tiistai 26. kesäkuuta 2012

Matkan varrelta


Tänään satoi kaatamalla ja juuri sen aikaa, kun olimme metsää katsomassa. Lähdettiin tarkistamaan  metsätyökoneiden jälkeä ja halkomotteja. Metsätien päässä  ihailtiin autosta metsää ja motteja.
Tulomatkalla pysähdyin lupiinien kohdalle. Oli melkein pakko. Lupiinit ovat kukkiessaan kauniita vaikka ovat aikamoisia tilan valloittajia. Sanoisiko jopa raiskaajia. 
Mietin miltä metsä näyttäisi, jos aluskasvullisuutena on sinisenä ja valkoisena kukkivaa lupiinia. Hyvin eksoottista. Se voisi toteutuakin, kuten kuvista voi havaita. Jäkälät ja lupiinit sulassa sovussa.
Harvensin hieman lupiinipehkoja poimimalla niitä maljakkoihin. Otin mukaan vielä koiranputkia. Nekin kukkivat valtoimenaan ja runsaasti levinneinä ympäri teiden ja peltojen pientareita.
Peltoaukeamat näyttivät isoilta puutarhoilta. Kaunista on joka puolella.
Kotiin tullessamme sade oli jo lakannut.

16 kommenttia:

 1. Metsämaisema on kaunista sateellakin, varsinkin tuollainen.

  Lupiini on minusta ihana kukka ja on harmillista, että sen leviäminen ei olekaan hyvä asia. Minusta on aina ilo nähdä niitä. Varsinkin tuollaisissa asetelmissa kuin sinulla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on niin kaunista kaikkialla, että tulee oikein kuvaamiseen pakkomielle.

   Poista
 2. Kaunista on, tuntuu että koko kaunis kotimaa on täynnänsä kukkia. Olen juuri Äkäslompolossa, täällä on pihat keltaisenaan kulleroita, metsät punaisenaan mustikankukkaa ja suot tietysti valkoisenaan lakkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotomaamme koko kauneus pursuaa tällä hetkellä jo melkein yli äyräidensä.

   Poista
 3. Lupiini on kyllä nätti kukkiessaan, vaikka melkoinen tilan valloittaja onkin. Valkoisessa maljakossa tulee sinisyys nätisti esiin, kauniita asetelmia muutenkin. Valkoinen jäkälä ja punarunkoiset männyt, siinä minun mielestäni upea yhdistelmä, jota aika pian pääsen ihailemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään lupiineista ja niin lupiinikin näyttää tykkäävän itsestään, kun levittyy liikaa kaikkialle.
   Metsässä on nyt myös todella kaunista, kuusetkin ovat kukinnan jälkeen niin heleän vihreitä.

   Poista
 4. Oi miten kauniita kuvia, nyt kyllä iski koti-ikävä, Suomen kesä on niin ihana. Koiranputki sopii hyvin lupiinin seuraksi, se on kuin pitsiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koiranputkikin osaa olla kaunis. Maaseudulla on niin kauniita luonnon muovaamia kukkapenkkejä, että kaikki näyttää kuin isolta puutarhalta.

   Poista
 5. Upeeta, metsä on kaunis, niin myös noi lupiinitkin, maassa ja maljakossa.
  Jos mä niitä maljakkoon laitan, niin aikaakaan, kun ne on tiputtaneet kaikki kukkansa pöydälle ja kaikkialle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lupiinit ei kauan maljakossa kestä, kuten eivät muutkaan luonnon kukat. Lisää kukkia tulee joka päivä yllin kyllin.

   Poista
 6. Ihailin myös sunnuntaina tienvarsia, kun ajettiin mökiltä. Minusta lupiini piristää upeasti tiellä kulkevien mielialaa. Sanotaan, että se valloittaa muilta kukkivilta tilaa ja leviää hulvattomasti, en ole nähnyt sitä pelloilla. Kyllä niistä maljakoihin riittää poimittavaa, ovat tosi kauniita. Sininen taitaa olla parhaiten edustettuna, mutta mökkipaikkakunnan tienpientareita kaunisti myös valkoinen ja v.punainen.
  Nyt tien varret ovat täynnään mitä upeampia "kukkaistutuksia", koiranputki on myös kaunis ja silmäniloa riittää myös hemaisevista väriyhdistelmistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa ajeltiin komean lupiinipellon ohi. En pysähtynyt pellolle, oli niin heinikkoista. Pitää pelätä myös noita punkkeja, kun ei ole rokotusta.
   Kaunista on.

   Poista
 7. Minustakin noi lupiinit on kauniita, kun niitä on paljon ja monen värisä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin joukossa myös muutamia valkoisia, mutta siniset lupiinit olivat valaosana.

   Poista
 8. Tällaisista kuvista tulee ihan koti ikävä.

  VastaaPoista
 9. Metsä on meille suomalaisille kuin toinen koti.

  VastaaPoista