perjantai 3. elokuuta 2012

Rysähdys


Kävelin pitkällä puistotiellä. Aurinko paistoi kirkkaasti. Ihastelin joka puolelta pursuavaa vihreää. Nurmikon vihreys häikäisi, koivuissa se oli heleämpää. Ja lehtikuuset, ne pursuivat vihreinä ryöppyinä. Pehmeiden neulasten lomassa komeilivat jo tuoreet kävyt.  Kaivoin kameran esille ja tähtäsin sopivaa kuvakulmaa. Kuulin hiekan narskuvan polkupyörän rattaan alla. 

Kaksi pyöräilijää huristi kohti toisiaan. Kumpikin teki väistöliikkeet, mutta samalle puolelle.
- Väistä, väistä,  huusi toinen.
Molemmat väistivät taas samalle puolelle. Rysähdys ja pyöräilijät kellahtivat  nurmikolle. Ketterästi siitä kavuttiin pystyyn ja tarkastettiin sattuiko pyörille pahasti. Ei näyttänyt olevan mitään pahempaa, rattaat pyörivät, polkimet rullasivat ja ketjut olivat paikoillaan. Nopeasti  molemmat polkaisivat suuntiinsa.


*****************
Pakinaperjantai 297. haaste = Liikunnan iloja


  

10 kommenttia:

 1. Onneksi ei käyny pahemmin! Nykyajan pyörillä (ja suksilla) pääsee lujaa ja sitten kun kaadutaan, niin voi tulla pahaa jälkeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jarrutukset autooivat, vaan suuntavaisto ja liikennesäännöt pettivät. Ei käynyt kuinkaan.

   Poista
 2. Taisivat olla piäniä väistelijöitä. EIvät muistaneet viälä, mikä oli oikea ja vasen.

  VastaaPoista
 3. Onneksi lehtikuusi pysyi juurillaan :)

  VastaaPoista
 4. Yhdistetyillä pyörä- ja kävelyteillä meno on kuin villissä lännessä. Pyöräilijät sujahtavat ohi kilpapyörillään, sauvoilla lykkivät rullaluistelijat. Ja rollaattoriväki, apupyörällä ajavat, koiranulkoiluttajat jne. Hurjaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niitä liikennesääntöjä ei tule aina muistettua, varsinkin jos pitää ihailla ympäristöä ajellessa.
   Ruuhkaa on puistoissa aurinkoisina kesäpäivinä.

   Poista
 5. Kerrankos sitä oikea ja vasen menevät sekaisin. Itse käytän muistisääntönä tuohon vaikeaan ongelmaan sitä, että kun laittaa kädet kämmenpuoli alaspäin eteensä, on se oikea käsi jonka peukku osoittaa vasemmalle.

  VastaaPoista
 6. Joskus pyörä/kävelytiellä kävellessään unohtaa, että pyöräilijänkin pitäisi vierestä mahtua ja joskus on toisinpäin. Kassi on lähtenyt, mutta onneksi ei käsi sentään, pyöräilijät kun vetävät joskus täysillä.

  VastaaPoista