tiistai 15. tammikuuta 2013

Illan valloittaja iPad

Hui, pysähdyin ja astuin pari askelta taaksepäin. Ovatko he nyt  täällä, mietin sekunnin murto-osan verran. Kyllä täällä ollaan, mutta missä on musiikki.  Jalat nousee ja kädet vispaa. Tosi tehokkaasti miehet osaavat pysäyttää ilman musiikkia. Kuvaaminen oli sallittua, koska eivät sanoneet sanaakaan. 

Tänä iltana siirryin tekniikassa  aimo askeleen eteenpäin. Meille tuotiin iPad, se viimeisin uusin malli. Alkuilta hurahti insinöörin kanssa mukavasti. Kaikki näytti helpolta ja yksinkertaiselta. Tunnen kuitenkin itseni.
Kun ovi painui kiinni ja jäin yksin iPadin kanssa, tulivat ensimmäiset ongelmat. Kaikki tarvittava on koneessa, mutta mites ne näkyviin saadaan. Pelisivu oli kuin juuttunut kuvaruutuun. Vispasin oikeaoppisen tyynesti sormenpäällä tai sipaisujahan ne ovat. Kyllä siinä hetkinen kului, ennenkuin painoin oikeaa nappia ja johan pelitti.
Koneessa on myös Skype. Se pirisi, enkä saanut auki. Mikä, mikä tässä nyt on ?  Tavallinen kännykkä soi ja selvisihän sotku. Meidän suloiset lapsenlapset olivat iltapalalla, Siinä rupateltiin ja ihasteltiin toistemme kuvia, naurettiin kömmähdyksille ja vilkutettiin hyvää yötä.
Otin kuvia ja suht hyvin onnistuivat iltapimeässä, en nyt  vielä laita niitä tänne. Yhden lähetin naamakirjaan.
iPadia on hyvä lukea sängyssä. Niinpä selailen Hesarin ja  IS:n siellä. Ja lopuksi pelaan illan pasianssit.
Huomasin, että tämän blogin pohjaväri on vaalean korallinpunainen iPadissa, sitä en vielä ymmärrä miksi. 
Kai sekin selviää.

21 kommenttia:

 1. Minulle on kaikki tekninen ja uusi hebreaa, joten iPad kuuluu samaan joukkoon. Olen hikoillut hipaisukännynkin kanssa tarpeeksi, vai olenko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minullakin aikaa opetteluun kuluu. Toivon vain, että käyttö sujuisi.

   Poista
 2. Minäkin haaveilen tabletista.Onnea vaan uuden iPadin johdosta:)

  VastaaPoista
 3. Kauniit tulppaanit, niin keväiset väriltään!

  Onnea, paljon helpompaa on lukea blogejakin sohvalla maaten;) Kommentointi vaan on vaikeaa ja jää siksi usein tekemättä. Jotenkin yhdellä sormella tekee niin paljon virheitä ja niitten korjaaminen on hankalaa.

  Arvasin ihan oikein, ettet ole itse valinnut sitä korallinpunaista taustaa. Ulkoasuvalikossa voi valita mobiililaitteellekin värit. Omaani en ole halunnut muuttaa, kun iPadilla voi nyt selata sivupalkkiakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin, että hipaisin liian topakasti ja niitä virheitä pukkasi. OLen aika nopea, malttia saisi olla.
   En löytänyt vielä sitä ulkoasun vaihtonappulaa, kai sekin löytyy.

   Poista
 4. Blues Brotherskö siellä jammailee? iPad on vielä kokeilematta minullakin. Töissä niitä taitaa olla 2-3 kappaletta, mutta en oo vielä niistä innostunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siltä näyttää. iPad on nyt sisäänajovaiheessa, en vain tiedä milloin osaan kunnolla.

   Poista
 5. Minulle on tulossa työn puolesta tabletti ja pahaa pelkään että kohta se tulee meille kotiinkin. Minä kuljetan jo nyt läppäriäni mukana kotona vaikka missä ja se alkaa tuntua hankalalta etenkin kun on momilla tabletteja nähnyt. Kuulostipoa ihanalta myös tuo Skypen helppous tabletin kautta.Kuusenkerkkäkin, minun lapsenlapseni, kun muutti takaisin Helsinkiin ja Skype on kyllä käytössä tavallisen tietokoneen kautta. Tabletilla yhteydenotto olisi varmaan vielä helpompaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Skype tuntui aika mukavalta sen jälkeen, kun sain sen pelaamaan. Mukavaa kun molempien kanssa voi keskustella, meillä ei ole tätä ollut ennen.

   Poista
 6. Hetken harkitsin tabletin hankkimista minäkin, mutta en sitten keksinyt itselleni mitään hyvää syytä sen käyttöön paitsi että olisi helpompi kuljettaa matkalla. En vielä ole oikein sinut hipaisujenkaan kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullekin hipaisut tuottaa ongelmaa, kun on tottunut painamaan näppäimiä sormenpäillä sitä painelee tabletissakin eikä muista hipaista.

   Poista
 7. Skypessä tabletti varsinkin on kätevä, kun sitä voi liikuttaa. Helsinginnuoriso haluaa välillä seurustella koiran kanssa ja silloin iPad viedään lattialle sen nenän eteen;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä se on hyvä, voin vaikka näytellä mitä kakkua kaapista löytyy.

   Poista
 8. Vasta haaveilen tabletista. Ensin pitäisi hankkia jokin muu wlan kuin vain tämä nettitikku tässä koneessa ja ehkä uusi konekin - en luota tabletilla kirjoittamiseen vielä kuitenkaan.
  Nuo tulppaanit tuovat kevään ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ostettiin tabletti lähinnä matkoja ja lehtien lukemista ja sen skypen takia. Kuvien ottaminen on myös näppärää ja ne siirtyvät minulla tuonne pääkoneen kuvakansioon ns automaattisesti.

   Poista
 9. Taidan olla aika fossiili!
  En kestä sitä hermostumista, jonka uskon tapahtuvan, jos minä sipaisisin..
  Voi hyvin♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen minäkin, mutta aloitan helpommasta päästä eli lukemalla. Otin pasianssit myös koneelle, mutta niiden pelaaminen ei vielä hipaisemalla oikein tunnu yhtä mukavalta kuin hiirellä.

   Poista
 10. Toistaseksi en havittele hipaisujuttuja. Minun sormet on niin raskasta tekoa, ettei se pelittäisi kauan. Ei ole hipaisukännykkääkään, ihan vaan tavallinen, ilman kameraakin vielä.
  Onnea ja tsemmpiä sinulle uuden vekottimen omistaja.

  VastaaPoista
 11. Hienoa oppia uusia asioita ja tekniikkaa!
  Joulupukin listalle ensi jouluksi iPad. Tykkään yleensä vuoteessa lukea, niin olisi siihen sopiva. Nykyinen pikkuläppärini on tuskastuttavan hankala ja siksipä jääkin vähälle käytölle.

  Ihanan ärisi tulppaaneja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa on selkeä ja hyvä näyttö, saa suurentaa tekstin yms. Luulen, että sängyssä tulee luettua.

   Poista