tiistai 23. syyskuuta 2014

Herkullista

 Herkullisia hedelmiä. Sitruuna on kirpeää, mutta oikeassa paikassa käytettynä
se saa lopputuloksen maistuvan herkulliseksi.
 Herkulliset värit rasioiden kansissa. Kohta sisälle tulee herkullista
omenasosetta, se porisee parasta aikaa liedellä.
 Valmista herkullista pikkupurkeissa. Niissä on aroniahyytelöä.
Olen sen verran nuuka, kuten huomaatte, käytän jopa sinappipurkitkin.
 Pienet omenat ovat herkullisen kauniita. 
Ne pääsevät talvella lintujen  herkuksi.
Lehtikuusen kävyt kelpaavat talvella tilhien herkuksi.

MakroTex / Pieni Lintu haaste =  jotain herkullista

34 kommenttia:

  1. Sinappipurkit ovatkin hyvän kokoisia hillolle. Ei ehdi olla kauan avonaisena, kun hillot syöty.

    Hyvää on itse tehdyt hillot.
    Kauniit kuvat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kaiken kiireen keskellä touhuilin vielä täällä blogissakin ja keksin herkullisia asioita.

      Poista
  2. Herkullisia juttuja: Odottelen täällä että vihreät sitrukset puissa muuttavat väriään...
    Aroniahyytelöä en olekana koskaan maistanut...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aroniassa on paljon antioksidantteja ja iso määrä C-vitamiinia. Luin, että se on ravintorikkaimpia marjoja, kaikkea oli enemmän kuin mustikassa.

      Poista
  3. Tässäpä onkin monta herkullista asiaa, ensimmäisen herkkulautasen hedelmät upeita. Laitatko aroniahyytelöön jotain muuta, esim. omenaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keitin kahdesta litrasta aronioita mehuksi, johon lisäsin 1/2 dl sitruunan puristettua mehua ja 4 dl hillo-marmeladisokeria. Ensin keitin 1/2 tuntia marjoja sellaisenaa vain parisen desiä vettä. Siivilöin mehun erikseen ja siitä sitä hyytelöä. Muuten pakastin kuoret, niistä keittelen vispipuuroa talvella.

      Poista
  4. Ihania herkkuja linnuille. Hillot ja sitrukset näyttävät myös hyviltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Talvella ovat tarpeen. Hedelmät ja hillo maistuvat

      Poista
  5. Millaisella reseptillä teit aroniahyytelöä?
    Kyllä meillä käytetään kaikki vanhat lasipurkit ja saadaan tuttavilta vielä lisääkin. Nehän palautuvat heille ajan kanssa kuitenkin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossa ylempänä kirjoitinkin siitä, mutta käy katsomassa Kotona-blogista siellä on tarkka ohje, nyt äkkiä vain muistelin. Eilen postasin aroniasta.

      Poista
  6. Herkkuja tosiaan valmistuu keittiössäsi. Totta kai kaikki tölkit otetaan käyttöön. Sitä paitsi noi sinappitölkit on tosi kauniin mallisia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin tykkään sinappipurkeista, varsinkin hyytelön säilömiseen.

      Poista
  7. Nyt rupesi soimaan korvissa joululaulu: ".. herkkua on siinä monenlaista..." Aronia hyytelöä tekisi mieli jopa maistaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on hyvää ja liharuokien kanssa esim sopii.

      Poista
  8. Nuo sinappipurkit ovatkin kauniita. Olen laittanut niihin omenachutney'a joululahjaksi.
    Nyt tuli herkkua monille aisteille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli tarjolla niin monenlaista, että kuvailin useampia.

      Poista
  9. Ihania herkkuja ja kauniit kuvat herkuista!

    VastaaPoista
  10. Loistavia oivalluksia herkuista. Hienot kuvat. Tykkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kun herkuista on kyse, niitä pitää olla runsaammin.

      Poista
  11. Kauniita herkkuja! Raikkaat sitrushedelmät maistuisivat minulle juuri nyt ulkoatulon jälkeen, nams.

    VastaaPoista
  12. Makoisia herkkuja ja kauniita kuvia♥

    VastaaPoista
  13. Herkullista on ja terveellistä. Minulla on kotona iso pensas aroniaa, ihan mustanaan. En ole koskaan tehnyt niistä mitään, josko tänä syksynä kokeilen? Hyytelöä? Mehua? Hilloa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanoisin, että hyytelöä. Kotona-blogissani on ohje. Tykkäsin itse ko ohjeesta.

      Poista
  14. Herkullisesti kuvattuja herkkuja.

    VastaaPoista
  15. Värit ovat todellakin herkullisia, tärkeitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on totta, värit ovat osa herkullisuutta.

      Poista