maanantai 22. lokakuuta 2007

Vanhaa ja mennyttä

Vaahterat ovat ahkerasti pudottaneet lehtiä vihreälle ruohikolle. Osa lehdistä sinnittelee vielä lähes vihreinä puissa. Ajattelin poimia kauniin keltaisia lehtiä prässättäviksi, niistä saisi syksyisen kollaasin. Eipä onnistunut ideani toteuttaminen. En tiedä mikä ilmansaaste on iskenyt vaahteranlehtiin, mutta yhtään kaunista vioittumatonta lehteä ei löytynyt. Ruskeita täpliä, harmaata homeen tapaista lehtiruodoissa ja pieniä reikiä. Ovatko ne puhtaan keltaiset vaahteranlehdet enää vain menneen muistoja ?


Löysin pienikukkaisen lilan ohdakkeen, joka itsepintaisesti kukki syysvihmassa. Poimin pienen kimpun Arabian Esteri Tomulan Rosa spinosissima-maljakkoon.

Ikuistin Tomulan maljakon innoittamana Arabian astioita, jotka ovat edelleen käytössä.


Tätä kulhoa käytän vuokaruokien paistamisessa. Pujoliivi kertoi, että kyseessä on Esteri Tomulan Vegeta. Tieto oli tervetullut, koska en ollut selvittänyt kulhon historiaa ja tekijää.


Omenakannu käy hyvin mehukannuna ja tietysti siitä tarjotaan myös omenamehua. Yritin etsiä Omenakannun historiaa ja suunnittelijaa, mutta tuloksetta. Jos joku tietää tekijän, olisin tiedosta iloinen.

7 kommenttia:

  1. Ihana blogi sinulla!
    Kannu taitaa olla arabian Pomona-sarjaa, googlaa silla nimella, josko tulisi lisatietoa.

    VastaaPoista
  2. Komiat on astiat! Pomonaa tuo kannu taitaa tosiaankin olla, Raija Uosikkinen on sen suunnitellut. Kyllä siitä kelpaa omppumehua kaadella.

    VastaaPoista
  3. Kiitos tiedoista, löysin heti sivun, jossa myytiin Pomonaa http://www.canter.fi/sv/index.php?page=tuote&id=470&ryhma=0&aliryhma=10
    olisi noita pomonapurkkeja mukava saada, kalliitahan ovat. Täytyy kulkea vanhaa tavaraa myyvissä paikoissa silmät avoinna.

    Nanna löysin blogisi nyt, mukava saada vierailupaikkoja.

    VastaaPoista
  4. Kivoja astioita nuo vanhemmat arabiat...

    VastaaPoista
  5. Tervetuloa blogiini! Huomasin joku aika sitten heittamasi kauppakassi-haasteen, johon vastasin :)

    VastaaPoista
  6. Kiva blogi. Ihania nuo astiat.
    Kiitos myös vierailusta blogissani. Vastasin blogissani kommentiisi.

    VastaaPoista
  7. Hey there this is somewhat of off topic but I was wondering if blogs
    use WYSIWYG editors or if you have to manually code with
    HTML. I'm starting a blog soon but have no coding skills so I wanted to get guidance from someone with experience. Any help would be greatly appreciated!
    My page - best online casino

    VastaaPoista