keskiviikko 10. helmikuuta 2010

Haasteen kukat ja muut kukat

Ensin esittelen  1.8.2007 otetun kuvan. Se on kuvattu keittiön ikkunasta ulos terassille ja edelleen pihalle. Nyt on kaikki toisin kuin kuvassa. Ulkona on tällä hetkellä kimaltavaa helmikuun lunta, helmiä hangella.
Kuvan kukatkin ovat muuttuneet. Ikkunalaudalla oli silloin gingkopuu. Se ei jaksanut kasvaa ja elää. Syytä en tiedä, kai hoitovirheen takia. Tuo piikkikaktus oli minulle muistorikas. Se oli muutonkin kestänyt ehjänä ja kasvoi hyvää vauhtia. Ajattelin siirtää sen isompaan ruukkuun. Mutta aina kaikki ei mene odotusten mukaan. Kohtalo puuttui peliin ja sivalsi kaktuksen lattialle. Se katkesi useaan palaan. En jaksanut aloittaa sen kasvattamista alusta. Joten siitä ovat muistot vain jäljellä.

Terassilla oli sinä kesänä pinkit pelargoniat. Eivät ole olleet enää tuon kesän jälkeen. Valkoisia istutan noihin samoihin laatikoihin edelleen ja ensi kesäksikin. Pihalta näkyvät keltaiset syyshohdekukat ovat iloisen aurinkoisia. Ne leviävät niin tuhottomasti, että viime syksynä perkkasin kaikki pois. Niitä ei enää nähdä vain muistot ja kuvat ovat jäljellä.

Tämän kuvahaasteen sain Pehmyt Piirto- blogista  ja Kipiltä. Teille kaikille haaste on tuttu. Valitse neljäs kansio ja neljäs kuva. Aloitin kansion laskemisen  toukokuulta ja elokuu on neljäs, kuva oli kansion neljäs, joka oli sinne talletettu. Jos haluat vielä vastata haasteeseen, nouda 4. kansio vuodelta 2007 ja sieltä kuva.

Kukkia olohuoneessa


Kukkineet amaryllikset ja hyasintit ovat nyt sulassa sovussa lasimaljakossa. Jatkosta ei ole tietoa.  Istutan terassiruukkuun kunhan ilmat lämpenevät. Yksi amaryllis ehti juurtua fiikuksen alle ruukkuun. Olin heittänyt sipulit sinne odottamaan. Kun siirsin sipuleita, jätin juurtuneen sinne kasvamaan.

Huomaattehan optimismini. Optimistina olen varastoinnut pari orkidearuukkua samaisen fiikuksen alle. Lorautan niille silloin tällöin vettä. Katson joka kerta onko etenemistä kukkimisen suhteen. Vielä ei näy merkkiäkään siitä. Toivossa eletään.

14 kommenttia:

 1. Ehkäpä orkideat yllättävät, kun valo lisääntyy.

  VastaaPoista
 2. Olet sinä melkoinen viherpeukalo :)

  VastaaPoista
 3. Kauniita kuvia kukistasi.
  Olen saanut orkideat uudelleen kukkimaan, kun laitan ne kerran viikossa vesiämpäriin uimaan. Upotan koko ruukun veteen, johon lirautan muutaman tipan orkidearavinnetta. Ruukku lilluu vedessä n. 1-2 tuntia, siinä ajassa ehtii juuriin imeytyä tarpeeksi vettä. Lehdet tietenkin ovat koko ajan kuivina.
  Kyllä se sinunkin orkideasi varmasti pian kukkii. :)

  VastaaPoista
 4. Minun orkideoistani kaksi kolmesta kukkii tällä hetkellä. Toinen niistä kukkii jo neljättä tai viidettä kertaa. Nykyään kastelen niitä vain kaatamalla lirauksen vettä kerran viikossa suoraan ruukkuun ja lannoittamalla silloin kun muistan.

  Toivottavasti saat oman orkideasi kukkimaan!

  VastaaPoista
 5. On ollut kiva nähdä kuvia hyvinvoivista viherkasveistasi. Oma kasvivalikoimani on pienentynyt pienenemistään ja kaikista isoista olen jo luopunut. Jostakin syystä en halua hoivata edes kukkia. Huonekuuseni kitui oksat roikkuen ennen kuin huomasin kastella sen. Rahapuu ja palmuvehkat eivät sen sijaan välitä kuivuudesta, päinvastoin. Jukkapalmusta luovun seuraavaksi, sitä olen hoivannut ja uudistanut jo ihan tarpeeksi kauan.

  VastaaPoista
 6. Famu f,
  Toivon niin.

  Zilga,
  Eipä tähän tarvita viherpeukaloa.

  Unelma,
  Kiitos ohjeesta, sovellan sitä, käyn ostamassa ravinnetta. en ole sitä vielä antanut.

  Kaisa,
  Juuri noin kuin sanot olen tehnyt. Ravinnetta pitää vielä lisätä.

  Katriina,
  Kyllä täällä yk sun toinen on kuollut, mutta sitkeämmät porskuttavat.

  VastaaPoista
 7. Sä olet selvästi viherpeukalo!
  Mulla on tuolla olkkarissa yksi orkidea, muttei se näytä kyllä elonmerkkejäkään enää, ei varmaan kuki toista kertaa.

  VastaaPoista
 8. hello... hapi blogging... have a nice day! just visiting here....

  VastaaPoista
 9. Harakka,
  En oikeastaan ole, mutta pidän kyllä kukista.

  VastaaPoista
 10. Sinulla on aika erikoisia kasveja. Hienoa, että olet ottanut kuvia niistä. Nyt niitä on kiva katsella. :)

  VastaaPoista
 11. kipi,
  Jos tarkoitit otsikkokuvaa niin gingkö oli erikoinen, sitä ei enää ole.
  Orkideat ovat tuttuja, mutta en tiedä saanko niitä uudelleen kukkimaan.

  VastaaPoista
 12. Olen joskus lukenut, että gingko-puu kestää vaikka tulipalon, miten nyt sen sait kuolemaan. Taika tepsii varmaan vaan lämpimissä maissa. Jotain tervehdyttävää taikaa musitaakseni puussa on, mutta en enää muista, mitä se on. Enkä muista, miten nimikään kirjoitettiin, enkä pääse enää poistumatta sinultakaan kurkkaamaan.

  Olet aika viherpeukalo kaikesta huolimatta. Poikkeus vahvistaa säännön :-)

  VastaaPoista
 13. Uuna,
  Muistaakseni gingkopuun juurissa on tervehdyttävää voimaa. Pitäisi tarkistaa.
  Kiitos viherpeukalohuomiosta.

  VastaaPoista