Lastu haastoi minut valitsemaan Bloggaajien herkut-keittokirjaan jonkin ruokaohjeen. Kotona-blogiini on kertynytkin aikamoinen kokoelma reilun vuoden aikana tekemistäni ruuista. Oli hieman vaikea valita runsaasta joukosta, mutta päädyin broileriruokaan. Se on sydänystävällistä ja nopeaa herkkua. Jälkiruuaksi vielä Uunipersikat.
Sveitsinleikkeet broilerista
3 broilerin rintafilettä naturel
3 broilerin rintafilettä naturel
6 viipaletta savukinkkua
6 viipaletta emmentaljuustoa
Leivitykseen
1 muna
2 rkl vettä
korppujauhetta
vehnäjauhoja
1 tl paprikajauhetta
1 tl chilijauhetta
1 tl suolaa
Paistamiseen rypsiöljyä
Nuiji broilerifileet ohuessa pakastepussissa ohuiksi leikkeiksi. Laita kullekin leikkeelle kinkku- ja juustoviipaleet. Käännä leike kaksinkerroin taskuksi.
Sekoita vatkattu muna ja vesi lautaselle. Sekoita toiselle lautaselle korppujauhe, vehnäjauhot ja mausteet. Kasta leikkeet munaan ja sen jälkeen jauhoseokseen.
Kypsennä öljyssä noin 5 minuuttia kummaltakin puolelta.
Leikkeiden seurana tarjosin basmatiriisiä ja tomaatti-rucolasalaattia. Mehukasta ja hyvää oli.
Uunipersikat
Pese ja halkaise persikat, poista kivi. Sekoita notkeaan oivariiniin intiaanisokeria ja mantelijauhetta. Upota seos persikan siemenkoloihin. Ripottele pinnalle mantelilastuja. Kypsennä uunivadissa 200-asteessa noin 20 minuuttia. Nauti vaniljakastikkeen kera.
Ulkona on nyt kuulas, tuulinen syksypäivä. Lumesta ei ole tietoakaan. On värikästä ja vihreää.
Lumimarjapensas kypsyttää juuri nyt valkoiset marjansa kuin ennakoiden valkean puhtaan lumen tulon. Kesäkuussa on vaatimaton kukinta jäänyt melkein huomaamatta. Marjat ovat myrkyllisiä. Otsikkokuvan pensas on kuvattu puistossa, joissa näkee isoja pehkoja näitä pensaita.
Hyvältä näytti ruokasi, ja varmasti olikin hyvää, nami!
VastaaPoistaJa toi jälkiruokakin sitten, voi että ihan kuola valuu suupieliä pitkin,nami!
Kiva idea tuo bloggaajien herkut-keittokirja ja hyvät reseptit valitsitkin sinne:-)
VastaaPoistaHerkullisia ruokia täällä tarjoillaan.
VastaaPoistaihania ruokia...onneks on masu täynnä...
VastaaPoistatäytyy kokeilla tuota jälkkäriä ainaskin!!!
Oi mitä herkkuja, molempia on kokeiltava, jälkiruokaa pikimmiten!
VastaaPoistaYksinkertaista, helppoa ja maukasta, just nappi valinta bloggarin keittokirjaan kun ei bloggaamiselta liiemmin aikaa jää ruuan valmisteluihin, nauttia kyllä voi siinä samalla.
VastaaPoistaHarakka,
VastaaPoistaYaelian,
Unelma,
hanne,
Kaanon,
Sirokko,
Kiitoksia kannustavista kommenteistanne. Ja nyt pitää kiirehtiä maistamaan mansikkatorttua.
persikka voi olla hyvää :)
VastaaPoistaSveitsinleike jauhelihasta on eräs suosikkiruokamme, mutta koskaan emme ole oivaltaneet soveltaa sitä broilerileikkeisiin. Takuuvarmasti tämä ohjeesi muuntuu ruuaksi ja tulee ruokapöytäämme, vesi herahti jo kielelle :).
VastaaPoistaJa persikkajälkkäri, nam, suu napsaa ja kiittää.
isopeikko,
VastaaPoistaon se, kyllä peikko varmasti nauttisi
lastu,
Kannattaa kokeilla. Maukasta, mureaa ja kevyttä.
Herkullinen vastaus haasteeseen. Minulla onkin kauhea nälkä, kun olen ollut lähes koko viikon auttamispuuhissa. Nyt vasta pääsen tänne blogeihin makustelemaan.
VastaaPoistaKummatkin annokset käyvät minullekin vähän muuttaen, gluteenitonta ja maidotonta kun kaipaan.
Persikkaa en ole uunissa kokeillutkaan. Kiitos vinkeistä :-)
unna,
VastaaPoistaRuokaohjeet ovat muunneltavissa. Siinä se hauskuus usein piileekin, kun voi keksiä ja kehitellä omia versioita