perjantai 25. tammikuuta 2013

Mainostaulujen sanomat

Ihailen puistoa, sen valkoista kauneutta. Puhtaanvalkoinen lumi peittää puut ja nurmikot.  Osterinharmaat katuvieren aurauslumet eivät häiritse tätä valkoista valtakuntaa. Nautin raikkaasta iltapäivästä. Valoakin on vielä, voin napsia  kuvia. Edessä häämöttää iso punainen mainostaulu. Olen utelias, mikä on noin tärkeää että punaisella pysäytetään. 
Pysähdyn. Pysäytä juopotteleva LAPSI  - luen taulusta. Teksti on pysäyttävä.  Juopotteleva lapsi, nämä kaksi sanaa iskeytyvät tajuntaani kuin leka. Ajatus (ja kiitos) viivähtää omissa lapsissani aikaan, kun he olivat lapsia ja pieniin lastenlapsiin.
Mikä hätä ja rakkaudettomuus on kodeissa. Lapsetko kantavat seuraukset ja kärsivät. Emmekö osaa auttaa niitä, jotka eivät itse jaksa, osaa ja välitä ? 
 
Kuljen muutaman askeleen, edessäni on  uusi taulu. Euron juusto, tarvitaanko me  tätä mainosiskua. Tarvitsemme tauluja, joihin on kirjoitettu. Syö illallinen yhdessä lastesi kanssa.
Olen jo aivan kotini lähellä. Edessäni on iso mainostaulu, tekstit neljällä sivulla.
Arjen säästöjä K Citymarket. Meitä muistutetaan ruuan ostamisesta. Ruoka, jota tarvitsemme joka päivä elääksemme, on ison rahan mainoskohde. Ostamalla ruokaa säästämme ja samalla tuhlaamme mainoksiin, joita ilman voisimme säästää enemmän ja lahjoittaa mainoksiin menevät rahat apua tarvitseville lapsiperheille. 
Tämä täysi taulu ärsytti, jopa niin, että aion poikotoida Citymarkettia 27.1.2013 saakka. Eihän siitä mitään hyötyä ole, mutta se vaimentaa hitusen omatuntoani.

*******************

21 kommenttia:

 1. Juopotteleva lapsi todella pysäytti.. huolta taulun täydeltä.

  VastaaPoista
 2. Mahtavaa tuo poikotointisi!
  Me suomalaiset kunnioitamme auktoritteettejä ja niihin vankkumattomasti uskomme. Olemme mainoksille alttiita, luotamme uutisiin ja luomme maailmankuvamme niiden kautta.

  Juopottelevat lapset, monenpolven perhetragediaa. Hyvää kai tuolla pysähdyttävällä kyltillä yritetään. Monesti kuitenkin, kuin itsellänikin, herää helpotus vain siitä, ettei omat lapset...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskotaan mainoksiin ja totta ovat meille kaikki uutisetkin.
   Sama tuli minullekin mieleen, olin kuin fariseus, ei meidän lapset mutta ne muut.
   Siksipä juuri unohdamme tai emme osaa auttaa.

   Poista
 3. Uusi lukijajäsen ilmoittautuu :).

  Sama kyltti pysäytti muutama päivä sitten. Oli ilmestynyt kotikulmille. (Eikä syyttä tässä pikku "lintukodossa".)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis juurikin se juopotteleva lapsi-kyltti..
   Tuli ihan paha olo.

   Poista
  2. Tervetuloa Annukka lukijaksi. Juopotteleva-kyltti pysäytti minutkin ja sai miettimään muiden kylttien äärellä.

   Poista
 4. Juopottelevan lapsen pysäyttäminen oli ainoa todella taulun ansaitseva lause. Niin totta, kun me aikuiset vaan sen toteuttaisimme (kun niitä juopottelevia lapsia kuitenkin aina tulee olemaan, surullista vaan).

  Mutta entä nuo kaksi muuta.! Samaa mieltä tuosta rahan tuhlaamisesta mainoksiin sun muihin säästämisen ja/tai lahjoituksen keräämisen vuoksi. Turhuutta.

  Hieno kuvasarja ja pakina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Sosiaaliturvamme ei ylety näköjään niiden eniten tarvitsevien (lapset) luokse. Ei vaikka ongelmat tiedostetaan.

   Minua ärsyttävät paljon juuri ruokamainokset (tv, lehdet), etenkin maitotuotteiden ja pikaruokien mainokset. Jogurtteja on kymmeniä erilaisia, itse ostan vain sitä samaa turkkilaista tai kreikkalaista.

   Poista
 5. Puhut asiaa Arleena ja yhdyn täysin sanoihisi!
  Toivon, että moni aikuinen pysäyttäisi sen juopottelevan lapsen ja veisi kotiin ja katsoisi, että siellä ei juopotella ja hänestä pidetään huolta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasten kohtelu ja jälkiseuraukset koskettavat eniten. Tosin en ole tehnyt asialle mitään. Tarttis jotain tehdä.

   Poista
 6. Juopotteleva lapsi, hurjaa, kyllä oli tehokas mainos!

  Minä joskus selailen ruoka-, ym. mainoslehtisiä, joita pursuaa postilaatikosta. Teen listaa tarjouksista.... tuota... tuotaa.... tuo on hyvä ja halpa.... Sitten lasken kaiken yhteen, enkä mene kauppaan ollenkaan, ja hups mikä säästö! Oikeesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en avaa mainoslehtisiä ollenkaan, menevät paperikeräykseen koskemattomina. Kaupassa kyllä katson erikoistarjouksia ja ostankin. Kahvi on yksi sisäänheittotuote ja siitä hyödynnän tarjoukset. Mutta näihin valintoihini minulle riittää info jonka saan kaupassa.

   Poista
 7. hei en kommentoi mainosjuttuja vaan kerron, että kurkistelen blogiasi ihanien kotikaupunkini kuvien tähden.kuljen silloin tällöin kotisi ohi ja salaa katson ikkunoitasi.vain pikkuisen en tuijota.ja näen muutenkin kuvistasi ihan eri maailman kuin missä itse arjessa kuljen kiitos siitä. terveisin Nitoja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, ei haittaa vaikka pysähtyisit ja vilkuttaisit.
   Kiitos, että kommentoit, tervetuloa uudelleenkin.

   Poista
 8. Puhutteleva sarja. Kaikkea ne meille tarjoavat, joutavaa ja asiaa.

  VastaaPoista
 9. Tietoiskuja ja mainoksia sulassa sovussa. On vain eroteltava asiat ja joutavat.

  VastaaPoista
 10. Paljon asiaa tuot julki. Shokeeraava tuo iso punainen mainos - Pysäytä juopotteleva lapsi. Vaikka en juuri mainoksia katsele mistään, niin tuon kyllä huomaisin.
  Lasten huonosti vointi on suuri ja surullinen asia. Kyllä siihen pitäisi löytyä rutosti paljon enemmän yhteiskunnaltakin apua. Mutta mihin tämän maan voimavarat heikompien auttamiseksi hupenevat?

  VastaaPoista
 11. Samoin huomasin punaisen mainoksen heti ja jäin seuraamaan mitä muita mainoksia on tulossa matkani varrella.
  Surettaa, kun lapsilla on asiat huonosti, lapsuus jää kokematta siten kuin sen itse ymmärrän. Tulevaisuus edessä, mutta lähtökohdat apeat. Yhteiskunnan tulisi puuttua paremmin heikompien ja hiljaisempien ongelmiin.

  VastaaPoista
 12. Painava tietoisku ja vaikea kysymys: Kuinka puistossa juopotteleva, ei-oma lapsi oikein pysäytetään?

  VastaaPoista
 13. Valitettavasti tämäkin ongelma on keskellämme. Lasten kohdalla on omat hankaluutensa, jos tarkoitetaan toimeen tarttumista. Poliisille ilmoitus kai on se helpoin tapa.

  VastaaPoista