maanantai 9. syyskuuta 2013

Täällä on yhtä juhlaa

Viikonvaihteessa juhlittiin taas. Viikko sitten juhlittiin ainakin kolme päivää ilotulitusten ja konserttien kera kesän ja huvilakauden päättymistä Venetsialaisissa. Nyt juhlan aiheena on Kokkola-viikko, juhlat alkoivat torstaina ja päättyvät ensi sunnuntaina. Perjantai oli keskiaikapäivä. Kuvissa Ritarikulkue lähtee Mannerheiminaukiolta keskikaupungin kierrokselle. Illalla olivat Pohjolan häät - elämysillallinen. Keskiaikapäivä jatkui lauantaina Kaarlelan Kotiseutumuseolla. Piti mennä sinne syömään varraspossua, vaan juhlien monipuolisessa hulinassa koko asia unohtui - voit myös lukea syyksi liiallisen tarjonnan.
Juhlissa on paljon ohjelmaa, palstatilani ei riitä niiden kertomiseen. Juhlat levittäytyivät  myös seuraaviin kaupunginosiin, Kälviä, Lohtaja ja Ullava.

Voi, voi sunnuntaina olisi ollut maauimalakauden päättäjäiset. Savusaunakin oli lämmitetty juhlijoita varten. Liian myöhään huomasin, että juhlat jatkuivat tänään Vie vanhus ulos-kampanjan aloitustapahtumana.
Huomenna on Soveltavan Liikunnan tapahtuma, ainakin kymmenen eri lajia, puhallustikasta jalkapallo-otteluun. Keskiviikko näyttää olevan vapaapäivä, mutta torstaina jo mennään pyöräilykaupunkiseminaariin.

Perjantaina menevät juhlat päällekkäin. Kokkola-viikko jatkuu omin ohjelmin ja samalla aloitetaan uusi juhlinta. Perjantaina alkaa Kaupan ja kulttuurin yö. Se on oikea kuluttamisen yö, kaupat ovat auki illalla kello yhteentoista. Kulttuurina on tarjolla erilaista musiikkia ja vapaata esiintymistä purjeella. Kaupungilla kuullaan teatteria, Jumalan rakastaja jalkautuu kaupungin keskustaan.

Lopetan tämän juhlakavalkadin ylistyslitanian tähän. Alkoi jotenkin huimaamaan tämä ääretön toimintasessio.
Onkohan juhlintaa kasautunut yhdelle alkusyksylle hieman liikaa ?
Mites se maksupuoli, kuka tämän kaiken maksaa ? Kiitos jo etukäteen, toivon kuitenkin, että lapsilta, nuorilta ja vanhuksilta ei nipistetä juhlien kustannuksella. 
Onhan seuraava juhla Itsenäisyyspäivän juhla, vedetään välillä henkeä, että jaksetaan juhlia joulukuussa taas.
 

19 kommenttia:

 1. No johan on toiminnallinen ajanjakso. Upeita heppoja ratsastajineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä pannaan juhlimalla tuulemaan. Komeita ratsukoita ovat.

   Poista
 2. Käväisin lukemassa ja katsomassa blogitekstejäsi ja -kuviasi huhtikuulta saakka ja nostan hattua, olet jaksanut aktiivisesti kirjoittaa ja kuvata, monen muun rauhoittaessa kesän blogimaailmalta. Paljon olisi ollut kommentoitavaa monenkin postauksen kohdalla, mutta olisin vain tukkinut sähköpostisi, joten tässä tiivis paketti kokonaiskuvasta, joka jäi mieleeni kaikkien postausten pohjalta.

  Uskomattoman tarkkoja, värikylläisiä kuvia, tasapainoisine sommitteluineen. Kollaaseissa oli monta eri värimaailmaa, mutta eniten varmasti nautin luonnossa piipahtamistasi sekä kasvien taltiointia kamerallasi. Luonnonkasveja ja umpeen kasvaneita teitä, kadonneita taloja ja lapsuudenmuistoja, yksinkertaisen kaunista ja mielikuvitusta ruokkivaa...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mukavasta kommentistasi. On ilo kuulla lukijan mielipiteitä. Otan niistä onkeeni.

   Poista
 3. Kuka väittää ettei meillä ole laadukkaita kesätapahtumia! Ja vielä lomakauden jälkeenkin. Tai ehkäpä juuri siksi. Näyttää komeelta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä riittää juhlimisen aiheita, onneksi säät ovat suosineet.

   Poista
 4. En ollutkin ollut aiemmin kuullut noista keskiaikajuhlista. Uutisissa oli juttu ja vaikutti todella mielenkiintoiselta. Tosi paljon on ollut mielenkiintoisia tapahtumia sielläkin päin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juhliin on ollut tosiaan aiheita. Olen ehtinyt vain vähän tutustumaan niihin.

   Poista
 5. Teilläpäin osataan juhlia. Siinäpä mainio esimerkki muillekin kaupungeille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osataan kyllä ja oppia saa ottaa kuka haluaa.

   Poista
 6. Hui. Aika mennyt sekaisin. Ritareja ja autoja samoissa kuvissa. Pelottavaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juhlien järjestäjät eivät onnistuneet muuttamaan kaupunkia keskiaikaiseksi. Olisin ollut innoissani, jos keskusta olisi pyhitetty keskiaikaiseksi ja autot jätetty sisääntuloväylille. Se olisi ollut juhlaa.

   Poista
 7. Aika hienosti laitetut hepat ja ratsastajat:)Hieno tapahtuma:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo ritarit tapasin ensimmäistä kertaa, enkä tiedä mistä kaukaa olivat tulleet.

   Poista
 8. Hienoja kuvia, mielenkiintoinen tapahtuma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kuvissa häiritsevät autot itse pääkuvattavia.

   Poista
 9. Juhlia piisaa eikä ne tähän viikkoon lopu; on näyttelyä, konserttia, teatteria, Rakenna-sisusta-asu -messut, Kalamarkkinat ja sunnuntaina Naisten Pankin kävelytempaus torilla..... Elämä on yhtä juhlaa tai sitten ei, mutta hienoja kuvia sait heppakulkueesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen näköjään seurannut huonosti juhlatiedotteita. Kalamarkkinat kiinnostavat.
   Naisten Pankista en ole kuullutkaan.

   Poista
 10. Mahtavia kuvia! Hienossa säässä on saatu juhlia!
  Tänä iltana täällä meidänkin kaupunginosassa Maininki-hallissa juhlitaan. Paljon näkyi väkeä sinne menevän, hienoa! Itse en kerinnyt enkä jaksanut. Taidan olla muutenkin kaikenlaisia massatapahtumia vierastava, vaikka juhlista kovasti tykkäänkin.

  VastaaPoista