvä valumien pysäyttäjä, lähinnä lasiset mansetit.

  Joku konsti oli kyllä siihen talin poistoon, nyt en tarkasti muista miten se oli. Pitää tarkistaa haulla netistä.

  VastaaPoista
 7. Kynttilatahrat saa pois silittamalla sanomalehtea tahran paalla niin kauan kunnes "rasvaa" ei enaa irtoa.

  VastaaPoista