keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Olohuoneen loppujoulua

Vähitellen se väistyy - joulu. Tänään järjestin kirjahyllyä ja siivosin makuuhuoneen. Olohuoneessa ei ole vielä muutoksia tehty.  Jätän tasolle  lasimaljakot toistaiseksi. Kuten huomaatte, kerään satunnaisesti 1950-60-luvun suomalaista designlasitavaraa. Onhan tuonne joukkoon eksynyt ruotsalaistakin  eli vihreä korkea Orreforsin maljakko. Ostin syksyllä kirpputorilta "nimetöntä" lasitavaraa, se ei näy tässä kuvassa. Enkä voi nyt kuvata sitä vähällä valolla. Kun on valoa riittävästi, kuvaaminen takkapenkillä onnistuu.  

 Pesin sohvien päälliset jouluksi. Ne on pesty kymmenen vuoden aikana ainakin kymmenen kertaa. Muuten ihan ok, mutta rypyt pitäisi saada jollain konstilla sileäksi. Oikeastaan päätähtenä ovat kuvassa sohvatyynyt. Ne ovat vanhat, vaihdoin takaisin komerosta mustavalkoisten tilalle. Villainen torkkupeitto on Linumin, sekin muutamia vuosia vanha. Ihanan lämmin. Nyt ei näy matto ollenkaan, vain sohvapöydän kulma pilkistää.
Edelleenkin pidän tuosta valkoöljytystä tammiparketista. Sohvapöytä on öljyttyä tammea, joten valkoöljytyn ja öljytyn sävyero on huomattava.  
Tällä toisella sohvalla sohvatyynyjen sävyt ovat samaa settiä värimaailmaltaan kuin edelliset. Joulutähdet ripustin molempiin päätyikkunoihin tänä jouluna. Ikkunan takana ulkona on alkuillan sininen hetki.
Tässäpä sohvatyynyt edellisen tyynyparin samalta sohvalta. Takana kajastaa ruokailuryhmä. Joululiina saa väistyä viikonvaihteen jälkeen ja samoin joulukuusi. Se tiputtaa jo neulasia aika tavalla.
Otsikkokuvan amaryllis kukkii kauniisti kerrotuin kukin. Ensimmäiset kukat se on jo pudottanut. 
Kun viimeisetkin joulunmerkit on poistettu alkaa pääsiäisen ja kevään odotus.

12 kommenttia:

 1. Kauniit maljakot ja tyynyt.Amarylliksesikin kukkii vielä niin kauniisti.Minun vaaleanpunaisesta joulutähdestäni putoavat lehdet sellaista vauhtia että pian ei ole mitään jäljellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amaryllikseni kukkivat kiitettävästi.
   Joulutähteä en "muistanut" ostaa ollenkaan. Ehkä ensi jouluksi.

   Poista
 2. Kaunista ja siistiä ja ihana tuo valkea amaryllis. Itselläni on punainen ja kukkii sekin komeasti, en vain saa kuvia laitettua enää mihinkään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle tuli melkein pakkomielle amarylliksen kuvaamiseen. En nimittäin onnistunut oikein millään saamaan sopivaa kuvaa.

   Poista
 3. Amaryllis on kuin kakku kaiken kauniin jälkeen. Pidän sisutuskuvista. Meilläkin on valkoinen sohva, ja sen voi pestä, rypyistä viis. Tyynyjä voisi ehkä syöttää lisää, niin puhkuisivat sileinä pelkästä mahan tayteläisyydestä. Huom. minulla on neuvoja, joita en käytä :) (Take my advice I don't need it, sanoisi itkis.) Sohvatyynyjen kangas hienosti toistaa taulua. Kaunista, sanon minä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sohvamme ei ole ihan valkoinen, vaan kitin ja merihiekan sekoitus.
   Joissakin tyynyissä on höyhen täyte ja niitä pitää pöyhiä, joissakin taas vanua ja kun se litistyy se on litussa ja pitääkin ostaa taas uudet tyynyt.
   Jotenkin värit menevät ikäänkuin sattumalta yhteen, vai olisiko se alitajunnan virtaa.

   Poista
 4. Upea amaryllis! Joulun jälkeen siivous ja järjestely todellakin pistää mieleen jo pienen virityksen tulevasta kevään odotuksesta. Sieltä se :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selvästi on jo kevään merkkejä havaittavissa. Kadutkin melkein sulat.

   Poista
 5. Niin kaunis ja lempeä on kukkasi! Kiva taulu seinällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä on tosiaan aika isot kerrotut kukat. Se on lempitauluni, josta en luovu.

   Poista
 6. Joulukuu humahti kiireeseen. Nyt istuin ja katsoin joulukuusi läpi.
  1. Kaikesta näkee sen, että olet tämänkin kotisi saanut taas omannäköiseksesi. Sen vaistoaa. Se myös muuttuu hienovireisesti mielesi mukaan. Upeaa.
  2. Neristanin joulukalenteri-idea on hauska. Tämä jouluna myös Porissa eräs esikaupunkialue on esittänyt joulukalenterin, jokainen omalla pihallaan omannäköisesti.
  3. Koskaan ei ole tullut mieleen hyasinttien laitto maljakkoihin ja laseihin. Kuinka ne sopivatkaan kokonaisuuteesi!
  4. Jostain syystä nuo tonttusi ja niiden samanlaisuus/erilaisuus eri käsittelyillä tekivät mielen iloiseksi.
  5. Ylin kuvasi uudesta kauniista matostasi oli taas niitä kuvia, joita teki mieli vierittää hiiren keskinäppäimella ylös alas. Siinä yksi ominaisomituisuuteni :)
  Hyvää uutta vuotta uusin kuvinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sanoistasi. Ne ilahduttivat.
   Hyasinteissa on kaunista myös sipuli ja ne juuret. Lasimaljakossa ne pääsevät esille.
   Tarkoitit kai siskoni kutomaa uutta hallin mattoa, siinä kuviointi soljuu sopivasti silmissä.

   Poista