Vaasan palosta v. 1852 jäivät tällä alueella jäljelle vain Pyhän Marian kirkon -, kellotapulin -, triviaalikoulun - ja raatihuoneen rauniot. Niiden ympärille muodostui puistoalue ja samaan aikaan kun valtion rautateiden ylipuutarhuri Johan Konrad Kornman vuonna 1909 suunnitteli asemapuiston, laati hän suunnitelman myös koko raunioalueelle. Suunnitelmasta toteutui vain kiviaitauspiha Pyhän Marian kirkon ympärille. Triviaalikoulun edustalta vietiin runsaasti maata 1890-luvulla Vaskiluodon ratapenkereen perustuksia varten.
Kesken oli jäänyt alueen restaurointi, kun maata tarvittiin ratapenkereelle Vaskiluotoon.
Vastassa olivat soturit tenniskengissään ja varustettuina miekoilla ja kilvillä. Kalisuttivat meille. Olimmeko tunkeilijoita ? Eipä miekat osuneet, onneksi.
Kellotapulin raunio on saanut kestävän uuden katon. Kellotapulilta lasketellaan talven lumilla liukumäkeä. Tämä on laakean lakeuden vaasalainen mäki.
Vanhat portaat johtavat kadonneeseen kaupunkiin.
Tämä komea sisäänkäynti johtaa Vanhan Vaasan museoon. Ensimmäiseksi astutaan postikonttoriin.
Ja lisää tietoa voit lukea täältä Vanhan Vaasan nettisivuilta.
Onpa upea sisäänkäynti!
VastaaPoistaVaasassa paistaa enemmän kuin muualla Suomessa, ylihuomenna sitä aurinkoa etsimmä vähän Vaasaa alempaa...
Minustakin museon sisäänkäynnin aloeverakukka-asetelmat sopivat tosi hyvin sisäänkäyntiovelle.
VastaaPoistaVaasa on ja oli lauantaina todella aurinkoinen, se jopa häiritsi kuvaamista.
Aurinkoa on luvattu edelleenkin.
Aina yhtä mielenkintoiset matkakohteet, vanhat talot ja linnat ja rauniot. Minullakin on kaverikuva ovellesi :) http://wondersbykaari.com/2014/06/26/knock-knock/
VastaaPoistaRauniot ovat aina yhtä mielenkiintoisia, nuo vielä hyvin koossakin, ja ihanat kivirappuset, oikein mukava retkikohde.
VastaaPoista