maanantai 22. lokakuuta 2012

Sitten syksyllä on aikaa....Kesällä ajattelin, sitten syksyllä on aikaa laittaa kaikki järjestykseen. Kuten työhuone, saunaosaston viimeistely ja rakentaa vessa. Syksy on nyt ja aika kääntyy pian talven puolelle. Mitään ei ole tapahtunut, paitsi sauna käsitelty kertaalleen ja vessaa tyhjennetty romppeesta. Työhuonetta on hieman järjestelty.
Joulun alla ei ehdi enää mitään, on lahjat ostettava, valmisteltava joulua, poltettava kynttilöitä, etsittävä joulukoristeet, haettava kuusi. Katson ikkunasta pihakoivuja, niissä on vieläkin keltaisia lehtiä.Työhuoneessa olen kovasti yrittänyt selvittää johtoviidakkoa huonoin tuloksin.  Huomaatteko, että aika vähän on johtoja näkyvissä. Keksin kivan idean. Asettelin tauluryhmän lattialle ja kas johtoja ei näy. Roskakori peittää niitä myös, tosin se ei nyt ole mikään kaunistus.  Palaset hyllyn palaset kasasin kirjahyllynurkasta sohvanurkkaan. Nyt Palaset on tehokkaammin käytössä.  Kun katson kuvaa, huomaan, kuinka värimaailma on rakentunut kirjojen mukaan tahtomattani. Kirjojen järjestys on jonkin verran sattumaa, paitsi suomalaisten kirjailijoiden kirjat ovat keskenään omilla hyllyillään.  Vein ullakolle ison kasan kirjoja (englanninkielisiä), en raskinut niistä luopua vielä. Mietin kaikkia mukavia ideoita, mitä kirjoista voi tehdä. Niistä ei mikään oikein iskenyt. Ehdotin miehelle, että tapetoidaan niillä vessa. 
Odottelen edelleen hallin maton valmistumista. Olen jo tottunut siihen, että hallikin on keskeneräinen.
Pitäisi löytää kiva kaappi sinne. Onko kukaan tehnyt kaappia  kokoamalla pikkukaappeja ja laatikoita yhteen kaapiksi ?  Jos sellainen löytyy, saisinko linkkiä ja ohjeita.   

13 kommenttia:

 1. Niinpä juuri. Aikaa tuntuu olevan edessäpäin tehdä vaikka mitä, kunnes huomaa yhtäkkiä että se onkin jo takana.
  Pistorasiat on yleenä niin hyvin piilotettu, että johdot saavat oikein kierrellä niitä etsimässä. Ihan kivasti olet onnistunut ne kätkemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja ne pistorasiat ovat myös väärässä paikassa, meillä kirjahyllyn takana. Eli reikä kirjahyllyyn ja johdot sisään. Sellaista suunnittelua, näyttää olevan miehet asialla.

   Poista
 2. Ihana, valoisa, avara työhuone sinulla. Ja minusta näyttää hirmu siistiltä. Totta mitä sanot johdoista. Itsekin siivouskiihkoissani yritän keksiä johtoviidakolle jonkinlaista näkösuojaa.
  Tapetti vanhoista kirjoista kuulostaa aivan loistoidealta!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työpöydällä oli pikkusen vähemmän tavaraa, kun näppäsin kuva.
   Johtoja ei vain oikein millään saa piiloon, tauluilla on nyt kaksi virkaa ja siinä ne lojuvat nätimpinä kuin johdot.
   Pitää miettiä tuota tapetti-ideaa eli ts mies pitää puhua idean taakse.

   Poista
 3. Mitä niille piirustuslaatikoille tapahtui? Ne, joita himoitsin sieltä Turun työhuoneesta :)

  Minulle käy kanna aina noin, yleensä ajattelen että kesällä on aikaa. No, onhan sitä. Kaikkeen muuhun...

  Oivallinen johtojen piilotteluidea!

  Makee työpöytä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arkkitehdin piirustuslaatikot myytiin Turussa, rivi-ilmoitus tuotti heti tulosta ja saimme niille hyvän kodin. Ne olisivat olleet liian syvät tähän työhuoneeseen ja siihen toiseen vielä pienempäänkin.
   Niin se aika kiitää aivan liian nopeasti.
   Eikö taulut näytä paljon kivemmilta kuin johtosykkyrät.
   Työpöydästä tykkään, se oli keittiön pöytänä Turussa.

   Poista
 4. Näin se juuri on: projekteille on aina aikaa edessäpäin. "Morgen, morgen, nur nicht heute, sagen immer faule Läute". Mutta ihan hienoltahan työhuone näyttää: erityisen hauska työpöytä ja -tuoli. Kirjojen kertyminen on aina ongelma: pois ei raaski heittää, mutta minnekään ei enää mahdu. Me kuskasimme niitä ensin kassikaupalla maalle, lopulta veimme niitä Punkaharjun kirjastoon. Espoossa kirjastot eivät ota vastaan vahoja kirjoja kuin poikkeustapauksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään raski luopua määrätyistä kirjoista eli niistä, jotka ovat kirjahyllyssä. Tosin kirjahyllyn alimmalla hyllyllä on noin 30 kirjaa, jotka jossain vaiheessa siirrän muualle tai anna taholle, joka ne huolii.

   Poista
 5. Viihtyisän näköinen työhuone.Minullakin on niitä johtoja kamalasti mutta onneksi tuossa nurkkatyöpöydän takana.Haaveilen sellaisesta uudesta tietokoneesta,jossa on kaikki jo näytössä eikä johtojakaan tarvitse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tablettia mekin ollaan ostamassa jossain vaiheessa. Mutta luulen, että tämä kone pitää säilyttää, koska olen niin tottunut tällä näpyttelemään.

   Poista
 6. Sulla on kaunis työhuone, siellä olisikin ilo työskennellä.
  Ja niin aina käy, että ajattelee, että silloin ehdin ja tehdään se ja se, juttu, mutta ei vaan taaskaan tehty!
  Meiän piti maalata kaikki ikkunapokat ja ovet makuuhuoneesta, mutta siellä ovat vielä kaikki maalaamattomana. Piti laittaa alakerran työhuoneeseen uudet tapetit ja lattia, mutta ei laitettu..ja tätä listaa voisin jatkaa loputtomiin, hi! Mutta ehkä sitten joskus kuitenkin...
  Mä tota sun johtoviidakkoasi ajattelin, että jos siinä ei olisi tota patteria, niin laittaisin siihen sellasen matalan kirjahyllyn, mihin voisit laittaa sitten vaikka niitä kirjoja, mistä joskus jotain aiot tehä.
  Mutta patterin eteen ei voi laittaa, en sitä ensin huomannu.
  No, ne on vaan johtoja, hi! Ja meillä monella taitaa olla se sama ongelma niiden kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ne aiotut työt vain siirtyvät tulevaisuuteen. Aikaa tuntuu riittävän edessäpäin, niin ainakin luulen.
   Tuo kirjahylly matalana nurkassa olisi kehittämisen arvoinen asia, kuten ehdotit, pöydän taakse sitä ei voi laittaa, mutta pätkän verran nurkkaan kyllä.

   Poista
 7. Minun silmälleni työhuoneesi näyttää hyvinkin yes. Valoisa ja avara.
  Aika on niin käsitteellinen asia ja hupaa kulumaan, mutta stressiä siitä ei kannata ottaa.
  Tuota projktien siirtoa minäkin harrastan, mutta teen niille sitten uuden aikataulun jne. Ehkä olen liian suurpiirteinen.

  VastaaPoista