lauantai 14. heinäkuuta 2012

Presidentti kävi täällä tänään

Kokkolan Raatihuone oli juhlakunnossa tänään.  Kaikki oli valmista . Kahdenkymmenen puistotyöntekijän voimin oli muutaman päivän ajan perkattu ja  lakaistu keskustassa. Katulamppujen alustat oli käsin nypitty rikkaruohoista. Kaupungintalon edessä oleva suihkulähde oli pesty ja kukkaistutuksia lisätty odotetun vieraan kulkureitin varrelle.
Taivas on nyt harmaa ja sataa tihuttaa. Tuulenvire kulkee ilmassa sopivasti liehuttaen juhlaliputusta. Ilmassa on suuren juhlan tuntua. Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö puolisoineen saapuu tänne.
Raatihuoneen edessä seisoo valkoinen Fazerin Juhlakattaukset-pakettiauto.  Raatihuoneen juhlasaliin katetaan vastaanottotarjoilua. Kristallikruunut loistavat katossa. Hyvissä ajoin on tarkastettu, että kaikki kruunujen polttimot ovat ehjiä. 
Vihdoinkin, sieltä he tulevat. Sataa kaatamalla, mutta sateenvarjoja on riittävästi. Jenni on tyylikkään kaunis. Hän on pukeutunut mustaan pukuun, jonka selustassa on tyylikäs kukkakuvio.
Juhlahuoneistossa jo odotetaan. Nopeasti ikäänkuin pujahtaen kuljetaan sisälle. Vierailua seuranneet ja sateessa värjöttelevät kansalaiset eivät ehtineet saada tervehdystä. Kannattaa odottaa, jospa palatessa olisi hetki aikaa nähdä odotettu presidenttipari lähietäisyydeltä.
Sade on tunnin odotuksen jälkeen lakannut ja aurinko paistaa, kuten kesäpäivään kuuluukin. Kansalaisten katseet ovat tiivisti kohti Raatihuoneen suljettua ovea.
Odotus palkitaan, Presidentti Sauli Niinistö laskeutuu portaita hyväntuulisena  median haastateltavaksi. Nyt on aikaa katsella lähietäisyydeltä presidenttiparia.
Seuraavaksi on ohjelmassa kävely Neristanissa eli vanhassa kaupunginosassa. Jenni on jäänyt harmittavasti miehensä taakse eikä valokuvaajan linssi tavoita häntä. Näin leppoisasti Suomessa voi Presidentti liikkua väentungoksessa, ei ole pelkoa häiriköistä. Toivottavasti meillä jatkuu tämä kotoinen tunnelma eikä konflikteja synny.
Vierailu jatkui Englanninpuistoon  Halkokarin kahakasta saaliiksi saadun englantilasten laivan äärelle. Kaikki varmaan muistavat historiallisen ja kuuluisan Oolannin sodan, jossa kokkolalaiset sotivat onnekkaasti ajaen  englantilaiset matkoihinsa. Paluu arkeen alkaa. Nyt on voitettava EU-kriisit. Painokoneet jylläämään, sieltä sitä rahaa talouskriisiin saadaan.

16 kommenttia:

 1. Sinulla oli näköalapaikka, kodin ikkunasta. Hyvin sait ikuistettua.

  VastaaPoista
 2. Sinulla on sitten hyvä aitiopaikka.Kiitos kuvareportaasista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei voi paikasta valittaa. Sinulle on meidän presidenttipari kai vielä tuntematon. Täällä vaalikampanjan aikana tulivat tutuiksi.

   Poista
 3. Saitpa Jennin kuitenkin kuvaan. Tyylikkänä kuten aina. Edustavampaa presidentin puolisoa ei Suomi olisi voinut toivoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä. Jenni on kaunis ja hillitty eikä pukeutumisessa ole moitteen sijaa. Hyvin osaa edustaa suomalaista naista.

   Poista
 4. Hieno kuvasarja, sekä kuvat että kerronta.
  Onneksi sade taukosi, sillä varjojen alle olisi ollut vaikea nähdä.

  VastaaPoista
 5. Olipas hieno kuvasarja ja Jenni taas tyylikkäänä miehensä rinnalla !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava muisto, en ole koskaan aikaisemmin ollut tällaisessa tilanteessa.

   Poista
 6. Sulla olikin eturivin paikat omassa kodissasi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli, tosin kuvat olivat vähän huonoja, mutta kyllä ne kelpasivat.

   Poista
 7. Mahtavaa, lähes paraatipaikalta saadut kuvat! Hieno pari, tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne yhteensopiva pari, vaikka sitä ikäeroa onkin.

   Poista